Last news in Fakti

10 Януари, 2018 11:24 2 622 13

Забраниха на учители да използват думата „момичета“

  • момичета-
  • великобритания-
  • манчестър-
  • пол-
  • скандал-
  • родители-
  • забрана-
  • ученички-
  • алтринхам

Британците полудяха...

Забраниха на учители да използват думата „момичета“ - 1
Снимка: Shutterstock

Повече от един век едно училище във Великобритания обучава и подготвя за живота младите момичета. Това обаче може да се промени. Девическо училище забрани на учителите да се обръщат към тях с думата „момичета“, предаде „Дейли мейл“.

Училището „Алтринхам“ в град Манчестър се опасява, че използването на думата „момиче“ може да обиди трансджендър учениците, посочва изданието. Ръководството на учебното заведение е решило да използва „неутрален“ език по отношение на пола.

Учителите няма да използват думата „момичета“, обръщайки се към децата, а „ученици“. Въпреки тази промяна ръководството на „Алтринхам“ обяви, че не смята да променя името на самото училище. Официално то е Гимназия за момичета „Алтринхам“.

В нея учат близо 1350 момичета на различна възраст. Родители са били уведомени с писмо за взетите мерки заради „предизвикателствата, пред които са изправени някои от момичетата заради тяхната полова идентичност“.

Основният мотив на ръководството на училището е опасението, че „за много трансджендър ученички е много травмиращо“ да се бърка техният пол. Освен това училището искало да покаже, че „всички са добре дошли“ в класните стаи и не трябва да има дискриминация по отношение на пола.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бесният язовец на оня с коня

    56 2 Отговор
    Ле-ле, майкооо! Тези съвсем изперкаха!

    Коментиран от #4

  • 2 мрачен фючър

    47 3 Отговор
    Вече почва да става доста откачено !?!?
    Ако някакво същество не се чувства момиче ми да не се записва в това училище ! Ако не се чувства и момче да не се записва и в мъжко учлище!
    Да поиска училище за такива, като него.
    От кога някакви редки изключения в природата решиха да я командват и ръководят !?
    Вече изобщо не я разбирам тази толерастия ?
    Човечеството е минало през много бедствия, катаклизми и болести и явно това е новото изпитание - Толерастия !
  • 3 Ганио Балканио

    3 16 Отговор
    Не е ли по-лесно да се модифицира значението на думата "момичета" така че да включва трансджендърните? И "момчета" да ги включва, нека се пресичат категориите, какво пречи? И без това трябва да свикваме с възникващия новговор...
  • 4 1234

    26 0 Отговор

    До коментар #1 от "бесният язовец на оня с коня":

    Ама яко са полудели!
  • 5 Бай Борко

    27 4 Отговор
    И ние, тъпаците, си мислехме, че живеем под погледа на Биг Брадър с неговата комунистическа система. Егати колко сме били тъпи... Сега ще видите истинския Брадър, с неговите откачени правила, неговият новговор, неговата манипулация на история, литература и култура. Ще видите сега как се горят книги и се преиздават за да липсват от тях думи като: момичета, момчета, негри и какви ли не други, които толерасти и либерасти смятат за обидни. Няма какво повече да се добави освен: "Да живее комунизмът!"
  • 6 справедлив

    14 0 Отговор
    "Наблюдател"---ето за това ти говорех---имай достойнството да коментираш тук...-това ли е прословутата демокрация????

    Коментиран от #7

  • 7 Наблюдател

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "справедлив":

    Щом не е за Русия не ми плащат, sorry!
  • 8 Янков

    27 3 Отговор
    А някой замислял ли се е , защо? Според мен, една малка група от обществото - гейове , лезбийки , транссексуални и тем подобни, успяват да крещят толкова силно, че променят на глед и непроменими неща , като мъжко и женско същество. Но да не забравяме, кой е начело на държавите, които пропагандират този нов ред - Тереза Мей, е бездетна стара грозотия, която ще бъде запомнена само с това, че "девическа" гимназия, ще се казва само гимназия. Ангела Меркел , бездетна стара грозотия ,която ще се запомни с "гостоприемството" , към орките. Еманюел Макрон , бездетем млад мъж, под чехъла на лелята. Тези хора, командват Европа в момента. Е , какво очаквате от хора, които не са изпитали , най-сладките моменти в живота на човека - да хване за пръв път в ръцете си, своят наследник?
    Децата са нашето бъдеще, а без тях - майната му на бъдещето!!!
  • 9 Биологията признава

    18 0 Отговор
    само 2 човешки пола - мъжки и женски, останалото е в категория "freeks". Веднага бих напуснала това училище и отишла в такова, в което трансдженъри не се приемат. Който иска да им направи трансджендър училище. Вече има немалко случаи на трансджендъри, изнасилили жени и трансджендър е идеалното прикритие за психопат-изнасилвач.
  • 10 1234

    5 0 Отговор
    Света тотално изпростява!След като на света има само два пола:мъжки и женски,и от тия два пола може да се създаде човек,за какви трети и четвърти полове говорите бе ?Ами размножавайте се сами тогава.Нека на тия измислени полове им се забрани да осиновяват деца от основните полове които Господ Бог е създал.Да се развъждат сами по между си.БОЛНИ МОЗЪЦИ.
  • 11 Анонимен

    4 0 Отговор
    Решението е просто. На всички, които считат , че двата реални пола, мъжки и женски, не са им достатъчни /лесбийки, гейове и обикновени педераси/ им се дава възможност да си направят собствена държава някъде. След няколко десетилетия проблема ще се реши от самосебеси поради липсата на раждаемост.
  • 12 Кака Гинка

    5 0 Отговор
    Училището е за момичета,но обръщението "момичета" е забранено?! Тези европейски ценности са неведоми за нормалните хора...
  • 13 Борислав

    2 0 Отговор
    Класически"Прозорец на Овертон".Дадена идея,която е била табу за обществото,така да се развие във времето,че да стане норма и закон.
Новини по държави: