Last news in Fakti

7 Май, 2018 18:45 3 833 13

В Германия издирват осъдената „Баба нацист“

  • германия-
  • баба-
  • нацист-
  • осъдена-
  • полиция-
  • издирват-
  • аушвиц-
  • урсула хавербек

Възрастната германка отказва да влезе в затвора

В Германия издирват осъдената „Баба нацист“ - 1
Снимка: Shutterstock

Германската полиция издирва 89-годишна баба, осъдена по няколко обвинения за отричане на Холокоста, след като тя не се яви за излежаване на присъдата си.

Урсула Хавербек, наричана „Бабата нацист“ от германските медии, беше осъдена през октомври за подбудителство и осъдена на две години затвор. Но тя не се яви в затвора, за да започне да излежава присъдата си, до крайния срок за това на 23 април.

„След като осъденият не се е явил в съответната наказателна институция в рамките на срока, прокурорите във Верден издадоха заповед за изпълнение на присъдата и са натовариха полицията за нейното изпълнение", гласи изявление на прокуратурата, съобщи СЕГА. „Досега осъденият не е бил арестуван", добавиха те.

Хавербек някога е била председател на крайнодесен тренировъчен център, затворен през 2008 година за разпространение на нацистка пропаганда. На няколко пъти е осъждана за отричане на избиването на евреите от нацистите.

По време на процеса през 2015 г. тя настояваше, че не е „исторически доказано“, че „Аушвиц“ е бил лагер на смъртта. „Това е само убеждение“, заяви по онова време Хавербек. Тя също така декларира по телевизията, че „Холокостът е най-голямата и най-устойчива лъжа в историята“.

Около 1,1 милиона души, повечето от които европейски евреи, загинаха между 1940 и 1945 година през Втората световна война в лагера „Аушвиц“, преди лагерът на смъртта да бъде превзет от съветските войски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 stupid dog

    20 0 Отговор
    сама баба, убила толкова хора?🐝
  • 2 Салам Алеко

    40 5 Отговор
    А тези във форумите дето отричат робството и плюят Родината- кога?

    Коментиран от #11

  • 3 Баба Герой

    41 11 Отговор
    Права е бабата ,дори е доказано ,че е невъзможно да се избият и изгорят толкова хора в Аушвиц , но ционистите и либералокомунистите ще подържат лъжата още дълго време !

    Коментиран от #4

  • 4 Баба

    28 4 Отговор

    До коментар #3 от "Баба Герой":

    Прав си ! Получава се повече от 600 човека на ден ! Наистина е невъзможно да стане !
  • 5 Townboy

    12 1 Отговор
    Бабата е права и присъдата и го доказва. Който иска може да прочете "Лъжата за шестте милиона" от Ричард Харууд. Там са изложени редица факти и теории...
  • 6 Иванов

    13 1 Отговор
    Тази жена е жертва на сионизма, ако и да е пряк свидетел имало ли е или не холокост. За 70 хил. евреи има документи, че са убити, всичко друго до 6 милиона са роми и склави от СССР.
  • 7 Birkenau

    11 1 Отговор
    Османско робство и Холокост не е имало.Еврейския въпрос не е разрешен,нито пък репортажите на Януариус Макгахан.Но евреите взеха милиарди от германия.Търсим си парите Анадолски пезевенци.
  • 8 Дядо

    11 0 Отговор
    Само да сте я пипнали ! Мръсни подлоги на резаците !
  • 9 Румяна Костова

    11 1 Отговор
    Ха, нека да гонят бабите заради ексцентрични изказвания,а да пускат емигрантите изнасилвачи,които се оправдават,че не са знаели,че не е прието да насилваш сексуално в Европа.
  • 10 А БЕ

    6 5 Отговор
    СТАЛИНИЗМА И ПУТИНИЗМА ДА НЕ БИ ДА СА ПО МАЛКО ЗЛО ! КОЙ ПРЕВЗЕМА ЧУЖДИ ТЕРИТОРИИ ПРЕЗ 21ВЕК ?
  • 11 Кольо

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Салам Алеко":

    Особено тези , които отричат руското робство
  • 12 jfoxfk

    4 1 Отговор
    Ами бабата е права. Има много данни отричат напълно холокоста. Не е само Ричард Харууд. Наскоро четох едно малко книжле писано от Робер Форисон, където напълно обосновано се отрича написаното от Ане Франк. Холокоста според много автори е измислен от евреите за да се облагодетелстват финансово. Крайно време е германският народ да почне да вярва на такива, като Урсула Хавербег и да защити своята история. Че лагери е имало, никой не отрича. Че там са затваряни всякакви хора, пленени или противници на Хитлер, не може да се отрече. Но тези лагери не са за унищожение на хора, а са за принудителен робски труд. А високата смъртност в тях е точно заради тежкият физически труд, болестите и намалените хранителни дажби. Наскоро прочетох един американски изслидовател който напълно отрича предназначението на газовите камери като за масови екзекуции. Напратив той смята, че те са за обезпаразитяване което се подтвърждава и от архивни документи. Напротив още през 1943 год има заповед на Химлерда се подобри снабдяването и условията в лагерите защото има остър недостиг на работна ръка.
  • 13 Stoich

    3 0 Отговор
    Все още има данни от периодични преброявания по света. По онова време общия брой на евреите в цял свят е бил не повече от два милиона. Всички лъжи на победителите са за да оправдаят терористичните нападения над цивилно население в Германия, България, Румъния и т. н.
Новини по държави: