Last news in Fakti

24 Юли, 2018 13:47 4 322 2

Франция: Търговската война със САЩ започна

  • война-
  • търговия-
  • франция-
  • сащ-
  • брюно льо мер

ЕС няма да се подчинява на САЩ

Франция: Търговската война със САЩ започна - 1
Снимка: БТА/ AP

Министърът на икономиката и финансите на Франция Брюно льо Мер предполага, че търговската война между САЩ и Европа фактически вече е започнала.

Според него Вашингтон трябва да направи първата крачка към диалог. „Аз моля САЩ да се върне към здравия смисъл и да уважава както глобалните правила, а така също и своите съюзници“ - цитира Льо Мер Europa Press.

По-рано френският лидер Еманюел Макрон заяви, че Европейският съюз няма намерение да се подчинява на никакви указания в областта на търговията, предаде „Поглед инфро“.

На 1 юни САЩ въведоха мита върху алуминия и стоманата от Европа, Канада и Мексико. Европейският съюз предприе ответни мерки на тези действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    11 17 Отговор
    Все едно антилопата да се моли на тигъра да го пусне..все едно да се молиш на акулата да те съжали...Сащ вкуси кръвта и ще иска повече и още повече...
  • 2 Ади ба

    17 4 Отговор
    Ма то ще ги моли Макарон разбира се туй не е БГ да дойде ида заповяда кое как ще става.За нас е все едно с тези мита ама не и за Макарон.Така че да си опичат ума и да действат преди да са започнали големите шамари или ще плащат рекета или с томахавката по главата.Искам сега да го питам как е?Навремето им беше кеф да забраняват БГ производство на всичко и да се изтеглим от руските пазари.Да спазваме санкции единствено ние ,да им угодяваме прищевките няма да произвеждаме нищо за да не сме конкуренция и даже нашите гастербайтери не бивало да пращат пари тук защото не ставало така там да печелиш тук да харчиш.Е хайде сега наложи санкции на САЩ бе Макарон или знаеш че ще те смачкат като бълха и само цивриш
Новини по държави: