19 Март, 2019 16:26 765 1

Евакуация в Брюксел заради бомбена заплаха

  • брюксел-
  • бомба-
  • заплаха-
  • евакуация-
  • белгия-
  • ес

Няма пострадали хора

Евакуация в Брюксел заради бомбена заплаха - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Около 40 души бяха евакуирани от сграда в квартала на европейските институции в Брюксел, след като в компания, свързана с ЕС, постъпила бомбена заплаха, предадоха информационните агенции.

Полицейска говорителка заяви, че тази сутрин в консултантски офис, работеща за Европейската комисия, е постъпила "по телефона заплаха за бомба". Тя добави, че заплахата е приета сериозно. Част от района е отцепен, на мястото са изпратени специално обучени кучета. Няма пострадали хора.

Вчера мъж откри стрелба в трамвай в холандския град Утрехт и уби трима души, което доведе до засилване мерките за сигурност в Европа. Заподозреният за нападението е 37-годишният Гьокмен Танъш, роден в Турция. Той беше задържан след няколкочасово издирване и ще бъде изправен пред съда. Холандската полиция съобщи, че в колата му е намерено писмо, което сочи към възможността атаката да е била с терористичен мотив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: