Last news in Fakti

26 Август, 2018 17:10 2 488 6

Убиха главатар на „Ислямска държава“

  • ислямска държава-
  • афганистан-
  • терористи-
  • убит-
  • военни-
  • абу саад ерхаби

Десетима други членове на групировката също са убити

Убиха главатар на „Ислямска държава“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Ръководителят на джихадистката групировка „Ислямска държава“ в Афганистан Абу Саад Ерхаби е бил убит при обстрел на скривалища на терористите в провинция Нангархар, съобщи правителството, цитирано от „Ройтерс“.

Десетима други членове на въоръжената групировка също са били убити при съвместна сухопътна и въздушна операция на афганистанските и чуждестранните сили, уточни в комюнике Националната дирекция по сигурността в Кабул.

Унищожено е голямо количество тежки и леки оръжия и муниции при атаките срещу две убежища на „Ислямска държава“. Информационната агенция на джихадистката групировка Амак не коментира информацията и засега няма реакция от ръководната от НАТО мисия „Решителна подкрепа“, която обучава и тренира афганистанските войски.

Губернаторът на провинция Нангархар заяви, че Ерхаби е четвъртият лидер на „Ислямска държава“ в Афганистан, убит от юли 2017 година насам. Групировката установи своя крепост в Нангархар, на източната граница с Пакистан, през която лесно се преминава в едната и другата посока. Тя се превърна в една от най-опасните въоръжени групировки в страната. Над 150 бойци на „Ислямска държава“ се предадоха на афганистанските сили за сигурност този месец в северозападната провинция Джаузджан, където групировката се бори за контрола над тайните пътища към съседен Туркменистан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ванката

    23 3 Отговор
    вече ми писна да чета колко пъти избивате главатар на тия примати докато не убиете изстенския им главатар който е от другата страна на океана няма нищо да се промени с тия...
  • 2 Оутпут

    6 2 Отговор
    Браво. Успех, срещу терористите на ИД!
  • 3 Обикновен Бг

    14 3 Отговор
    Убили го , глупости на търкалета. Пак са го покрили американците някъде по света да не би НАИСТИНА ДА ГО УБИЯТ узбеките, сега си почива някъде на плажа. Пазят си извергите американците , ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА , СЛЕД МЕСЕЦ ПОЧИВКА ПАК ЩЕ СЕ ПОЯВИ ОТПОЧИНАЛ. Готов да служи на своите господари американците. АМА УЗБЕКИТЕ НЕ ПРОЩАВАТ , ЩЕ ГО НАМЕРЯТ.
  • 4 364

    4 2 Отговор
    Тръмп ли
  • 5 no name no face no number

    5 2 Отговор
    Ей тия от ислямска държава извадиха повече главатари от колкото ние депутати айайай много са раздули администрацията, аз си мислех, че ние сме най зле ;)))
  • 6 чалма тв

    0 0 Отговор
    Убиха Хасан Ибн Кенеф ..браво. Имате от мене 1 лайк.
Новини по държави: