29 Август, 2019 14:31 1 262 0

Оставка в Шотландия „по семейни причини“

  • шотландия-
  • оставка-
  • семейни причини-
  • рут дейвидсън-
  • консерватори

На референдума през 2016 година тя гласува против Брекзит

Оставка в Шотландия „по семейни причини“ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Лидерката на Консервативната партия на Шотландия Рут Дейвидсън подаде оставка с аргумента, че повече не може да съвместява политическата си кариера и семейния си живот и намекна, че след шотландските избори през 2021 г. повече няма да се занимава с политика, предадоха "Ройтерс" и AP.

40-годишната Дейвидсън съживи шотландските консерватори през осемте си години като техен лидер. На референдума от 2016 г. тя гласува за оставане на Великобритания в ЕС. "Опасявам се, че в опита си да съм добър лидер през годините се оказах лоша дъщеря, сестра, партньор и приятел", заяви тя.

Дейвидсън отбеляза, че единството на Обединеното кралство зависи от взаимно уважение, каквото липсва в политическите дебати около Брекзита. "Това, което липсва в дебатите ни, е уважение. Без уважение не може да има разбирателство и единство, а Шотландия и Великобритания имат нужда от това", заяви Дейвидсън.

Рут Дейвидсън аргументира оставката си със семейни причини, тъй като неотдавна стана майка, но избраният момент за решението ѝ, толкова скоро след като премиерът Борис Джонсън обяви намерението си да удължи почивката на парламента до 14 октомври, поражда въпроси. Дейвидсън каза, че подкрепя усилията на Джонсън да постигне споразумение за излизане от ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: