Last news in Fakti

6 Август, 2018 16:09 2 195 12

Китай тества хиперзвуков летателен апарат

  • хиперзвуков-
  • апарат-
  • китай-
  • тест-
  • изпитание-
  • синкун 2

Китай направи пробив в оръжейната сфера

Китай тества хиперзвуков летателен апарат - 1
Снимка: Shutterstock

В Китай успешно беше тестван хиперзвуковият летателен апарат „Синкун-2“ (Звездно небе), съобщи РИА Новости, позовавайки се на информация на Китайската академия за аеродинамика.

Изпитанието е било извършено на полигон в северозападната част на азиатската страна. Апаратът е летял във въздуха десет минути, като по време на полета са били направени редица маневри на 30 километра височина.

След това „Синкун-2“ се е приземил в определената зона. Военни експерти посочват, че Пекин е направил технологичен пробив във военната сфера. В бъдеще апаратът може да бъде използван и като носител на ядрени бойни глави.

Китайски военни експерти заявиха, че хиперзвуковият летателен апарат може да преодолее вражеските системи за противоракетна отбрана, защото има висока скорост, а освен това траекторията му е непредсказуема. Маневреността на новата китайска гордост е важно преимущество за китайските въоръжени сили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Преброяване на бесните язовци

    7 9 Отговор
    Тая новинка по колко пъти ще я пускате? Едната ръка май не знае какво прави другата...
  • 2 onq s konq

    6 15 Отговор
    Има закони във физиката,които НИКАКВА КИТАЙСКА МИСЪЛ НЕ МОЖЕ ДА ПРЕОДОЛЕЕ и конкретно за случая:"ВИСОКАТА СКОРОСТ ИЗКЛЮЧВА ГОЛЯМА МАНЕВРЕНОСТ И ОБРАТНОТО".

    Коментиран от #4, #5

  • 3 говедаря

    8 8 Отговор
    Не разбирам, защо никой не отразява нашите български постижения? Това хкперзвукового, ние сме го изобретили още през 1989 гоьина и то по-добро. Още като стана Перестройката к ни стана ясно, че местните ДС БКП другари са ни опоскали и парите к минало настляще и бъдеще, ние пуснахме близо 2 млн. Хиперрзвукови апарата шрез Терминалиге, на далечина и до 12000 км и нагоре. И в Австралия се приземиха длста и не искаг да си дойдат. Чудно е, защото 3-ти мандат мозъчниге гънки на Бойче и ГРОБ, ударно градят България? Японците и САЩ направилк секс куекли? А, само тук над 20000 наши кукли вадят лебо и ни направиха секс дестинация преди японците да измислят Хонда кукла. Китайците се гордеят, че апарата им се върнал. А, нашите пллигици се гордеят, че изстрелялите се заради тях навън родни апаратк, дори и не помислят да се върнаг? Защо нашият потенциал не се коментира??? :)
  • 4 Практик

    12 8 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Закони на физиката казваш. Такъв филм няма. Има технологии и опровергаване на "закони" писани преди столетия от теоретици.
  • 5 Дзоро

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Така си мислиш. Пий три ракии от метила и стани да играеш кючек, да видиш що е хиперзвукова?
  • 6 Маде ин чайна

    17 6 Отговор
    Китай унищожи психиката на САЩисаните и техните измислени противоракетни системи
  • 7 Ivanov

    5 15 Отговор
    Според мен китайците също се хвалят като рашките, като и за двете кочини хиперзвукът е фата моргана, лелеян копнеж на безмозъчните им военни, който ще си остане в сверата на фантазията и рисуваните филмчета. За да го направят и двете нации трабва да го откраднат отнякъде, да го разглобят, копират на 3д принтер и чак тогава да започнат да го проучват. А да го откраднат, просто няма откъде, защото и американците не разполагат с такава технология.

    Коментиран от #8

  • 8 Звънни до

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ivanov":

    Китай, да ти пратят "банки" памет, че съвсем си я закъсал.

    Коментиран от #10

  • 9 антиседераст

    12 3 Отговор
    Гледайте и се учете. Как Китай от държава със строй като нашия преди сега е икономическа сила номер едно в света а скоро и военна. Държавната икономика не била ефективна според се де растите в БГ. Ако няма контрол няма да е ефективна но в Китай за корупция се осъждат на смърт а тука в българия стават депутати и министри.
  • 10 Доктор Охболи

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Звънни до":

    На тоя сВерата му е празна, полуграмотен глупак, но иначе "всезнайко"...анадъмо...смешко
  • 11 Не глеам таувизия

    1 1 Отговор
    И какво се оказа най-накрая в нета циркулираше инфо, че администрацията на Обама и Хилъри и компания са лийкнали тоя тех на Русия и Китай за едни паре и са си мислили, че "червените" са лапни шарани и няма да съберат 2 и 2 и да ги построят работещи... брао реднеци... Това е като да дадеш на маймуна зареден автомат... Сега да плачат:D
  • 12 Гиперзвуково

    0 4 Отговор
    прави остър завой и дава на зад. Ще я ползват на парадите, да изписва във въздуха: 'Слава Лилипутина'' и ''КНДП''. Направо - Казачок.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания