Last news in Fakti

23 Април, 2018 06:29 1 377 2

95% от хората на планетата дишат мръсен въздух

  • мръсен въздух-
  • планета-
  • смърт-
  • хора-
  • замърсяване-
  • земя

Тревожна статистика

95% от хората на планетата дишат мръсен въздух - 1
Снимка: Shutterstock

Няма хора на планетата, които да не дишат мръсен въздух. Повече от 95% от населението на света диша нездравословен въздух, сочи проучване на организацията Health Effects Institute (HEI). Най-засегнати са бедните нации.

Според доклада, цитиран от списание Forbes, продължителното излагане на замърсен въздух е причинило смъртта на близо 6 милиона души по света през 2016 г. Повечето от тях са починали от инфаркт и рак на белите дробове.

Мръсният въздух е четвъртата причина за смъртните случаи по света, плътно следвайки тютюнопушенето и високото кръвно, предаде Нова телевизия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    8 2 Отговор
    Аре добр'утрО. После що българите мрат като мухи. София се превърна в газова камера. Ше ви питам , ако всеки в Токио или Ню Йорк тръгне с автомобила си на вътрешно горене к'во се случва. В Токио, автобуси почти няма. Някв'а супер рядкост,от единия край на града стигаш до другия за по малко от час с влакчетата. Вместо да се насърчава електротранспорта в София, всички досега купуват автобуси,при положение, че има изградена прекрасна мрежа. Нема разберете,че атомната енергия е най добра и тва си е,като ГМОто. Ама искате, не искате ще ви се наложи,ако ви се живее.Аман от гл'пендери с празни тикви, дет само "съвети" дават и гледат как да припечелят.
  • 2 РАМБО

    2 0 Отговор
    Е като е толкова отровен въздуха хората защо още са живи ?