Last news in Fakti

26 Февруари, 2012 10:37 2 339 0

Разбиха голяма наркомрежа в Колумбия

  • наркомрежа-
  • кокаин-
  • колумбия-
  • разбиха

Конфискувани са десет тона кокаин

Разбиха голяма наркомрежа в Колумбия - 1
Столицата на Колумбия - Богота

Колумбийската полиция съобщи, че в резултат на проведена вчера сутринта голяма операция в няколко града, включително столицата Богота, е разбила голяма контрабандна мрежа за трафик на дрога, свързана с мощния мексикански картел на Хоакин Гусман, предаде БГНЕС като се позова на АФП.

Успехът бе постигнат след няколко месечно разследване. Конфискувани са десет тона кокаин, се казва в съобщението.

Организацията бе неутрализирана след конфискуването през последните месеци на 10 тона кокаин, 16 самолета и установяването на нейните връзки и контакти, свързани в мексиканския трафикант, заяви директорът на колумбийската полиция Осакар Нараньо.


Смята се, че задържаните заподозрени, издирвани от прокуратурата в Маями, контролират близо 90% от произвеждания в югоизточна Колумбия кокаин, предназначен за САЩ и Мексико, уточни топ полицаят. Според него акцията е дала възможност да бъде арестувана най-многочислената група трафиканти в историята на страната, на които предстои да бъдат екстрадирани.

Колумбийският министър на отбраната Хуан Карлос Пинсон потвърди, че в резултат на удара на полицията са заловени 34 души, за които има заповед за екстрадиране.
Колумбия е най-големият производител в света на кокаин – над 400 тона годишно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА