Last news in Fakti

19 Април, 2012 17:10 1 481 3

Брайвик се учил от World of Warcraft

  • world of warcraft-
  • андерш брайвик-
  • норвегия-
  • осло
Брайвик се учил от World of Warcraft - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Норвежкият касапин Андерш Брайвик се „подготвял“ за терористичния си атентат, играейки дълги часове на компютърната игра “World of Warcraft”. Подобни игри, отнемащи по 16-17 часа от времето му, развили способността му да създава „сценарии“ за своите действия. Тази подробност изплува на днешния четвърти ден от съдебния процес срещу него, който не започна с радикалния поздрав на масовия убиец – вдигната ръка със стиснат юмрук.

Миналата година Брайвик взриви бомба в Осло, а след това откри безразборна стрелба на остров с деца, убивайки общо 77 души.

Днес касапинът призна, че първоначално планирал да взриви три коли – бомби, но се отказал, тъй като изпълнението на този план се оказало доста сложна задача. За сметка на това бил набелязал мишените си – правителствена сграда, централата на Работническата партия и кралския замък. В списъка му попадал и бившият норвежки премиер Гро Харлем Брунтланд, но не и кралското семейство.

След това планът му се ограничил до взривяването на една кола-бомба в Осло и безразборна стрелба на остров Ютьоя. Нещо повече – екстремистът имал намерението да убие около 600 души на острова, принуждавайки ги да се удавят в намиращо се там езеро.

Брайвик категорично отрече да е убиец на деца. Той се борил срещу всички, които поддържат т.нар. мултикултурализъм в Европа. Този стремеж за съвместно съжителство между религии и етноси на Стария континент се провалил, което твърдяли и водещи политически лидери като Никола Саркози, Ангела Меркел и Дейвид Камерън, обясни още касапинът пред съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Bear

    1 0 Отговор
    Прав е човека. Трябва да има повече като него, та да се изчисти Европа и всеки да си знае гьола. Всеки в страната си. Ако иска - да ходи по екскурзии да гледа къде кво има. То на кво заприлича - отиваш във Франция - оставаш с впечатлението че си в африка. Отиваш в Германия, особено на някои места - струва ти се че си в Турция преди годиини. Отиваш в Белгия (Брюксел) - и въобще не знаеш къде си попаднал. За Лондон да не говорим. Всичко става еднакво отвратително.... Навсякъде изметта се загнездва, множи и от един момент нататък ще преобладава....
  • 2 гост

    0 1 Отговор
    @The Bear
    mn si zle
  • 3 Huliganos

    0 0 Отговор
    Няма друг начин да се бориш срешу несправедливия начин на живот ,срещу законите които убиват мирния и спокоен човек ,срещу хората които ни унижават ,тъпчят ,рекитират всеки ден по улиците .Ето това се случва един хубав ден в които човек губи разсъдака си и престава да бъде човешко същество ...