8 Септември, 2019 09:20 1 223 4

Британският министър на труда хвърли оставка

  • амбър ръд-
  • оставка

Тя обеща да се бори на следващите избори като „независим консерватор“

Британският министър на труда хвърли оставка - 1

Амбър Ръд напусна поста си като министър на труда и пенсиите в Обединетото кралство. Тя се оттегли и от Консервативната партия. Причината за това са разногласията ѝ с премиера Борис Джонсън, пише "Таймс".

Амбър Ръд обяви, че подава оставка от кабинета и напуска Консервативната партия заради „чистката“, която извърши в партията Борис Джонсън и неговия „неуспех“ да постигне сделка с ЕС. Министърът на труда и пенсиите се отказва, защото няма доказателства, че Джонсън наистина търси сделка с Европейския съюз, въпреки твърденията, че това е неговият приоритет.

Ръд също атакува в интервю за „Сънди Таймс“ решението на премиера да изгони 21 ветерани на торите миналата седмица - включително бившите министри Кен Кларк и Филип Хамънд и внукът на Чърчил сър Никълъс Соумс. Определи го като "нападение срещу приличието и демокрацията".

Тя обеща да се бори на следващите избори като „независим консерватор“ .

Оставката на Ръд, един от най-близките лични приятели на Джонсън в кабинета, ще бъде нов удар за премиера само 47 дни след неговото встъпване в длъжност. То идва само седмица след решението на брат му Джо да напусне правителството.

Най-малко шестима министри от кабинета споделят мнението ѝ и поне един все още обмисля дали да подаде оставка.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Лора

    3 1 Отговор
    Сега в момента е,, страшно,, да си министър или политик в Англия...!
  • 3 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ТРУДНАТА ФИЗИОЛОГИЧНА ВЪЗРАСТ ...СИ Е ТРУДНА ФИЗИОЛОГИЧНА ВЪЗРЪСТ !!!!!!!!!
  • 4 Шляхтиц

    2 0 Отговор
    По мое скромно мнение оставка не се ХВЪРЛЯ, а се ПОДАВА.
Новини по държави: