Last news in Fakti

1 Юни, 2019 15:30 4 629 146

НАСА изпраща астронавти на Луната

  • луна-
  • наса-
  • астронавт

Това ще се случи най-рано през 2024 година

НАСА изпраща астронавти на Луната - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Най-рано през 2024 г. НАСА ще изпрати астронавти на Луната. Дотогава Американската космическа агенция възнамерява да изпрати там малки роботи. Те ще имат две основни задачи – да извършват експерименти и да пренесат техника.

По този начин това ще са първите американски космически кораби, които ще кацнат на Луната от 1972 г., когато това направи „Аполо 17”.

Роботите няма да са производство на НАСА, а на различни компании. Целта е така да бъдат минимизирани разходите по проекта, както и времето до изстрелването им в Космоса. Три са компаниите, които ще участват в поръчките. Предвижда се те да получат над 250 млн. USD за проектите. Плановете са първата мисия да бъде през следващата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    69 12 Отговор
    Дано този път не е на кино .
  • 2 Люлю

    66 12 Отговор
    МАРВЕЛ и Лукасфилм са наети за заснемане на "кацането"!!!
  • 3 Наблюдател

    14 81 Отговор
    Сега руските роби ще почнат да квичат, че американците никога не са кацали на Луната, че всичко е снимано в Холивуд и прочие руски простотии.

    Коментиран от #32, #43, #65

  • 4 El chochone

    48 8 Отговор
    по добре късно отколкото никога :)
  • 5 Dante

    15 1 Отговор
    Може ли да е по-бързо?
  • 6 Kcaniba

    24 8 Отговор
    Ма еал бяха веке??
    Или треба да идат на всека цена, чак сл 1 петилетка подготовки, та да мвскират така, все едно са били там преди 10)))
  • 7 Факт

    13 35 Отговор
    Е, че няма нито един сериозен съветски /руски учен или космонавт, който да подлага на съмнение кацането на американците на Луната. Единствено клоуни от типа на Рогозин намесват, че "щели да проверят" дали американците действително са стъпвали на Луната.

    Коментиран от #11, #16, #20

  • 8 Гост

    42 10 Отговор
    Астронавтите вече се обучават от екипите на Лукас и Спилбърг.Само се търси някой ,който да изиграе Чубака.

    Коментиран от #13

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Borislav Popov

    44 7 Отговор
    Само дето те до сега не са кацали на Луната. ........Уикилийкс документ: Кацането на Луната е фалшиво
    Нови документи се очаква да бъдат публикувани тази седмица от Джулиан Асанж, основател на WikiLeaks, които биха могли да хвърлят сянка на програмата на НАСА Аполо, смятат експерти.............
    ....................
    ......................
    .....Междувременно, официални лица на китайската космическа програма миналата година обвиниха правителството на Съединените американски щати за "фалшифициране" кацанията на Луната, след като китайския лунен Роувър не откри доказателства за лунните кацания на Аполо на 20 юли 1969.

    Коментиран от #25

  • 11 Бесен Язовец

    25 7 Отговор

    До коментар #7 от "Факт":

    Русия ще проверява стъпвали ли са американците на Луната!!!...Директорът на руската държавна корпорация "Роскосмос" Дмитрий Рогозин е предложил да се провери, дали американците са стъпвали на Луната, съобщават руските медии.

    Коментиран от #15

  • 12 Браво

    38 7 Отговор
    Тия ще правят сефтето. Тоя път ще се вее ли знамето. Сега имат нови технологии от Холивуд, може и звезди по небето да имат.

    Коментиран от #123

  • 13 Да допълня

    18 5 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    P.P.-И дръжте далече Асандж от снимачните ,т.е. тренировъчни площадки.
  • 14 Руските свине

    6 39 Отговор
    Все още не могат да преглътнат унижението, че американците стъпиха преди тях на Луната. Затова насъскват верните си роби да хейтят и да откричат постижението на САЩ.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Бай хой

    14 5 Отговор

    До коментар #7 от "Факт":

    Че кой сериозен учен ще седне да коментира треторазреден студиен пасквил. А до 2024 година я камилата я камилата.
  • 17 Помнящ

    29 5 Отговор
    През шейсетте им трябваха 7 години , а при новите технологии , цели 5 години !? Някой мучащ може ли да го обясни ?
  • 18 ДС фриц

    3 12 Отговор
    Нещо ми подсказва, че и третия двойник на Жужин, Жужиньо също ще полети на космическо пътешествие, като вторият му двойник със стар автомобил Тесла. Този път ще имаме редкия шанс да наблюдаваме с обикновен фотоапарат с добър обектив как Жужиньо каца меко на Луната.
  • 19 Серж

    4 1 Отговор
    Сега нашите евродепутати от Брюксел ще ги пратят на Луната да споделят опита си за работа с ромите и как се купуват гласовете им най лесно.
  • 20 Панчо Виля

    26 5 Отговор

    До коментар #7 от "Факт":

    Публикувано във факти.бг: Руски учени твърдят, че Нийл Армстронг никога не е стъпвал на Луната. Според тях е изключено американският астронавт да е първият човек, кацнал и вървял по повърхността на Луната.Публикувано във факти.бг: „Как американците кацнаха на Луната през миналия век?“. САЩ все още нямат ракета, способна да изведе тези 140 тона, необходими за полета до Луната. Как НАСА е извършила подобен полет с ракетата F1? САЩ все още купуват ракетни двигатели РД-180 и РД-181 от Русия, но дори с тях извеждането на 140 тона в околоземна орбита изглежда нереалистично.
  • 21 Гордън Шамуей

    15 4 Отговор
    А командир на екипажа ще е Уили Танер ..пък дано открият Ронда на обратната страна на Луната.
  • 22 Бесен Язовец

    4 6 Отговор

    До коментар #15 от "Факт":

    Ако той е такъв - ти какво представляваш ?Растение с две мозъчни клетки ?

    Коментиран от #26

  • 23 Реалист

    24 2 Отговор
    През 2024 година на Луната вече ще има китайски ресторанти .

    Коментиран от #48

  • 24 Бай хой

    22 4 Отговор
    Миленче то за техниката е ясно. Всички могат да изпратят луноходи и барбекю. Проблема са хюманите. НАСА нямат с какво да си качат двама до МКС та се молят на колене на братушките. Че и краварска им работа ги кръстили астронавти сякаш че извършват междузвездни полети.
  • 25 The dark side of the moon

    9 38 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    Неграмотните руски роби представят кацането на Луната като единичен акт, който е бил сниман в Холивуд. Всъщност в периода 1967 – 1972 г. са били извършени 17 мисии на програмата „Аполо“ от които 6 полета (1969 – 1972 г.) са били с успешно кацане на Луната.

    Общо 12 астронавти от САЩ са стъпвали на лунната повърхност: Нийл Армстронг, Едуин Олдрин, Чарлс Конрад, Алън Бийн, Алън Шепърд, Едгар Митчъл, Дейвид Скот, Джеймс Ъруин, Джон Йънг, Чарлс Дюк, Юджийн Сърнън и Харисън Шмит. Но руските роби, докато са живи, ще квичат, че американците не са стъпвали на Луната. Понеже любовта им към руската кочина ги задължава да мразят останалият свят и най-вече всичко американско.

    Коментиран от #29, #30, #31

  • 26 Факт

    4 16 Отговор

    До коментар #22 от "Бесен Язовец":

    Такива плинтуси са русоидите, приятелю.
  • 27 Колкото и трилиони да се напечатат

    24 6 Отговор
    Саш нема никога да иде на луната😂😂😂щот доларите са купчина хартишки а за луната си искат технологий дето саш ги нема😂😂😂нито мозък че да ги създаде
  • 28 Кацането на луната в близките

    11 4 Отговор
    100 200 300 години ше е невъзможно щот няма такава техника
  • 29 Бай хой

    18 4 Отговор

    До коментар #25 от "The dark side of the moon":

    Може ли само един въпрос. Според теб хамериканците изключителна нация ли са?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Borislav Popov

    23 7 Отговор

    До коментар #25 от "The dark side of the moon":

    Известния американски режисьор Стенли Кубрик твърди, че американците никога не са стъпвали на Луната, а кадрите са заснети на Земята. Това признава самият Кубрик в лентата, заснета 4 дни преди смъртта му през март 1999 г. от журналиста Патрик Мюри.Според записа знаменитата първа стъпка не е заснета в открития Космос, а в студио на Земята. “Всичко това е тотална измислица. Безпрецедентна измама, която бе наложена на американските граждани. Те трябва да знаят”, казва Кубрик на записа. Той признава, че не искал да участва в тази измама, но в края на краищата го направил........................Режисьорът отбелязва, че полетът до Луната бил фикс-идея на президента Ричард Никсън. Затова правителството на САЩ и НАСА предложили на Кубрик огромна сума пари, за да заснеме “правдоподобен” видеодокумент. Журналистът трябвало да подпише с режисьора договор от 80 страници, че няма да разгласява съдържанието на разговора им 15 г. след смъртта на Кубрик.

    Коментиран от #33, #34, #40, #69

  • 32 Ейййй смешник я виш тук

    19 5 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    ИЗБУХНА световен скандал, а наще "журналисти" по-тихи от тревата. Моля ВИЖТЕ - Джулиан Асанж отвръща на удара: Публикува видео с фалшифицираното от американците кацане на Луната (ВИДЕО).
    https://bultimes.com/%d0%b4%d0%b6%d1%83%d0%bb%d0%b8%d0%b0%d0%bd-%d0%b0%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%b6-%d0%be%d1%82%d0%b2%d1%80%d1%8a%d1%89%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%83%d0%b4%d0%b0%d1%80%d0%b0-%d0%bf%d1%83%d0%b1%d0%bb%d0%b8%d0%ba/

    Коментиран от #35

  • 33 Един ....

    6 4 Отговор

    До коментар #31 от "Borislav Popov":

    Остави човека да си заработи козяшките центове !
  • 34 Факт

    4 16 Отговор

    До коментар #31 от "Borislav Popov":

    Е, че Кубрик преди смъртта си е бил издухан. Както има и големи съмнения, че прословутото интервю да е фалшиво.. Ти ми посочи неграмотнико един сериозен руски/съветски учен или космонавт, който да поставя под съмнение триумфа на американците.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Истината

    4 14 Отговор
    Защо руснаците все още не вярват, че американците са били на Луната?
    ЖИВОТ
    ЯНУ 15, 2019ЕКАТЕРИНА СИНЕЛШЧИКОВА

    Apic / Getty Images
    Една от най-известните теории на конспирацията в света за инсценираната мисия "Аполо 11" на Луната продължава да е изключително популярна в Русия. За да докажат правотата си, руснаците са готови дори да бръкнат в джоба си.
    "Малка крачка за човека, гигантски скок за цялото човечество". Знаменитата фраза на Нийл Армстронг, произнесена на Луната, слага началото на нова епоха – хората вече са прекосили границата на своята планета и за първи път са стъпили на друго небесно тяло. Това се случва в далечната 1969 година.

    Днес мечтаем човек да кацне на Марс и четем изтекла информация за "тайната марсианска конференция" на Илон Мъск. Но знаете ли? Дори и след толкова много години руснаците все още не могат да повярват, че Армстронг е направил тази "малка крачка" на Луната. Да, т. нар. "лунен заговор" е измислен в САЩ, но едва ли има друга страна в света, която така силно вярва в тази неразрушима теория на конспирацията: че правителството на САЩ е фалшифицирало сложно кацане на Луната и всичко е снимано в Холивуд. Към момента в този мит НЕ вярват само... пригответе се – 24% от руснаците!

    Фалшиви новини от 1990-те

    В СССР в емблематичната 1969 г. никой – нито чиновниците, нито медиите – не се съмнява в подвига на американския екипаж.

    "Когато получихме сигнали от Луната, ги приехме от Луната, а не от Холивуд", казва руск
  • 37 Руснак

    11 7 Отговор
    Досега никога никой човек не е стъпвал на Луната няма и да стъпи скоро всичко е лъжа няма такава техника няма о да има още 100 години.

    Коментиран от #39

  • 38 Истината

    6 10 Отговор
    "Да се устрои подобна фалшификация е може би също толкова сложно, колкото да се организира истинска експедиция", заключава в книгата си "Траектория на живота" друг космонавт и конструктор на космически шатъли Константин Феоктистов. За да се направи това, на първо място трябва на Луната да се изпрати телевизионна станция, а след това – и "Аполо 11" като ретранслатор. И да се създадат десетки фалшиви заводи за производство на космически кораби. И да се имитира кацане на Земята... Всичко това е твърде сложно. Дори и за космическата гонка между "супердържавите".
  • 39 Истината

    3 13 Отговор

    До коментар #37 от "Руснак":

    Руската академия на науките официално признава "лунния заговор" за псевдонаука, а руският президент Владимир Путин – за "глупост".
  • 40 Borislav Popov

    7 10 Отговор

    До коментар #31 от "Borislav Popov":

    А бе, каскет заблуден в руската Википедия има огромен материал за полета на Аполон - 11 на Луната и няма нито една дума и нито един намек дори, че американците не са кацали на Луната, даже напротив, съвсем подробно е описано как всичко е станало, от и до, има и снимки ! Какво излиза тогава, че и тойти руснаци ли лъжат тогава и на тях ли не вярваш ?? https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BB%D0%BE%D0%BD-11
  • 41 Психиатър

    5 9 Отговор
    Русоидите винаги са живели в някаква паралелна реалност, в която Русия е Велика и никой не може да надмине научните и достижения, Путин е гениален, ЕС и САЩ загиват. И кацането на Луната е американски фейк!
  • 42 Гост

    5 3 Отговор
    Най-рано намквоси...кажете кога най-късно ще стане, защото и аз мога да кажа: най-рано 2024 ще стана президент на щатите...:)
  • 43 Доктор Охболи

    6 8 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    Колкото и да си прост, все пак трябва да си подочул, че все пак американци са тия, които първи са се усъмнили в полетите до Луната.

    Коментиран от #45

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Наблюдател

    4 6 Отговор

    До коментар #43 от "Доктор Охболи":

    Няма по просто от надъхания русофреник. Естествено е, че в Америка има най-различни дебили, които се занимават с теории и на конспирацията.
  • 46 Само питам

    4 9 Отговор
    Русофилчета, Земята кръгла ли е или плоска?

    Коментиран от #47

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 злобар

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "Реалист":

    Да ама първо трябва се построи пътната инфраструктура, магистрали и Бат Бойча да ги открие и реже ленти та чак тогава китайски ресторанти. Без пътища закъде ?.......
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Бачо Киро

    15 4 Отговор
    Абе да вЪ запитам космическите спицЯлисти, как тъй кацали през ден едно време с тенекетата, а като рачи Тръмп - минимум 10 години да направели техниката? 2024 през крив макарон... Драсканици журналята може да публикуват, но отговорът на НАСА на запитването на Тръмп беше минимум 10 години. Щом днес при всичкото развитие на технологиите не могат да идат на Луната, примерно при организиране на мисия в рамките на 1-2 години, що се занимавате с глупости за полети до луната през 60те/70те... Кубрик баш добре ви го е казал, но всеки може да си вярва... А така нещо за разните му джаджи от кацането, дето се изгубили? Сериозно ли мислите, че ако имаше такова нямаше всичко да е строго пазено, а те само дето не ги държали в гаража на бабата на портиера на НАСА... Щом днес не могат в рамките на 1-2 години да се метнат до луната, значи само голям идиот може да вярва в 17 мисии до Луната през 70те...

    Коментиран от #57

  • 51 Бачо Киро

    3 2 Отговор

    До коментар #47 от "Гост":

    Той не е научил думата сферична, чакай малко да зацепи...
  • 52 гост

    9 4 Отговор
    Всеки тарикат знае че наса са банда мушенници точеще кинти от бюджета за разни снимки дето ако не вярваш иди провери :) ясна е работата още от Кубрик. Бетер наще политици са.
  • 53 Гошето

    5 2 Отговор
    Май и за сегашното ниво на технологии е много трудно .... Дано стъпи най-сетне човешки крак на луната.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Само питам

    2 5 Отговор
    Русофилчета, а съществува ли Бог?
  • 56 Макье

    3 1 Отговор
    Македонците навремето копали тунела за метрото, толкова дълбоко, че изкопали дупка до Луната!
  • 57 Borislav Popov

    5 6 Отговор

    До коментар #50 от "Бачо Киро":

    Ти си като Тома-невярващия, навсякъде лъжи ти се виждат, но на американците като не вярваш, повярвай поне на руснаците в руската Википедия има огромен материал за полета на Аполон - 11 на Луната и няма нито една дума и нито един намек дори, че американците не са кацали на Луната, даже напротив, съвсем подробно е описано как всичко е станало, от и до, има и снимки, те също ли лъжат ...) https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BB%D0%BE%D0%BD-11
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Наблюдател

    4 5 Отговор

    До коментар #58 от "Ейййй смешник я виш тук":

    Понеже русофилите са фейк българи много обичат руските и чуждестранни фейкове.

    Коментиран от #63

  • 60 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #54 от "Само питам":

    Не, главата ти има формата на проскубан калпак, който се е сраснал с малкото мозък, който имаш.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Мдааааа

    5 4 Отговор

    До коментар #59 от "Наблюдател":

    Абе мъжки, как се бръснеш сутрин като трябва да се гледаш в огледалото и знаеш каква подлога си. Сигурно си с брада.

    Коментиран от #68

  • 64 Марсианец

    7 4 Отговор
    Нещастници ! Щели да минимизират разходите , затова правели кооперация с други космически нации ! Ербап са на чужда баница и на умряло куче , иначе се насират в гащите като застане срещу тях истински противник ! Кацали са на Луната през минали век , колкото аз съм кацал на Земята !
  • 65 ЦРУ

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    В Холивуд са снимали кацането на АПОЛО -11 …….а в Мосфилм - кацането на АПОЛО - 12....14....15....16...17 !!!...Всички знаем !
  • 66 Ейййй смешник я виш тук

    1 3 Отговор

    До коментар #62 от "Бесен Язовец":

    Ей, продукт на скъсан презерватив я погледни Франфуркт Алгемане Цайтунг от 27.05.2019г.Какво е водещото заглавие бе едбоклетъчен сперматозоид от скъсан презерватив.

    Коментиран от #67

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Бесен Язовец

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Borislav Popov":

    Къде са скри ма Румянкеееее, изчезна на най интересното ! То за такива кът теб е казал поета - Свърна в гъстата гора и избяга като куче.
  • 70 Кънчо Райчев, голфър

    3 4 Отговор
    Според изследване на Галъп Интернешънъл 74% от българите са съгласни, че човек е стъпвал на Луната, 9% не вярват, че това се е случило, а 15% са отговорили, че се колебаят за отговора.

    Коментиран от #71

  • 71 Кънчо Райчев, голфър

    3 5 Отговор

    До коментар #70 от "Кънчо Райчев, голфър":

    90% от русофилите не вярват, че американците са стъпили на Луната, от което следва, че те са малко повече от 9%.
  • 72 КЕПРИКОРН 1

    19 6 Отговор
    А бе, соросоиди загубени, дори и американският учен Дейвид Джелърнтър, който е съветник Доналд Тръмп, е заявил най-отговорно, че кацането на Луната е най-голямата измама в човешката история!
    Дейвид Джелърнтър: „Кацането на Луната от екипажа на Аполо 11 е най-голямата измама в човешката история. Невъзможно е да се лети извън земното магнитно поле заради високите нива на радиация, които обричат космическите пътешествия далеч от нашата планета на провал.” Дейвид Джелърнтър даже е разкритикувал и космическата програма на президента Барак Обама, която е с амбициите за достигане до Марс до 2030 година!
    „Как можем да полетим до Марс, като дори не сме стъпвали на Луната?”, заявил Джелърнтър. Само глупак може все още да вярва, че 69 год. (ПРЕДИ 50 ГОДИНИ) крави са мучели и потропвали с копита по красивата месечина! И лъжата на Чарлз Доусън за „Пилтдаунския човек“ се е поддържала цели 50 год., но после се оказало, че черепът е ФЕЙК!!!

    Коментиран от #75

  • 73 зелено човече

    1 1 Отговор
    Нъл си говорихме преди ако додете пак ко ще стане ... ....с 2 жълти картона сте 1 на рашките за луноходите ,1 на краварите и следващия картон е друг цвят....да няма како стана че не вечерахме 3 тия път
  • 74 Бат Мишо

    0 6 Отговор
    направихме ви и недвусмислена демонстрация на сила - с опадването на ВСИЧКИ листа в 1 парк от дърветата ,при последния жълт картон....малоумните ви учени някак си достигнаха до верния извод че е използвано гравитационно оръжие с небивала мощ ....изпратят ли ви пак наглите ви политици ще ви начешем сърбела

    Коментиран от #77

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Защо?

    13 1 Отговор
    САЩ, СССР и Китай изпращат сонди и луноходи на луната. Вижте кристално ясните снимки от Кюриосити на Марс и потърсете такива от луната. Такива няма! Озадачава ме, защо и трите държави не искат да ни покажат една ясна, дневна снимка, а всички са нощни?
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Бат Мишо

    7 3 Отговор
    луната е забранена територия за хомо сапиенс и секи дет мисли че можем да мерим чурки с цивилизация влачила луната 90 мил год ПРЕДИ зараждането на слънчевата система -дотука кът куцо пиле домат не е с всичкия си....преди 4 милярда кодини са можели да мъкнат или сглобяват ПЛАНЕТИ....и вие искате да видите колко е червен червения им картон МА ВЯРНО ЛИ

    Коментиран от #80

  • 79 Бат Мишо

    8 3 Отговор
    не зная како общо има русофобщината ти че я изтъкваш НО Луната е недвусмисленно ЗАЕТА и всякакво човешко пребиваване там Е ЗАБРАНЕНО ...направена е и недвусмисленна демонстрация на сила с опадването на всички листа в указан час в 1 парк ЗЕМЕН ПАРК и всички публикации и записи изчезват
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Бат Мишо

    5 1 Отговор
    съобщението е било - пребиваването ви е нежелателно- намирате се в забранена зона - при следващо нарушение ще има последствия- като доказателство на мощта ни наблюдавайте еди кой си парк в еди колко си часа.....журналисти военни паплач -запесват чакат да гръмне нещо- а САМО опадват листата от ВСИЧКИ ДЪРВЕТА В ПАРКА в указаното време......САМО
  • 82 Бат Мишо

    4 2 Отговор
    НЕ КАЗВАМ ЧЕ НЕ СА БИЛИ ТАМ иначе нямаше да имаме тоя жълт картон....кое не вдяваш бе...БИЛИ СА и при някое от ходенията са опитали да се натикат в ЧУЖДА ЛУННА БАЗА и са дръпнали котето за опашката
  • 83 И какво като са го написали?

    8 2 Отговор

    До коментар #80 от "Borislav Popov":

    Америте или са платили достатъчно на руснаците, или и самите руснаци лъжат и крият нещо, което америте знаят. Така че и двете страни си траят! Но на лъжата краката са къси, скоро и тая лъжа ще лъсне!
  • 84 Бориславо

    5 2 Отговор

    До коментар #75 от "Borislav Popov":

    Човекът май е доста по-грамотен от тебе. Не се занимавай тука да пишеш глупости в ЦСЗ им липсваш и те чакат......ХЯ ХЯ ХЯ ХЯ
  • 85 Бат Мишо

    8 2 Отговор
    Записа на астронавтите бързо изчезва -,, ТЕ СА ТУК ОКОЛО КРАТЕРА,, - КАК ИЗГЛЕЖДА КОРАБА - МНОГО СА - поинтересувайсе- Луната е всичко друго НО НЕ И НЕОБИТАЕМА а ние в А група с междузвездно пътуващи цивилизации НЕ МОЖЕМ ДА РИТАМЕ ТОПКА .....казано ни е ДОТУКА ....вероятно виждайки ни каква паплач сме и с каква скорост разкостваме планети убивайки и отравяйки всичко НИ ДЪРЖАТ ЗАПРЕНИ ТУК в нещо кът резерват и ако опитаме да се разпълзим из космоса ЩЕ НИ ЗАПАЛЯТ ЗАДНИЦИТЕ овреме преди да се долазим до тяхните домове....предполагам гледайки ни каксе избиваме 1 друг собствения си вид нямат НИКАКВИ СЪМНЕНИЯ какво чака друг вид ако наберем сила
  • 86 Зевзека

    5 3 Отговор
    Явно пак ще гледаме кадри от Холивуд......
  • 87 Бат Мишо

    4 1 Отговор
    РАЗСЪЖДАВАЙ - ти си извънземно и гледаш неква сган която трови собственната си планета -вода въздух озон и избива 3000 вида годишно . виждаш и че правят опити да напуснат планетата си и да се разпълзят И ДОМА ТИ Е НЯКЪДЕ НАОКОЛО ....няма ли да ги държиш под око ИЗКЪСО такъви едни изроди ПРЕДИ ДА ДОЙДАТ У ВАС при жена ти и децата
  • 88 Бат Мишо

    4 1 Отговор
    сложи си ръката на сърцето и погледни през очите на 1 представител на напреднала цивилизация ПОГЛЕДНИ ЗЕМЯТА ОТГОРЕ и кажи какво виждаш ....войни- НОН СТОП - с кого - СЪС СОБСТВЕННИЯ ВИД - изтребление - НА КОГО- на ДРУГИ ВИДОВЕ - колене изяждане И ИЗТРЕБЛЕНИЕ - според червената книга 3000 вида годишно изчезват ЗАВИНАГИ .... отравяне - НА КАКВО - на собственната планета СОБСТВЕННИЯ ДОМ .... че той на тоя извънземен КОСАТА ЩЕ МУ НАСТРЪХНЕ ПОД СКАФАНДЪРА кът си представи че може да се разпълзим и НЯКАК СИ да достигнем дома му ...ТАКА ЛИ Е САМ КАЖИ....и ще си сложи 1 база да следи ИЗКЪСО развъдника на чума КЪДЕ ами на луната разбира се
  • 89 Бат Мишо

    3 1 Отговор
    и от тая база ще следи ИЗКЪСО како излита къде отива и колко далече може да стигне , отива ли в посока неговия дом ....и АКО СЕ НАЛОЖИ да действа ОВРЕМЕ ....най вероятно АКО ИМА някакъв галактически съвет и подал ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ молби да му разрешат заличаване на вида от картата на галактиката....а ако си мислиш че сме сами в галактиката ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ че на 1 марс има живи червеи Е ТЪПО....И ДА СИ МИСЛИШ че няма по напреднали от нас Е ОЩЕ ПО ТЪПО ....а най тъпо ще е да мислиш ЧЕ ЩЕ НИ ОСТАВЯТ ДА ОТРОВИМ И ОБЕЗЛЮДИМ ОЩЕ ПЛАНЕТИ освен нашата си
  • 90 Бат Мишо

    3 1 Отговор
    а ако не са осъществили контакт или ако такъв е сведен САМО ДО УЛТИМАТУМИ и отвличания за изследвания Е ЗАЩОТО ПРАВИЛНО са преценили че разговори с нас са безпредметни , а помагане ще се обърне СРЕЩУ ТЯХ
  • 91 Бат Мишо

    2 0 Отговор
    Като един от представителите на варварския ни вид СЕ МОЛЯ ГОРЕЩО тъпите ни политици да не встъпят в конфликт ПРЕДИ да сме готови технологично ПОНЕ ДОНЯКЪДЕ за да имаме шанс поне 1 % да се разпълзим ПРЕДИ оглозганата ни планета да е станала негодна за живеене ....вероятно пестят патрони очаквайки точно това горе в базата ....сички прогнози сочат изчерпване на кислорода озона и питейната вода до 100 тина години , и са мъчат да си спестят да ги сочат с щур из космоса че са унищожили цяла 1 раса и да доказват хилядолетия какви сме били на секи със записи и тн кви сме били лумпени
  • 92 Бат Мишо

    3 0 Отговор
    ЗАЩОТО СЛЕДВАЩО СТЪПВАНЕ НА ЛУНАТА ЩЕ БЪДЕ МЕЖДУПЛАНЕТЕН КОНФЛИКТ за какъвто ние нямаме готовност - освен да самовзривим планетата си благодарение на няколко руски военни програми - което не се явява точно печелене на конфликта ,,ву саве,,...първо тънко проследяване , кои са ,къде са ако може проследяване откъде идат доставките за базата -демек след още поне 300 год ...чак после кът ще нахлуваш в чужда база ...а времето ни притиска защото с такава скорост изяждаме планетата си че скоро ще се стовари върху нас ПРЕДИ да имаме техническат възможност да се евакуираме до друга за да разкостим и нея .....което БЕЗ БОЙ НЯМА ДА НИ ПОЗВОЛЯТ ...оценям вероятността вида ни да го е правил и преди като висока и че имаме колонии и по други планети - прекалено много сходства има с някой ,,извънземни,, посетители за да е ясно че сме рода - и с някой прекалено мн разлики ...преди щом сме го правили идвайки насам ,дано успеем пак АМА ЯВНО НИ НАБЛЮДАВАТ като стара космическа зараза , както ние наблюдаваме ямата с чума в Кения ....дано им се измъкнем пак ама примката ЯВНО СЕ ЗАТЯГА И НИ СЛЕДЯТ ИЗКЪСО...Марс има всички признаци да сме го обитамали и преевали
  • 93 Бат Мишо

    4 0 Отговор
    А че произхода на вида ни не е от тази планета и че сме похитители долазили тук Е ВИДНО ОТ ПРЪВ ПОГЛЕД....при всеко сравнение с местните видове ЕВОЛЮИРАЛИ ТУК 4 млрд години ....да ги надбягате ли , да летите ли по бързо от тях можете или да плувате по бързо или да ги надскочите или рефлексите ви са по бързи - ами ПРОБВАЙТЕ - имате котка у вас - надбягайте я -УСПЕХ ВИ ЖЕЛАЯ ....И идва резонния въпрос - КАК СМЕ ОЦЕЛЕЛИ 4 млрд год в еволюционно състезание тук .....когато и котките са били БАЯДЖА ПО ГОЛЕМИ и рибите и мечките и птиците и аретен динозаври и т н ....Ми много просто -оцеляли сме ЗАЩОТО НЕ СМЕ БИЛИ ТУК а сме довтасали като вече развит И ТЕЖКО ВЪОРЪЖЕН ВИД -рисунките с ракети и скафандри от каменната ера ПОМНИТЕ ЛИ - АНДЖЪК ....и неква комта не е убила динозаврите- би убила и нас - НИЕ СМЕ ГИ ОПЪРЖИЛИ да си разчистим терена
  • 94 Бат Мишо

    4 0 Отговор
    хомо сапиенс не би могъл да оцелее НИТО КАТО ХИЩНИК нито като тревопасно на Земята 4 млрд год еволюция НИТО НА СУШАТА камо ли във водата в която И ДО ДНЕС я можем да преплуваме 100 метра я не ,камо ли да се преборим с морски хищник`...а пред 1 динозавър я си представете битката оная ЕВОЛЮЦИОННАТА ....нощното зрение къде ви е - ноктите къде са , зъбите къде са ви хищници НЯМА ЩО - я си ги сравнете с на котката и кучето да вас И ПОМИСЛЕТЕ ПАК ...оцеляли сте като тревопасни по дърветата Я ПАК - его дървото до вас - я се качете , подкочете до съседното- виждали сте маймуните ,които НАИСТИНА СА ОЦЕЛЕЛИ ТАКА еволюирайки тук ....РАСЛИ СМЕ НА ДРУГА ПЛАНЕТА - с по голяма гравитация , с по малко вода в ДРУГИ ЕВОЛЮЦ УСЛОВИЯ за които мога само да гадая и явно сме били пригодени НО НЕ И ТУК и това бягство от оглозгана планета ДАЛЕЧ НЕ Е ПЪРВОТО -като космически вирус сме

    Коментиран от #95

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Бат Мишо

    2 0 Отговор
    И дано доживеем до мига в който технологията ни ще ни позволи да достигнем до следващата планета ПРЕДИ тая поредната да се скапе ЩОТО АПЕТИТА НИ Е НЕЧУВАН В КОСМИЧЕСКИ МАЩАБИ и пришълеца от филма Алиен е като дядо коледа до НАШИТЕ УМЕНИЯ ДА УБИВАМЕ -и първите вълни десантчици да очистят по големите и опасни местни видове - както дедите ни са изтребили динозаврите - дали с висока бомбардировка или ръчно мога само да гадая -вероятно комбо способ - масата от орбита и малцината оцелели с пеши лов ....и после да отидем и останалите и да РАЗКОСТИМ И ТАМ УАНС АГАЙН кът секи вирус търсещ гостоприемник
  • 97 Бат Мишо

    1 0 Отговор
    До борислав попов
    ЧЕТА БЕ БОБИ и чета МНОГО и че луната е ОБИТАВАНА и има база-бази на нея И ТАМ СМЕ НЕЖЕЛАНИ има ПОВЕЧЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА отколкото ЧЕ ТИ СИ ЖИВ В МОМЕНТА бе мойто момче ....КОЕ ПАК НЕ СФАНА АЙДЕ КАЖИ МИ ДА ОБЯСНЯ ПО БАВНО ....РАНО НИ Е ДА СЕ ОПИТВАМЕ да започваме тоя конфликт с базоимащите ЗАЩОТО ЩЕ ГО ЗАГУБИМ както и ще загубим местната колония на вида ни - ти я наричаш Земя .Вида ни е губил така множество колонии СИГУРЕН СЪМ - и че не всяка наша колония е оцелявала....СПЕШНО НИ ТРЯБВА СВЕТОВЕН СЪЮЗ СВЕТОВНО ПРАВИТЕЛСТВО СЪС СПЕШНИ МЕРКИ ЗА ЗАБАВЯНЕ РАЗГРАБВАНЕТО НА ПЛАНЕТНИТЕ РЕСУРСИ -за да си дадем технологично време да можем да скочим до следващата ЗАЩОТО ТОЯ ПЪТ Е ДАЛЕЧЕ ДО ОБИТАЕМОВЪЗМОЖЕН СВЯТ - Марс е бил близо и е ставало - НО ТОЯ ПЪТ ТРЯБВА ДА НАМАЛИМ АПЕТИТА СИ ЗА РАЗГРАБВАНЕ И УБИВАНЕ ЗА ДА ОЦЕЛЕЕМ ....НАКРАТКО мисля че вида ни е известен из космоса с НЕДОБРА СЛАВА и нашата колония Е ОТКРИТА И ЗАСЕЧЕНА и се следи и не е момента да блеснем с ИСТИНСКАТА СИ СЪЩНОСТ нахлувайки в лунните бази - чиито да са те ....тъй ще ме разбереш ли или си онес дет глъсуват за ГЕРБ

    Коментиран от #98

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Бат Мишо

    1 0 Отговор
    Самият факт че Луната и ПО СТАРА от Слънчевата система значи базостроителя е опитен и НАЙ ВЕРОЯТНО базостроителя е имал работа с нашия вид И ПРЕДИ и най вероятно е ПАТИЛ ОТ НАС в други сблъсъци и ще бъде БЕЗКОМПРОМИСЕН ако покажем че сме опасни и че разселването ни е опасност за други видове ...тояя път са ни хванали ИЗКЪСО и ни следят -а нямаме никаква идея колко наблизо има друга наша колония и колко е развита за да ни помогне ...логично е да не се афишират за да не бъдат под удар -открити и намерени и ако изгори да изгори САМО 1 колония - щото АКО НЯКОЙ НИ Е ДИГНАЛ МЕРНИКА - то той ще иска избиване не на 1 колония А НА ВСИЧКИ което значи да наблюдава и следи АКО КОЛОНИИТЕ имат връзки по тях да се излови цялата зараза А НЕ ДА РЕЖЕ ,,НА ПАРЧЕ,,накратко помощ не можем да очакваме А САМИ НЯМА ДА СЕ СПРАВИМ нито можем да избягаме- ракетните ни технологии са все още БЕЗНАДЕЖДНО НИСКИ за да достигнат обитаем свят
  • 100 Бат Мишо

    1 0 Отговор
    ДО РУМЯНА КОСТОВА има ли значение според тебе Румянке американец или афганистанец или занзибарец ЩЕ НАРУШИ УЛТИМАТУМА да НЕ СТЪПВАМЕ НА ЛУНАТА като ни запалят задниците с оръжия които УМА НИ НЕ СХВАЩА освен че са гравитационни и антигравитационни и най вероятно анихилиращи материя с антиматерия ,който способ използват и за двигателите си а вероятно усукването на гравитацията е само страничен ефект а не точнно оръжие МАКАР ЧЕ УБИВА ЕФЕКТИВНО и че не сме дорасли да се изправим срещу такава технология И ЩЕ ИМА МАТ В 1 ХОД като единствения ни ход е да си самовзривим планетата да не я ползва никой .....за което ЕДВА ЛИ ИМА ЖЕЛАЕЩИ защото сме я изцицали вече в голям процент

    Коментиран от #101

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Бат Мишо

    2 1 Отговор
    НАКРАТКО КАЗВАМ ЧЕ
    1 . трябва ни световно правителство с жестоки природоопазващи закони - даващи ни време да развием двигатели и оръжия ПРЕДИ да тръгнем из космоса и конфронтираме
    2. да не стъпваме на Луната защото това не променя стратегическата ситуация - негодна е да ни приеме но наблюдаващия ще изпадне в паника че сме готови да тръгнем А НЕ СМЕ ТАКИВА
    да не казваме ХОП преди да сме ГОТОВИ ДА СКОЧИМ
    3 ОБЕДИНЕНИЕ на световните сили в развитие на НОВ ТИП КОСМИЧЕСКИ ДВИГАТЕЛ с обединение на Русия Китай САЩ и т н И ЗАРАВЯНЕ НА ТОМАХАВКАТА - защото който и да спечели битката за Земята НЯМА ДА Е ПОБЕДИТЕЛ - тя ще е пустиня и без война след 100 тина години при тея темпове на замърсяване и пробиване на озоновия слой ....АКО ИСКАТ ДА ВОЮВАТ да се избиват ОК но да го отложат за следващия свят ЗАЩОТО ТОЯ ако го наречем КЛОНА НА КОЙТО СЕДИМ ВСИЧКИ Е ПОЧТИ ПРЕРЯЗАН от хищническо и тъпоумно управление на планетните ресурси
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Бат Мишо

    1 1 Отговор
    НАЙ ВЕРОЯТНО САМО НАБЛЮДАВАТ ОТ БАЗАТА ИЗЧАКВАЙКИ И ПОТРИВАЙКИ РЪЧИЧКИ като само следят да не изпълзи случайно някой в оставащите 100 тина години до самоунищожението ....Надеждата на политиците е следната- базите да са изоставени и там да намерим НАГОТОВО двигатели и технологии сред изоставените джаджи и предупреждението -ултиматум да е автоматично и някак да преодолеят алармата СИЧКО МИ Е ЯСНО , но има 1 НО .....и то е че дори да е автоматично НЕ СМЕ В СЪСТОЯНИЕ ДА ГО ПРЕОДОЛЕЕМ -да изключим алармата на някой влачил Луната или сглобил я преди 4 млрд год ....ТРЯБВА НИ ВРЕМЕ -което време може да дойде САМО С РАЗУМ и САМОКОНТРОЛ над вирусната ни унищожителна природа И ДА ИЗГРИЗЕМ КЛОНА НА КОЙТО СЕДИМ ПО БАВНО .....Че ще можем да го съхраним и опазим да оцелее планетата и ние на нея НЕ СИ ПРАВЯ ИЛЮЗИИ кът зная какви боклуци сме ....дори ,, миролюбивите ,,ни самки кът си сменят памперса на чавето и го мятат на улицата и плющят месо от убийства - природата на вида ни е такава ЧЕ КЛОНА ЩЕ БЪДЕ ПРЕРЯЗАН ....но тоя път ИЛИ ЩЕ ЗАБАВИМ или КЛОНА ЩЕ НИ УБИЕ ПАДАЙКИ
  • 105 Бат Мишо

    1 1 Отговор
    Искат да отидат и залагайки че е изоставено да изключат алармата - корабите накацали край кратера- вероятно вход към подземна база вече са ги видяли - предупреждението са анализирали 40 год и са заложили ВА БАНК че е автоматично ,защото прелитайки със сонди НЕ СЕ Е ПОВТОРИЛО ....ВА БАНК защото другата опция да забавят грабенето и богатеенето си за да оживеем ВСИЧКИ им е неприемлива ....ОБАЧЕ аз си залагам БАТМИШОВСКИТЕ кокали че алармата на някой влачил планети из космоса кът куцо пиле домат НЕ НИ Е ПО ЗЪБИТЕ и да земем и изкопираме колата му ....вероятно не сработва на сонди А НА РЕЯЛНИ ЗАПЛАХИ ....кът зная НИЕ МАЛОУМНИЦИТЕ какви роботи правим - в токио 22 робота ИГРАХА ФУТБОЛЕН МАЧ с истинска топка на изложението по роботика ...А КАКВИ ЛИ СА НЕГОВИТЕ РОБОТИ по прости ли - А ДАНО АМА НАДАЛИ и ЩЕ ОТКРИЯТ ОГЪН....и приключваме
  • 106 Бат Мишо

    1 1 Отговор
    Друг въпрос че аз мисля че базата не е изоставена и има жив персонал способен да вика подкрепления при зор или признак че можем да се движим из космоса...най вероятно е лаборатория с учени изследващи опасни космически видове и размножението и придвижването им с под задача да засекът друга колония ако направи опит за контакт и проследяване на контакта до другата колония и откриване на мрежата колонии
  • 107 Бат Мишо

    1 1 Отговор
    Надявам се няма нужда тук да обяснявам ,че посл датиране на луната по циркония от пробите я изпрати по възраст ПО ГОЛЯМА с 90 млн тод от ШИВАНАТА СЛЪНЧЕВА СИСТЕМА ....надявам се можете да анализирате факта КАКЪВ Е ЕДИНСТВЕННИЯ НАЧИН спътник да Е ПО СТАР ОТКОЛКОТО ОБЕКТА около който се върти , че земята не би се образувала а щеше д а има ЕДНА ГОЛЯМА ЛУНА обрала косм прахоляк мъчещ се да образува земята и защо това значи че ЛУНАТА Е ДОКАРАНА или сглобена с части ОТ ИЗВЪН ТАЯ СЛ СИСТЕМА защото ИНАЧЕ НЯМА КЪК ДА Е ПО СТАРА ако е правена с части от тая слънчева система ....И вие ще идити да му изключите алармата и земете колата да я копирате - ама моля ви се ...зная че сте тъпи ама чак толкос

    Коментиран от #109

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Бай хой

    2 0 Отговор

    До коментар #107 от "Бат Мишо":

    А ве мишок ли си мушмурок ли си ама не може ли пък Селена да е долетела от друга система до земята и да се е врътнала около нея? Примерно де.
  • 110 Бат Мишо

    1 1 Отговор
    ЩЕ ИЗПРАТЯТ 5-6 ьстронавта и ще ги изправят срещу роботизираната защита на цивилизация МНОГО ПРЕД НАШАТА с едничката надежда да е остаряла амортизирана и неподдържана ....и зад предупреждението да няма жив ум да повика помощ и предавателя като запищи влизане в базата да няма кой да дотърчи да види кой бара колата ....ПАК КЗВАМ а дано ама надали ЧИСТО РИТУАЛНО САМОУБИЙСТВО предвид че дори робот на такава пасмина най вероятно има АЙ КЮ по голямо от сбора на жителите на планетата ни и най вероятно смята галактическата икономика за 1 секунда
  • 111 Бай хой

    2 2 Отговор

    До коментар #95 от "Borislav Popov":

    Ама вие украинците бандерол само на руски писания ли вервате? Ми ти тука ни наду главите с тая руска пропаганда.
  • 112 Бат Мишо

    3 1 Отговор
    да теорията с долитането- интересна но несъстоятелна - предвид че сме в периферията на галактиката първо би долетяла цялата планета а после прахоляка образувал слънчевата система ....т е когато тя би долетяла сама ТУК БИ НЯМАЛО НИЩО което да я залови в орбита ....Схващаш ли абсурдността ТЯ Е ПО СТАРА от слънчевата система и като е долетяла ЗА ДА Е СПРЯЛА трябвало е ИЛИ ДА СЕ УДАРИ В НЕЩО или нечия гравитация да я залови в орбита ЗА ДА НЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ЛЕТИ и това нещо ЗА ДА Е БИЛО ТУК ТРЯБВА ДА Е ПО СТАРО ОТ НЕЯ ...т е полета дотук на Луната НЕ Е БИЛ НЕКОНТРОЛИРАН

    Коментиран от #114

  • 113 Бат Мишо

    1 1 Отговор
    НАКРАТКО в слънчевата система НЯМА НИЩО ПО СТАРО ОТ ЛУНАТА което би я спряло ....остава варията да е тръгнала да пътува СЛЕД големия взрив и СЛЕД създаването на слънчевата система ,като преди това е била някъде другаде на орбита - откъсната от орбитата си И ДОВЛЕЧЕНА ТУК или СГЛОБЕНА ТУК с части от друга система -....мн е силна теорията че цялата е всъщност космически кораб от данните за плътността и неотговаряща на размерите и говорещи за огромни кухини
  • 114 Бай хой

    3 1 Отговор

    До коментар #112 от "Бат Мишо":

    Виж ся то много работи на пръв поглед изглеждат невероятни. Да ти разправям един аналогичен случай. Един пич в нашето село опъна коча и рогите му се изправиха. Така че ...
  • 115 Бат Мишо

    0 1 Отговор
    схващаш ли как се ,,къса,, планета от орбитата и и се докарва КЪТ КУЦО ПИЛЕ ДОМАТ или кък се сглобява такъв кораб и КОЛКО Е ТЪПО да си мислиш че ще проникнеш през защитата -била тя и автоматична на пасмина работеща СЪС ГАЛАКТИЧЕСКА АРХИТЕКТУРА както пилето влачи домата влачеща ПЛАНЕТИ или кораби С РАМЕРИ НА ПЛАНЕТИ из факания космос - ЩЕ НИ ЗАПАЛЯТ ЗАДНИЗИТЕ 3000 процента

    Коментиран от #118

  • 116 Бат Мишо

    0 0 Отговор
    хм тъс работа с коча е интересна ,във ващо село няма да има зарар ми се струва като загине планетата ....в нащо село пак имаме катастрофа между самолет и каруца щот кочове и животни не останаха и само пием без секс
  • 117 Бат Мишо

    0 0 Отговор
    ПС 2 пича пробал ли е да го опъне 2 ри път да му се навият обратно рогата да не осакатявате добичето така с развалени роги няма да го харесват козичките
  • 118 Бай хой

    5 1 Отговор

    До коментар #115 от "Бат Мишо":

    Те и крава бойс до МКС не могат да отидат без чужда високотехнологична помощ, ама преди половин век до месечината били се качвали като Ян Бибиян. Сега да ги видим каде ша намерят за пет години жив дявол че да му ампутират и куирука. Друг начин да се качат на луната не виждам.
  • 119 Бат Мишо

    0 0 Отговор
    Дано си озаптят апетита щото просраха планетата , изсякоха горите пробиха озона ,отровиха водата , храните , а слънцето вече е толкова силно че пада боята от колите ....кораба потъва и ако не се съюзят в спешни мерки ще ни се навият рогата кът на коча от ващо село на сичките.....а ако отидат на луната да се цамбурнат в базата ще ни ги навият предварително
  • 120 Бат Мишо

    0 0 Отговор
    а на луната няма НИЩО ДРУГО за правене освен цамбуркане в базата- неколонизируема е ,слънчевата радияция е убийственна поради липса на озон и атмосфера -след седмица там ще си светиш сам в тъмното кът крушка нагушила ;ялата чернобилска радия;ия
  • 121 Бат Мишо

    1 1 Отговор
    воала -На Луната без решаване на радиационният и метеоритния проблем е невъзможно създаването на условия за нормална колонизация. По време на слънчевите изригвания се създава поток протони и други частици, който представляват опасност за космонавтите. Тези частици притежават не много голяма проникваща способност, и защитата от тях е решим проблем. Скоростта им е ниска, което означава, че имат време за да се скрият в антирадиационите укрития. Много по-голям проблем представлява силното рентгеново лъчение. Разчетите показват, че астронавт след 100 часа на повърхността на Луната е вероятността е 10 % да получи опасна за здравето доза (0,1 Грея). В случай на слънчево изригване опасна доза може да получи в рамките на няколко минути.

    Коментиран от #122

  • 122 Бай хой

    3 0 Отговор

    До коментар #121 от "Бат Мишо":

    Точно тъй. Само на Фют куирука е спасението за настронавтите от наса. Знаеш ли каква сила може да притежава дяволския куирук. То само като си представиш колко дявола могат да се съберат на върха на една игла.Ама те краварчетата би трябвало да знаят. Нали вече уж са били там.
  • 123 Rado

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Браво":

    Напиши в Google - russian spacewalk и виж снимките или някое видео и там няма звезди. Според твоите разсъждения руснаците са забравили да сложат звездите в тяхното студио когато снимали покрай МКС - значи щом няма звезди МКС не съществува ли?
    Има си обяснение защо няма звезди, ето едно което намерих: Да започнем от въпроса, защо на снимките от Луната няма звезди в небето. Тук става въпрос по-скоро за непознаване на работата на фотоапаратите с лента. Лунната повърхност е осветена ярко, а звездите светят много по-слабо. За да се видят звезди на снимката, трябва експозицията да е много по-голяма. В такъв случай останалите детайли ще са преосветени.
    Ако някой разбира от снимачна техника може да разясни още.
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Бай хой

    0 3 Отговор

    До коментар #124 от "Йехова":

    Айнщайн а сейчас кат нямат сащисаните "микропроцесори" и "контролери" да си купят от китай и да одят ра. Пък те нямат сеги дори от тия джаджи до мкс да одят. Та се молят на братушките да ги извозват. Дали би могъл да осъзнаеш какви простотии пишеш? И един въпрос - хамериканците изключителна нация ли са?
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Инженер

    2 2 Отговор
    Ей ,Бай Хой ,НЕГРАМОТЕН си ,и такъв си оставаш! Когато разбереш ,че НАСА е била на Луната ,къде ще си завираш нещастната главичка ?

    Коментиран от #128

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Хххх

    2 1 Отговор
    Стига сте бърборили простотий кацнали са всички те мисий обявени за успешно призимени от НАСА и Роскосмос, просто на някой хора липсва количество мозък да го проумеят им липсва отделно На това ярета че ако не са те може да я го направи някой друг Стига сте бърборили
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 грух

    1 1 Отговор
    ХАХАХАХАХХА

    ПАК ЛИ !?!?!?

    мчи те, както "ги изпращат", може всяка седмица да го правят !
  • 132 грух

    0 2 Отговор
    аз пък другата седмица кацам на Сатурн !

    ха, да видиме !

    и ще пратя селфи !
  • 133 Нали?

    2 1 Отговор
    Със всяването на съмнение, дали изобщо е стъпвал човек на луната, което изобщо не се е оспорвало преди, се цели да се прикрива информация за луната. Китайския робот ни показва нощни снимки на собствените си следи, а не дневни панорамни (включително). Всички снимки, които ги показват все едно са снимани в пещера.
  • 134 рашка е в колапс

    2 3 Отговор
    САЩ безспорно са най-развитата космическа нация за всички времена.След тях се нарежда Китай.Русия вече дори не е космическа държава и няма никакви космически възможности.Предимно гледат отстрани и това е.
  • 135 АНАЛИЗАТОР

    1 2 Отговор
    ТО ЩЕ ТРЯБВА РУСНАЦИТЕ ДА ГИ ЗАКАРАТ,ЧЕ ПЪТЯ ПЕША ДО ТАМ Е ДЪЛЪГ.

    Коментиран от #139

  • 136 Аномалия

    2 1 Отговор
    Би трябвало, ако луната се е образувала заедно със земята да има сходен геологичен състав, а тя има различен. Ако е прихваната от земята, трябва да има сплесната орбита, а не кръгова. Ние виждаме само една единствена част от нея. Луната, е изцяло аномално тяло и сигурно заради това не искат да ни покажат една нормална фотография от нея.

    Коментиран от #137, #138, #143

  • 137 Аномалия

    1 1 Отговор

    До коментар #136 от "Аномалия":

    И не без значение, прекалено голяма спрямо размера на земята.
  • 138 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #136 от "Аномалия":

    По-голяма глупост не бях чел. Как ти ги родиглавата тея глупости?

    Коментиран от #140

  • 139 рашка в изолация

    3 0 Отговор

    До коментар #135 от "АНАЛИЗАТОР":

    Руснаците немогат да изкарат нищо по-далеч от 200км от Земята. Нито техника нито хора. Предела на космоса за тях е мкс.
  • 140 Аномалия

    0 1 Отговор

    До коментар #138 от "Анонимен":

    Кое от тези глупости не е вярно?
  • 141 ТРОШАЧА

    2 2 Отговор
    Колкото е истина че Осама Бин Ладен организира атаката и бутна кулите ,,близнаци” колкото и в Ирак откриха заводи за производство на химическо оръжие толкова е истинска и историята
    на американците че са ходили на луната !!! Всичко е игри за пари в които както винаги главните и подмолни актьори са ЦРУ и НАСА ...

    Коментиран от #142

  • 142 руската нация е най гнусната нация

    1 1 Отговор

    До коментар #141 от "ТРОШАЧА":

    Я ни кажи кое е точното доказателство ,че американците не са ходили на Луната ? Тази конспирация тръгна именно от самите американци ,защото там е пълно с конспиратици понеже винаги се съмняват в правителството си.Ако тази конспиранция не беше дошла именно от САЩ в днешно време такива недъгави идиоти като тебе нямаше да има за какво да пишат.Кацанията са потвърдени от всички космически държави по това време ,а дори и в момента.Страни като СССР,Китай,Япония ,дори и Индия.Това какво мислят шайка русойдни слуги не е от значение.
  • 143 сс14

    1 0 Отговор

    До коментар #136 от "Аномалия":

    Геологичния състав на Луната е различен ,но има и сходни елементи.Причините за това са няколко,но не ми се заниамва да ги изброявам.Въпросът ти за орбитата на Луната няма никаква логика ,а и това не е прихванато случайно тяло ,а в следствие образувано.Това дето си написал ,че "виждаме само една част от нея" за страната на Луната ли се отнася ? Ако е така ,то тогава доказваш ,че си нямаш никаква представа от астрономия ,защото това защо виждаме само едната страна на Луната се учи още в 5ти клас..Най-вероятно тези въпроси си ги чел някъде и решаваш да ги повториш ,ама май самия ти незнаеш за какво пишеш.
  • 144 VIS

    1 0 Отговор
    Само ми е чудно как ще минат пре поясите на Ван Алан....
  • 145 Азиатският дракон

    1 0 Отговор
    На 04 01 2019 г. китайският спускам апарат Чанъ 4 заедно с лунохода Юту 2
    успешно кацна близо до южния полюс на невидимата страна на Луната. "Независи-
    мите" медии премълчаха, че това е пробив в ЗАБРАНАТА на извънземните да посеща-ваме Луната след полета на Аполо 17 през декември 1972 г.(от 07.12.72 до19.12.72 г).
    Които не ги мързи да отидат да прочетат какво пишеше пресата по онова време за полета на Аполо 17 и ако не мислят шаб-лонно, може би ще се досетят каква глу-пост са извършили американците.
    На скептиците за същесвуването на из-вънземните, ще препоръчам да обяснят как така НАСА внезапно загуби интере от
    по-нататъшно изледване на Луната при по-ложение, че корабите Аполо 18, 19 и 20 бяха построени и екипажите им готови за полет! На второ място да се поинтересу-ват какво е казал Н.Армстронг веднага след култовото изречение "Една малка крачка за човека, един голям скок за чо-вечеството!" Разговорът с НАСА тогава е преминал по секретния втори канал, за да не се чува по телевизията. Извънземните са знаели точно къде ще кацне лунният
    модул и са ги чакали на хребета на кратера
    Възниква въпросът защо след 47 г. (от 19.12.1972) те позволиха на китайската сонда да кацне на Луната. Можже би са преценили, че китайците като народ с бли-зо 5000 г. цивилизация имат по-добро мислене и ценности според техния стандарт от аме-риканците и европейците. Сега от НАСА се засилиха да изпратят
    ново астронавти наЛуната. Трябва да са притеснени, че китайците
  • 146 Азиатският дракон

    1 0 Отговор
    Към коментар 145
    Трябва да са притеснени, че китайците ще са първите, които ще установят добронамерен контакт с извънземна цивилизация и ще получат огромно предимство пред САЩ. Тогава какво ще стане със световното им господство?
    Невъможно е ей така да се признае ,че силата на парите, оръжията и лакомията са безпомощни пред силата на любовта и братството, които съществуват във вселената.