Last news in Fakti

4 Януари, 2019 14:50 1 594 1

Арестуваха съпругата на френски джихадист

  • джихадист-
  • терорист-
  • франция-
  • петер шериф-
  • съпруга-
  • арест

Той е поставен в черния списък на САЩ

Арестуваха съпругата на френски джихадист - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Съпругата на най-прословутия френски джихадист Петер Шериф бе обвинена и временно задържана, предаде АФП, позовавайки се на информация от парижки прокурори. Това се случва дни, след като съпругът ѝ се върна в затвора след 7 години укриване.

Соулеф, А. беше арестувана с Шериф и техните две деца в Джибути в средата на декември. Тя е обвинена за „криминални връзки с тероризма“ и „финансиране на терористични действия“. Изслушването ще се състои на 7 януари.

Самият Шериф се смята за ценен източник на информация за Западните разузнавателни служби. Френските власти го издирват от 2011 г., когато той изчезна в последния ден от процеса срещу него в Париж заради борбата му в Ирак с Ал Кайда през 2004 г.

Шериф се изправи пред съда на 27 декември и му бе поставено ново обвинение в „терористичен заговор“, след което той се завърна в затвора, за да изтърпи 5-годишната си присъда от предишния процес, съобщи Дарик. Джихадистът бе близък с братята, които извършиха атаката над френското сатирично издание Шарли Ебдо през 2015 г. Освен това той е поставен в черния списък на САЩ за терористи от 2015 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пища Хуфангел

    2 0 Отговор
    На български на Пешо Шерифо озъптиха жена му касиерката!
Новини по държави: