21 Юли, 2018 17:00 1 702 0

Жегите убиха 13 души в Япония

  • япония-
  • жеги-
  • жертви
Жегите убиха 13 души в Япония - 1
Снимка: АР/БТА

Жегите в Япония отнеха живота на 13 души в съботния ден. Температурите достигнаха 35 градуса на сянка, а в Киото живакът удари 38 градуса. От там са и 7 от починалите. Останалите са от други префектури.

Много хора са потърсили лекарска помощ, съобщават от болниците. Най-честата диагноза е слънчев удар. Често причината за него е повеждане на спортни мероприятия, включително и в училищата.

Метеорологичната прогноза е, че и в следващите дни топлият фронт ще се задържи. Добре е хората да не излизат навън, ако не е належащо и да не спортуват на открито.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: