Last news in Fakti

20 Юли, 2018 20:59, обновена 19 Юли, 2018 10:23 1 043 4

Нов медал за британците, сражавали се срещу Ислямска държава

  • медал-
  • нов-
  • военен-
  • ид-
  • ислямска държава
Нов медал за британците, сражавали се срещу Ислямска държава - 1

Медали, отличаващи британските войници били се срещу Ислямска държава в Сирия и Ирак, бяха раздадени за първи път, съобщи Би Би Си.

С новия сребърен боен медал, състоящ се от сиви, светло и тъмно сини и червени ленти, бяха наградени 36 войника, моряка и летци.

Този медал е първият медал, който е създаван в Обединеното кралство от 2003 година.

Традиционно, такива медали са давани на хора, които са участвали във военна или разузнавателна операция.

Кралица Елизабет II е одобрила разширяването на критерия и той вече включва и граждани, които са помогнали за развитието на демокрацията в Сирия и Ирак.

Повече от 1400 британци са участвали в битката срещу Ислямска държава, която започна през 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 koпа

    6 1 Отговор
    Отначало създавай терористите после ужким се сражавай срещо тях ставай боец за свобода и демокрация и си вземи сребарния медал ,тази песен е научихме ваче трябва да измислят нещо друго зада може да им вярваме поне още няколко години,през това време сложи ръка на природните ресурси на" освободената" страна.
  • 2 Bahti

    2 0 Отговор
    Ще има ли Бонуси, когато шиткат оръжие? Xaxaxa
  • 3 Borislav Popov

    1 0 Отговор
    Какви медали - какви пет лева. Че нали тъкмо от техните грешки и с тяхна помощ се роди ИД ?!! Кой нападна Ирак без повод ?

    Инвазията в Ирак през 2003 г. беше акт на военна агресия и катастрофа. Това обяви лидерът на британските лейбъристи Джеръми Корбин, цитиран от Би Би Си.

    Джеръми Корбин също така поднесе извиненията си от страна на лейбъристите и призова за повече правомощия на Международния наказателен съд.

    Започвайки война без мандата на ООН беше дълбоко опасно, посочи Джеръми Корбин. „Всички онези, които взеха решенията, разкрити в доклада на Чилкот, трябва да се изправят пред последствията от техните действия, каквито и да са те”, допълни той.

    И накрая, е нужно ние британците да се присъединим към 30-те държави, включително Германия и Испания, които вече подкрепят на Международния наказателен съд да се даде правомощието да преследва онези, които са отговорни за престъпленията на военната агресия, допълни още Джеръми Корбин.
  • 4 Borislav Popov

    1 0 Отговор
    Попиляха Ирак и създадоха ИД! Тони Блеър се извини за "грешките" на войната в Ирак, включително "Ислямска държава"

    Бившият британски премиер Тони Блеър се извини за "грешките" на войната в Ирак от 2003 г., сред които призна и частичен принос за възхода на терористичната групировка "Ислямска държава". В интервю за Си Ен Ен той заявява, че има "елементи на истина" в твърдението, че инвазията е сред основните му причини

    "Предупреждавали са Блеър, че военните действия ще повишат нивото на заплахите срещу интересите на Великобритания и САЩ от страна на „Ал Кайда". Него са го предупредили също, че нахлуването може да доведе до това иракското въоръжение да се окаже в ръцете на терористите", заяви при изслушванията сър Джон Чилкот.
Новини по държави: