Last news in Fakti

14 Септември, 2018 22:05 1 486 8

Комисар Мария Габриел ще посети Сърбия

  • мария габриел-
  • ек-
  • сърбия

В понеделник българският комисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел ще бъде в Белград, Сърбия за редица срещи, свързани с прилагането на Програмата в областта на цифровите технологии за Западните Балкани. Този съвместен проект между Европейския съюз и страните партньори от региона има за цел да подкрепи прехода към цифрова икономика и постигането на конкретни ползи за гражданите от цифровата трансформация като по-бърз икономически растеж, повече работни места и по-добри услуги.

Това съобщиха от пресслужбата на Европейската комисия.

Сутринта комисар Габриел ще проведе двустранна среща със сръбския министър-председател Ана Бърнабич. Заедно те ще посетят Държавния център за съхранение на данни и Научнотехнологичния парк, където на европейския комисар ще бъдат представени няколко успешни проекта на стартиращи предприятия, включително финансираният от ЕС Институт BioSense.

По-късно Мария Габриел ще се срещне с вицепремиера и министър на търговията, туризма и телекомуникациите на Сърбия Расим Ляич, с министъра по европейската интеграция Ядранка Йоксимович и с представители на Регулаторната агенция за телекомуникационни и пощенски услуги.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    4 2 Отговор
    Дано намалят цените на мобилните услуги в Сърбия.....
  • 2 Георг Георгиев

    6 1 Отговор
    Най после да чуем нещо за щастливката на България.
  • 3 гнида

    8 0 Отговор
    Какво е "комисар по цифрова" икономика ? А по аналогова имаме ли ? Надявам се ЕС да плаща заплатата на тази дама !
  • 4 Све

    16 0 Отговор
    Изпращаме такива безлични крави, които бранят чужди интереси. ЕС май е по-зле от Съветския. Много сме прости
  • 5 Дигитална Мара

    11 0 Отговор
    Миче, запри се! Много скоро няма да има кого да дигитализираш!!!
  • 6 Една

    6 0 Отговор
    измислена пръ$ла щела да се срети с друга лес@@ика да цифровизират това от което немат и хабер!Хвала на Еропейската Уния!
  • 7 аналитик

    5 1 Отговор
    Мери, ако обичаш кажи на сърбите, че ние не сме Шопи, нито Бугари, нито Маке, а чисто и просто БЪЛГАРИ! И им го напиши на цифров език! Ако не знаеш как? - питай програмистите! И да си го напишат 1000 пъти после за домашно, за да го запомнят! Започва се с 01001000111....
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: