Last news in Fakti

26 Март, 2018 07:01 106 143 98

Руските специални части, за които никой не говори

  • собр-
  • русия-
  • полиция-
  • части-
  • специални части-
  • тероризъм-
  • омон

Елитен отряд, чиято мишена са терористите

Руските специални части, за които никой не говори - 1
Снимка: Росгвардия

Ако бъдат попитани да назоват антитерористично звено в Русия, повечето хора вероятно ще кажат „Алфа”. Специалните части за борба с тероризма бяха мобилизирани при терористичния атентат в московски театър през 2002 година, когато стотици зрители бяха взети за заложници. Части на „Алфа” се включиха и в заложническата криза в Беслан, Северна Осетия, когато в епицентъра на събитията беше местно училище. Въпреки това спецчастите „Алфа” не се занимават с по-голямата част от терористичните инциденти на руска земя. Тази роля има Специалният отряд за бързо реагиране (СОБР), който е специализирано подразделение към силовите структури на Русия. Този отряд се справя с повечето въоръжени инциденти в страната – от чеченските терористи до домашното насилие.

Но каква е историята на СОБР и по каква се различава от Отряда на полицията с особено предназначение (ОМОН)? Подобно на повечето европейски елитни полицейски части, основите на СОБР са положени след терористичното нападение на Олимпийските игри в Мюнхен през 1972 година. В подготовката на игрите в Москва осем години по-късно, специалният отряд е формиран и е под контрола на Министерството на вътрешните работи. Смята се, че звеното е първата формация на елитната полицията за справяне с тежки ситуации. Първоначално звеното е кръстено ОМОН, но ролята на СОБР към този момент се различава от другите структури в Русия, посочва The National Interest.

В специалния отряд се назначават хора от силовите структури, но подборът е много внимателен. Предимство се дава на тези, служили в руските въздушно-десантни войски, както и на спецназовете – силите за специални операции на Русия. Разгръщането на СОБР по време на игрите в Москва през 1980 година се смята за успешно, но след това поради липсата на нужда близо една трета от персонала е намален. През април 1981 година специалният отряд получава и първата си задача – залавянето на мъж, барикадирал се в апартамент след убийството с ловна пушка на млада жена и баща й.

През 1987 година в отговор на нарастващото етническо напрежение и престъпност, руските въоръжени сили дават зелена светлина за специализираното спецзвено и създават различни отдели в руските градове. Целта е справяне с насилието и заплахите за сигурността. И докато дейността на ОМОН и СОБР до известна степен се препокрива и до днес, то има разлика между двете. Отрядът на полицията с особено предназначение по-често отговаря на бунтове и масови размирици по улиците на страната, отколкото на въоръжени инциденти, макар да е в състояние да реагира и на тях. През 1992 година местните звена на СОБР са създадени за борба с организираната престъпност. Промяната, причинена от разпадането на Съветския съюз, налага нуждата от спецотряд, защото редовната полиция е неефективна в справянето с престъпността. И докато тогава мишена на СОБР е била организираната престъпност, постепенно основна цел е справянето с терористите от Чеченската република и Дагестан. Части от отряда са мобилизирани за заложническите кризи в Минералние води (Ставрополски край) и Махачкала. Елитни единици са изпратени и на чеченска земя, редом с други звена, сред които и елитни части на Федералната служба за сигурност, която е правоприемник на КГБ. Специалният отряд за бързо реагиране участва в много операции, а служители на отряда са наградени, включително и с медал Герой на Руската федерация.

През годините отрядът на няколко пъти е преименуван, а контролът над него е даден на Росгвардията. Към 2016 година числеността на СОБР наброява 5200 души. Нивото на подготовка е високо, каквото може да се очаква от спецотряд на полицията. Всички членове на отряда преминават психологически тестове, преди да бъдат допуснати вътре. От тях се изискват определени бойни техники и прецизна стрелба. Тактически също са на високо ниво. Атакуващите групи са въоръжени с автомати, пистолети и картечни оръжия. В сравнение с ОМОН, които са отговорни за обществената сигурност и контрол, частите СОБР са съсредоточени върху по-малки тактически операции, включително и защита на свидетели. По-големите контратерористични операции обикновено включват части на ОМОН, СОБР и ФСБ. Специалният отряд за бързо реагиране обаче си остава една от най-елитните части на силовите структури в Русия. А само след седмици в Русия ще се проведе Световното първенство по футбол...


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Харалан

    262 29 Отговор
    Браво на момчетата от този отряд.
  • 2 Наблюдател

    78 318 Отговор
    СОБР успешно се справят с терористи стига от ЦРУ да им кажат къде са .

    Коментиран от #3, #34, #98

  • 3 Д'мин

    264 27 Отговор

    До коментар #2 от "Наблюдател":

    Те поне ги хващат. А когато руснаците им дадоха информация за извършителите на атентата на бостънския маратон, какво направиха американците?

    Коментиран от #5

  • 4 Пеньо

    78 215 Отговор
    За много неща не се говори в Русия включително и за милиардите на малкият орк!

    Коментиран от #72

  • 5 OMG WTF

    58 200 Отговор

    До коментар #3 от "Д'мин":

    От два атентата, проссѝя даде в пъти повече жертви от атентатите във всички европейски държави, взети заедно. Това на какво се дължи?

    Коментиран от #7, #45, #92

  • 6 опс

    85 111 Отговор
    Стига с тази Русия бре Толкова ли няма други новини

    Коментиран от #10, #19, #89

  • 7 Д'мин

    137 17 Отговор

    До коментар #5 от "OMG WTF":

    Нещо не връзвам логиката ти, дали изобщо я има! Коментара ми е свързан с поста на Налюдател, кото явно визира подадената информация от САЩ за предстоящ атентат в църква в Санкт Петербург миналата година. В резултат атентаторите са задържани. Руснаците от своя страна подадоха предватителна информация за двамата братя от Бостън, това бе признато от ФБР, аз само попитах какво направиха американците. Ти ми задаваш някакъв въпрос-два атентата, брой жертви, къде са кокошките на баба Пена. Ако глупостите в нета бяха санкционирани, като управлението на автомобил след употреба на алкохол, сега нямаше да ми досаждаш.

    Коментиран от #21

  • 8 Ssхперт

    198 37 Отговор
    Нека да не забравяме че терористите по света ги създават ЦРУ
  • 9 Петър

    30 69 Отговор
    Пародия

    Коментиран от #11, #13

  • 10 евроджендар

    78 19 Отговор

    До коментар #6 от "опс":

    ти, сигурно очакваш с нетърпение джендар новини ? Предполагам ..
  • 11 мирко

    37 10 Отговор

    До коментар #9 от "Петър":

    Пепи, за себе си ли говориш ?
  • 12 garbage

    17 67 Отговор
    Руссиянски "специални частии"::::::)))))!!!!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 garbage

    25 114 Отговор
    Пародия и то много голяма.Знаем ги Ссср - русия от времето на Кпсс - Нрб като ни хвалеха Ссср щото нямаше на кой друг да я хвалят освен на нас.И това е общо взето!А света се развиваше постоянно всеки ден, а ние покрай Кпсс беше 'Крачка напред на всяка петилетка'!!!И така!

    Коментиран от #24, #58, #73

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Петър

    12 30 Отговор
    Абе айде бе разбирачи онанисти

    Коментиран от #29

  • 18 Петър

    11 65 Отговор
    Алфа геиове

    Коментиран от #20, #85

  • 19 ko не

    17 41 Отговор

    До коментар #6 от "опс":

    Само глупави лъжи има ли такива балъци да им вярват

    Коментиран от #97

  • 20 Антисоросоид

    53 10 Отговор

    До коментар #18 от "Петър":

    Со росои дните джендари нямат право на мнение. Те могат само гласно за изразят желанието си как да бъдат изпратени в отвъдното...

    Коментиран от #79

  • 21 OMG WTF

    21 88 Отговор

    До коментар #7 от "Д'мин":

    Чудя се защо на всички руски слуги трябва да им се обяснява като на 80 процентовите... 😓 Пояснява СПЕЦИАЛНО заради теб - като толкова много ги хващат рушняците, защо дадоха в пъти повече жертви от атентатите във всички европейски държави взети заедно?

    ПП: А на мен ми се искаше предателството към родината да се наказваше с 0.5 гр новичок посипан върху кожата на предателчето. Че руските слуги много ни досаждат... 😉

    Коментиран от #30, #38, #71, #93

  • 22 Шумкарин

    8 21 Отговор
    Зелените човечета къде ги бре що се изпокриха
  • 23 Шумкарин

    4 19 Отговор
    Зелените човечета къде ги бре що се изпокриха
  • 24 Насо

    82 21 Отговор

    До коментар #15 от "garbage":

    Защо говориш лъжи? Та точно по онова време и ние се развивахме ,и бяхме на 27-мо място в света (според доклада на ООН от 1987 г.),а редица държави членки на ЕС ,бяха след нас ,сега сме на към 80-то място. Тогава България се развиваше много добре и всеки път вървеше към доближаване към най-богатите страни,прегледай тези данни и цифри от онова време и ще се убедиш. Сега на "нашето" 26-то място е вече Испания (тогава тя е доста по-зле от нас), тогава България вървеше САМО НАПРЕД ,а след 1989 г ,се сриваме и ножицата започва да се отваря,всяка година вече процентната разлика с развитите страни става все по-голяма,т.е. -ОТДАЛЕЧАВАМЕ СЕ. До 1989 се ДОБЛИЖАВАХМЕ до тях,и ако си беше останал Т. Живков ,с онези темпове,сега може би вече щяхме да сме на нивото най-богатите държави в света!

    Коментиран от #78, #88

  • 25 Гост

    77 8 Отговор
    Не харесвам руснаците,но не може да се отрече,че спец звената са едни от най-подготвените в света.Респект.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 оооффф

    23 1 Отговор

    До коментар #17 от "Петър":

    по-добре онанист отколкото швестър
  • 30 зулус

    34 3 Отговор

    До коментар #21 от "OMG WTF":

    не ви досаждат само ви объркват плановете и ви намалят сороспонсорството
  • 31 Айде бе

    13 27 Отговор
    Спецчастите, за които никой не говори... :)))))
    Филмари сте всички тук!
  • 32 Биг Дик

    12 47 Отговор
    Стига с тая русия бе сайт русофил дебилски,кой ви ЕПМ да ви вярва на хибридните напъни. За е...о дупе колхозно цер нема !

    Коментиран от #46

  • 33 boticha

    55 16 Отговор
    Моля, давайте коментара си ако сте живял и някога с руснак, ако малко поне познавате руския бит, душевност и култура, защото ако не беше СССР нямаше да има и САЩ. Въпрос на състезание в което Русия винаги е първа въпреки всичко
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Наблюдател

    18 38 Отговор
    Аз помня, че в края на цветущия социализъм след завъртане на кранчето от страна на братята, бай Тошо спря реекспорта и настана купонна система за стоките от първа необходимост. Добре, че блядовете пращаха нафта да я продаваме за долари та да има какво да се яде. Иначе с боклуците, които произвеждаше БГ преди 10-ти нямаше да се изхраним да не говорим за стандарт.

    Коментиран от #39, #44, #59, #94

  • 36 гостенин

    51 9 Отговор
    За вас Ребята,за нас, за весь СПЕЦНАЗ!!! Поздрав за всички соросоидни джендърчета с извратени фантазии за световно господство и изповядващи евроатлантически(неолиберални фашизоидни)ценности.Благодарение на ДОБРИТЕ ЧОВЕЧЕТА в маскировъчни униформи и РУСКИ отличителни знаци все още по света има МИР!
  • 37 Ник

    13 2 Отговор
    Помня, че по време на атентата в театъра в Москва, бяха събрали 4-5 звена от техните сили със специално предназначение. - Алфа, Вимпел и т.н. - Помня че коментиращият след като ги изброи по видове и наименование сподели, че общият числен състав на силите им за специални операции надхвърля 200 000 души...
  • 38 Българин

    10 4 Отговор

    До коментар #21 от "OMG WTF":

    Безвъзвратно изтрит мозък. Време е да си пиеш хапчетата макарче няма да ти помогнат.

    Коментиран от #82

  • 39 тошо

    36 10 Отговор

    До коментар #35 от "Наблюдател":

    Имаше селско стопанство,имаше земеделие,евтин бензин, газ ,ток,топлофикация,оръжейно производство е само автомати и пистолети ма пак е нещо,изнасяхме оптика,стомана,месо,консерви какви са били тези стоки от първа необходимост дето сме го закъсали може би кола и банани.
  • 40 Чукча

    31 9 Отговор
    Който, малко е чел и ние бил в тая велика страна Русия пише гнусотии
  • 41 Гост и то просъ

    4 7 Отговор
    Моля ви не пишете глупости.Не сте интересни а и умни няма да станете

    Коментиран от #42

  • 42 Гост и то просъ

    22 2 Отговор

    До коментар #41 от "Гост и то просъ":

    Кола се произвеждаше във Бургас и другите големи градове и по добра от днешната помия.
  • 43 vasik atanasova

    10 38 Отговор
    мишоци
    най добри са тези на Великобритания SAS
    след тях е са Американските Navy SEALs
    след тях са Израелските Shayetet 13
    и на четвърто място са руските

    Коментиран от #48, #96

  • 44 Тъй Тъй

    42 8 Отговор

    До коментар #35 от "Наблюдател":

    Помниш, ти... Нищо не помниш. Купонна система е имало веднага след вземане на властта от ОФ. В който не са били само комунистите. И една година след падането на бай Тошо. Демек някъде към края на септември 1990 г. започнаха да дават гориво с купони. Ама тогава демикратичните сили у нас всячески се стремяха да съсипят всичко изградено през 45-те години народна власт, за да могат наследниците на баровците от царско време да си върнат каквото им е било отнето. Това е. Проста работа, ама не е за прости хора. Сега се заключваме с по 10 катанеца, циганите станаха повече от българите и не работят поголовно, а поголовно крадат, баровците пак си крадат като цигани и никой не ги закача, даже за награда ги правим депутати. Неща, които при народната власт ги нямаше. Аз не се сещам за нито една дупка по пътищата през Татово време. Сега не мога да видя един метър път без дупка. Чоек трябва да е бил кьорав, ако е живял тогава, че да не може да направи разлика със сега.

    Коментиран от #54, #64

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Симеон

    8 3 Отговор

    До коментар #32 от "Биг Дик":

    Ума ти е толкова колкото и името ти ! В ловешката клиника д-р Спасов ще ти помогне да оздравееш от шизофрения която те мъчи
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 бончев

    37 9 Отговор

    До коментар #43 от "vasik atanasova":

    По време на войната в Косово имаше базирани британски и американски части в Македония. Та тогава в македонски и сръбски вестници бяха описали едно събитие, което се случило предната вечер в македонски ресторант. Заглавията звучаха най-общо така: Шестима македонски сервитьори пребиха 22-ма британски и американски рейнджъри от спецчастите. Допускам, че македонските сервитьори са имали прекалено много работа и са нямали време да гледат холивудските филми със захарни герои, за да се стреснат предварително и да им спестят боя.

    Коментиран от #49, #51

  • 49 vasik atanasova

    10 25 Отговор

    До коментар #48 от "бончев":

    КЪДЕ СИ ЧУЛ МАКЕДОНЕЦ ДА НЕ СЕ ХВАЛИ
    ТОВА КОЕТО ПИША АЗ Е СТАТИСТИКА
    НЕ Е МОЕ МНЕНИЕ
    РУСНАЦИТЕ СА НА ЧЕТВЪРТО МЯСТО
    ПРЕД ТЯХ СА
    SAS – Великобритания
    Navy SEALs – САЩ
    Shayetet 13 – Израел
    СЛЕД РУСНАЦИТЕ СА
    ОТНОВО АМЕРИКАНЦИ
    Delta Force – САЩ
    Special Air Service Regiment – Австралия
    JTF2 – Канада
    ТОВА Е СТАТИСТИКА
    А ВИЕ СИ ПИШЕТЕ КАКВОТО СИ ИСКАТЕ

    Коментиран от #61

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Гост

    10 6 Отговор

    До коментар #48 от "бончев":

    Е, май си пропуснал детската градина както гледам.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Фес

    8 9 Отговор
    Ако може да ви чуе вашият Паисий ще се залее с масло от кандилото и ще се самозапали от срам.
  • 54 Наблюдател

    11 7 Отговор

    До коментар #44 от "Тъй Тъй":

    Андрей Луканов въвежда купонната система - комунист от сой , руски възпитаник, полиглот и бизнесмен
  • 55 ХХХ

    0 3 Отговор
    Ало ?
  • 56 Гост

    9 17 Отговор

    До коментар #52 от "Фес":

    Такива са русофилите предатели на България.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 До тиквичката

    14 3 Отговор

    До коментар #15 от "garbage":

    Чете ли статията?80-та година нищо,81-ва гонили психопат убил баща и дъщеря.След това ги съкратили с 1/3 понеже нямали работа.Разбираш ли с простата си тиква за какво иде реч по времето на СССР и НРБ ?Разбира се докато американците не задействаха мюсюлманите и у нас и в СССР.След това се появиха и терористите и у нас и там.
  • 59 Дядо

    22 8 Отговор

    До коментар #35 от "Наблюдател":

    Както винаги се изказваш съвсем неподготвен ! Прекомерната употреба на наркотици и алкохол ,вероятно е причината за безвъзвратното увреждане на мозъка ти ! Преди т.н. "де-мо-кра-ци-яяяяяяяяя" храната беше истинска , здравословна ,а сега ни тровят с какви ли не боклуци ! Безскрупулно тровят нашите деца и внуци ! Малоумнико !!!

    Коментиран от #62, #80

  • 60 Sotir Zwajenski

    4 20 Отговор
    И да искате няма да знаете, кой какви части има и как ги ползва. Главно в Русия ги ползват за да си пазят властта разбойниците комунета!
  • 61 Солженицин

    13 2 Отговор

    До коментар #49 от "vasik atanasova":

    Кой я е написал стъкмистиката?
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Bigmac

    12 18 Отговор

    До коментар #44 от "Тъй Тъй":

    Евалла бе, дрОгарю! Бях забравил колко добре си живеехме през соца... Точно като в Северна Корея. С бозавите дрешки, боклучавите електроуреди и съветската телевизия в петък... Молодец!

    Коментиран от #70, #77

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 улуруху

    2 0 Отговор
    http://nationalinterest.org/blog/the-buzz/the-russian-special-forces-unit-no-one-talks-about%E2%80%94until-now-25055
  • 67 Путкин

    6 17 Отговор
    Аман от руски новини и пропаганда.....!
    Не ме интересуват тея, пишете за всички не само тях.........

    Коментиран от #74

  • 68 Язе

    22 2 Отговор
    Не съм наясно кои спец части са по по най но руските поне не преговарят с тях.Не ги интересуват косвените или преки жертви а мачкат наред.Само вижте колко емигранти от Сирия,Иран и другите такива държави има в Европа и колко в Русия.Там не ги зачитат много и това аборигените го знаят и избягват да ходят там.Управлява се с твърда ръка и няма прошка за такива пък вижте в Лондон примерно какво е-черните повече от белите и колко работят от тях,същите като нашите цигани.Упс...Роми.
  • 69 Иванов

    3 9 Отговор
    Предполагам, че са съвестни младежи, но в олигархичната кочина в която живеят, съм сигурен началниците им какви свини са.
  • 70 зулус

    21 2 Отговор

    До коментар #64 от "Bigmac":

    И кое му беше лошото??? сигурно това че никой не си заключваше вратата а сега и блиндирана да сложиш пак ще те ограбят...ако пък намериш някъде истински хляб или кисело мляко аз съм трамвай...някой да посегне на доктор или милиционер-направо абсурд ...и да имаше руска вечер в петък...ама само в петък...а сега всеки ден има новини на турски по националната телевизия
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Анонимен

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пеньо":

    А за милиардите на нашия голям орк що не казват. Чувам че нещо ги намалили, но той няма да го усети. Със санирането ще си ги възстанови
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Зап

    5 0 Отговор
    Без прошка за бандита .
  • 77 Бил

    5 0 Отговор

    До коментар #64 от "Bigmac":

    Бил ли си в северна Корея
  • 78 ЕДИ КОЙ СИ

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "Насо":

    ЕВАЛА ЗА КОМЕНТАРА ТИ...
  • 79 Прост

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "Антисоросоид":

    Тез соросоидни глътни доларчета съсипаха цялата държава с тяхните измити мозаци
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Москвич бракма

    4 5 Отговор
    Пиян и прост народ
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 FUCK OFF

    7 0 Отговор
    ДО 24 НАСО

    МНОГО ТОЧНО И ВЯРНО...
    ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЯ....
  • 84 Миташки

    1 1 Отговор
    Еи много кухи леики пишат
  • 85 Рашка прашка

    0 10 Отговор

    До коментар #18 от "Петър":

    Спецназ е главно да е...е путин лично ги проверява групово с водка и кокаин
  • 86 Лавров уш

    0 3 Отговор
    Спецназа убива и терористите и заложниците с отровен боен газ
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Хихи

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "Насо":

    Поредния русорб. Били сме се развивали. Ти май си зле с паметта.
  • 89 Кракра

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "опс":

    За другите новини не плащат
  • 90 Едо

    2 1 Отговор
    Никак не е добре за България, да се хващате на такива въдици за дребна риба. Вижте темите. Нима си заслужават усилията и времето. И какво, като се изкажете? Кого мислите, ще убедите с вашите недодялани брътвежи? Някой, поне един, да сте виждали, да каже: А, ДА, МИСЛЯ , ЧЕ ИМАТЕ ПРАВО, А АЗ ЯВНО ГРЕША. МНОГО СЪЖАЛЯВАМ! ДРУГ ПЪТ, КОГАТО РЕША ДА КОМЕНТИРАМ, ПЪРВО ЩЕ ВИДЯ ТЕМАТА, ЗНАЧИМА ЛИ Е ЗА БЪЛГАРИЯ ИЛИ Е НЯКОЯ ГЛУПАВА УЛОВКА, ЗАРАДИ КОЯТО НИЕ, БРАТЯ И СЕСТРИ БЪЛГАРИ, ВМЕСТО ДА СЕ ОБЕДИНЯВАМЕ ЗА БЛАГОТО НА СТРАНАТА НИ СЕМЕЙСТВАТА НИ И ДЕЦАТА НИ, СЕ ХВАЩАМЕ ЗА ГУШИТЕ, ОБИЖДАМЕ СЕ, МРАЗИМ СЕ, ВЪЗГОРДЯВАМЕ СЕ И В КРАЯ НА КРАИЩАТА СЕ ПРЕВЪРНАХМЕ В МОРАЛНО ОТПАДЪЧНИ ДУХОВНИ МАРГИНАЛИ. ХОРА, СЪБУДЕТЕ СЕ, ПОКАЙТЕ СЕ ПРЕД НАШИЯ ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС, ЗА ДА ДОЙДАТ ОСВЕЖИТЕЛНИ ВРЕМЕНА КАКТО ЗА РОДИНАТА НИ, ТАКА И ЗА ВАС И ЗА ВАШИТЕ СЕМЕЙСТВА. НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ! БОГ Е С НАС! ГОСПОДИ, БЛАГОСЛОВИ! АМИН! И ВСИЧКИ СВЕСТНИ ХОРА ДА КАЖАТ АМИН!
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 На некадърност и

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "OMG WTF":

    И на факта, че там човешкият живот не струва много!
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Какво има за казване

    1 0 Отговор
    Терористичен акт в Беслан:
    Равносметка
    31 от 32 похитители са мъртви
    334 цивилни са загинали, от които 186 деца
    11 войници на специалните сили са убити,30 ранени
    8 полицаи и най-малко 1 цивилен, участвал в боевете, са мъртви
    31 терористи ликвидирани
  • 96 bigjohny

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "vasik atanasova":

    Ти гей ли си
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Джейсън Борн

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Наблюдател":

    Много холивудски филми гледаш малкия
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания