Last news in Fakti

29 Май, 2012 12:10 1 507 1

Брайвик си слагал пудра за арийски вид

  • андерш брайвик-
  • норвегия-
  • осло
Брайвик си слагал пудра за арийски вид - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Норвежкият касапин Андерш Брайвик бе описан като изключително суетен човек, който много държал на външния си вид. Масовият убиец ревниво поддържал арийския си вид и дори си слагал пудра на лицето, за да изглежда още по-бял. Бил си направил и операция на носа. Това стана ясно от показанията на мъж, описал себе си като бивш приятел на касапина.

Самоличността на свидетеля не се съобщава, а Брайвик бе принуден да излезе от съдебната зала по желание на свидетеля. Освен него, още трима приятели на Брайвик ще свидетелстват по делото срещу него.

На 22 юли миналата година той взриви бомба в Осло и разстреля 66 души, предимно деца, на остров Ютьоя. Касапинът признава чудовищното си деяние, но не чувства вина, защото „делото му“ било срещу мултикултурализма, заливащ Европа. Желанието му е да бъде осъден на смърт или напълно оневинен, тъй като счита доживотният престой зад решетките или в лудница като „жалка присъда“. В Норвегия обаче смъртното наказание не съществува.

Брайвик твърди, че е вменяем, но не чувства вина за кръвопролитието. Наскоро втора психиатрична експертиза установи, че той е бил напълно вменяем и е разбирал много добре какво върши. Според него кръвопролитието било, за да се спре мюсюлманската инвазия на Стария континент. Андерш Брайвик заяви, че е ултра – националист "бунтовнически християнин".

Днешният свидетел е пожарникар, който се включил в овладяването на огъня от взрива на Брайвик. Преди нападението той и нападателят се виждали в компания. Хладнокръвният убиец се държал спокойно и любезно, спомни ни си мъжът. Дори му харесвала компанията на килъра. Описва го като социален тип, конформист и толерантен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Иванов

    0 0 Отговор
    Дано има повече такива хора, които забелязват как чалми малко по малко завладяват Европа!!!