Last news in Fakti

10 Октомври, 2018 10:11 1 635 8

Полша се оттегля от пакта на ООН за миграцията?

  • миграция-
  • бежанци-
  • оон-
  • полша-
  • йоахим бруджински-
  • ес

Унгария вече обяви, че няма да участва в подписването му

Полша се оттегля от пакта на ООН за миграцията? - 1
Снимка: Shutterstock

Полша трябва да се оттегли от пакта на ООН за миграцията, смята полският вътрешен министър Йоахим Бруджински. Според него, това споразумение, което окончателно ще бъде прието през декември, ще насърчи допълнително миграцията към Европа, предаде Ройтерс.

Унгария вече обяви, че няма да участва в подписването на т. нар. Глобално споразумение за безопасна, методична и редовна миграция, прието през юли от всички 193 страни членки на ООН без САЩ, които миналата година също се оттеглиха. Пактът, който трябва да бъде окончателно подписан през декември в Маракеш, се занимава с въпроси като причините, които карат хората да мигрират, как те да бъдат защитени и как да бъдат интегрирани в новите страни.

Полша, Чехия и Унгария заемат твърда позиция срещу разселването на мигранти из ЕС с аргумента, че незаконната миграция заплашва сигурността на континента, припомня Ройтерс. По думите на полския вътрешен министър проектът за глобалното споразумение "не гарантира сигурността на Полша" и освен това "насърчава нелегалната имиграция", предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганчо

    56 0 Отговор
    И ние трябва да не го подписваме
  • 2 ****

    52 0 Отговор
    Ние също трябва да подкрепим,и да се присъединим към Полша и Унгария,и да не подписваме такива малоумни договори.
  • 3 Барчо

    34 0 Отговор
    Такова решение на държавно ниво не засяга само институцията Държава. То засяга пряко народа на съответната държава и мое мнение е, че то не може да бъде взето само от един човек, о от народа чрез допитване. Никой не може да ме убеди, че в детската градина на внучката ми трябва да има бъде допуснато да има и бежански деца, които се възпитават в съвсем друга семейна обстановка, религия, отношения и начин на живот. Ако такова нещо стане, ще предпочета да продам всичко и да стана бежанец в собствената си държава. Без да работя, без отговорности, без да сдържам емоциите си и т.н.
  • 4 Bil

    24 0 Отговор
    Поканете цяла АФРИКА да дойде.
  • 5 Анти галфон

    18 0 Отговор
    К о р за Ротшилдите и мигрантите им. К. за седерастите (от БКП), понастоящем "демократи".
  • 6 патриотъ

    27 0 Отговор
    Наш Боко няма смелостта да не подпише този пакт,защото Меркел няма да го похвали и поглади по тъпата главичка!Него народа не го интересува,а погалването!

    Коментиран от #7

  • 7 куку руку ку

    20 0 Отговор

    До коментар #6 от "патриотъ":

    И накрая ще го погали гьостерица.
  • 8 ХанкоБрат

    4 0 Отговор
    България заедно с други страни (и за разлика от САЩ, Унгария, Австралия и Полша) ще подпище т.нар. Глобален подход към миграцията на ООН. С него на 11 декември, ще се превърне и юридически задължителен акт - реално миграцията да се приравнява на основните човешки права, нелегалното влизане се декриминализира и всяка страна е длъжна да приема мигрантите и техните семейства и да ги обгрижва като бежанци...
    Правителството на ГЕРБ е сред активните участници в разработването на тези 34 страници, които ще досъсипят ЕС. Да сте видели в български медии някъде да пише за този загробващ ни документ? Някой от водещите управляващи или опозиционни политици да е казал публично нещо за него? Няма такива и няма и да видите!Очевидно се цели всички бели насилствено да бъдем превърнати в роби на маймуни, като може да се окаже, че БЪЛГАРИТЕ са сред първите "доброволци", под напътсвията на ГЕРБ.
    Разните вицове за наивници, че Африка била пренаселена не са истина, защото са 4 пъти по малко - примерно от Китай, като население на територия. Не всички живеят в лоши условия, просто използват маломозъчните мюсюлмани да завладеят Европа, за да редуцират бялото население.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания