Last news in Fakti

23 Септември, 2018 14:16 1 400 4

Девети убит журналист в Мексико

  • мексико-
  • журналист-
  • убийство
Девети убит журналист в Мексико - 1
Снимка: Shutterstock

Марио Гомес е името на деветия за тази година убит журналист в Мексико. Той е бил застрелян в южната част на страната, в Чиапас. Работил е осем години за Ералдо де Чиапас. Отразявал е обществени, политически и съдебни събития.

Напоследък Гомес се е оплаквал, че получава заплахи, съобщават негови колеги от вестника.

Тази година определено е една от най-кървавите за журналистическата гилдия в Мексико. Това е деветото убийство на журналист. По данни на неправителствената организация „Репортери без граници" Мексико е втората най-опасна държава за журналистическа дейност след Сирия.

Над 100 са представителите на медиите убити в Мексико от 2000 г. насам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    3 1 Отговор
    Ако журналята им са като нашите е ясно защо ги трепят! Ама тук сме твърде милостиви!

    Коментиран от #2

  • 2 Filo

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Много точно казано, браво.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ванката

    0 0 Отговор
    много ми е чудно тъпата хамерика уж мрази мексиканци а там войни не водят нали се борят в сирия уж срещу терористи а в мексико какво е половината мексико полицията неможе да припари но "омиротворителната" сила на света не ги закача ... като нямат петрол защо да ги закачат нека си се трепят на поразия не им пречат
Новини по държави: