Last news in Fakti

3 Май, 2018 01:30 1 709 4

Натискат Атина да продаде и ВЕЦ-овете си

  • ток-
  • гърция-
  • веи-
  • вец

Делът на държавната компания е намалял минимално до 82,75% спрямо 85,4% в края на 2017 година

Гръцкото правителство и кредиторите на страната дискутират идеята да бъдат продавани водноелектрически централи, собственост на държавната енергийна компания PPC.

Привтизацията на енергийния сектор е в основата на исканията на кредитиращите институции на Гърция, а в разговорите досега Атина се опитваше да избегне именно продажбата на ВЕЦ-ове.

В опит да изпълни както исканията, така и своите планове енергийният министър Йоргос Статакис предложи за продажба термични централи, собственост на РРС, които използват лигнитни въглища местно производство.

В резултат за продажба са предложени ТЕЦ-ове край Флорина и Мегаполи, но страната не може веднага да изпълни очакванията на кредиторите за намаляването на пазарния дял на PPC.

Делът на държавната компания е намалял минимално до 82,75% спрямо 85,4% в края на 2017 година. До 2019 година обаче кредиторите очакват той да достигне до 49,24%. Това обаче едва ли ще се случи, дори и продажбата на въглищните централи да бъде успешно, посочва още гръцкото издание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    11 2 Отговор
    Хахаха, държавно участие обаче. Тука други мантри се изнасят,че държавата треа да е само офис за безсмислици. Пак че ги натискат да ги продават,треа направо да ги конфискуват. Ето, ЧЕЗ как е държавно. Предвид, че парите са германски и френски, най справедливо е и вецовети в Гърция да станат германски и френски. Какво толкова?
  • 2 костов в затвора

    8 1 Отговор
    "Не е луд този който яде баницата а този който му я дава " . Някой да ви е натискал да си продавате ТЕЦ -ете на американците ? Зелена енергия добре - но кой да я плаща и ако е държавна дали щеше да е толкова скъпа , моля че не разбрах !? Кой е виновен че станахме държава на шушумигите ? Ами стадото ,как кой !
  • 3 патриотъ

    5 0 Отговор
    Същия сценарий очаква и нас,като Бойко ни набута със заеми!Тактиката е една и съща!
  • 4 КОПУВАМ

    0 0 Отговор
    КОПУВАМ
Новини по държави: