Last news in Fakti

24 Октомври, 2018 12:35 2 351 3

Затвориха университет в Атина заради... наркотици

  • университет-
  • атина-
  • гърция-
  • наркотици-
  • полиция-
  • затворен

Положението е излязло извън контрол

Затвориха университет в Атина заради... наркотици - 1
Снимка: Shutterstock

Ректорът на Икономическия университет в Атина затвори висшето учебно заведение, за да предпази студентите от разпространението на наркотици. Опозиционните партии настояват за незабавна реакция на Министерството на образованието, предаде БНР.

"Положението вече е извън контрол, сградата на висшето учебно заведение се е превърнала в сборище на наркомани, а дилъри предлагат наркотици навсякъде", оплакват се студентите. Те съобщават, че дори се страхуват да посещават учебните занятия.

Ректорът на университета Емануил Гиакумакис съобщи пред медиите, че се е обърнал за помощ към всички ресорни служби от Министерството на здравеопазването до Общината и Полицията. "Досега няма никаква реакция", според студенти и преподаватели.

Студентите описват потресаващи случки на наркомани в тежка форма, които дори вземат наркотици в учебните зали. "Навсякъде в двора на университета намираме спринцовки, а дилъри предлагат безпрепятствено наркотици", съобщават от ръководството на студентския съвет. Университетът ще остане затворен, докато властите не премахнат всякакъв риск за живота и здравето на студентите, категоричен е ректорът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост2

    15 0 Отговор
    Сбъркана ценностна система.
  • 2 и ТЕ ТАКА

    5 0 Отговор
    Празно няма там изловиха местните дилъри,и веднага се пръкнаха албанците,после на тяхно място дойдоха черните и арабите.

    Коментиран от #3

  • 3 Токи Таке

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "и ТЕ ТАКА":

    Епа като няма празно да не ги ловят ба! Няма смисъл
Новини по държави: