Last news in Fakti

4 Декември, 2019 21:14 1 572 7

Бразилия легализира медицинския канабис

  • канабис-
  • легализира-
  • бразилия-
  • медицина

Позволява се производството на такива продукти в лаборатория

Бразилия легализира медицинския канабис - 1
Снимка: Shutterstock

Бразилия разреши продажбата на продукти на основата на канабис за медицинска употреба на хора с рецепта, съобщи AFP.

Регламентът, който влиза в сила през следващите месеци, също позволява производството на такива продукти в лаборатория, се казва в съобщение на бразилската Агенция за здравеопазване.

През последните години няколко държави в Латинска Америка легализираха канабиса за медицинска употреба, включително Уругвай, Чили, Колумбия, Аржентина, Мексико и Перу, предаде Би Ти Ви.

Преди това президентът Жаир Болсонаро изрази подкрепа за медицинския канабис. Той обаче подчерта, че "няма да позволи вратички в закона да бъдат използвани за засаждането и консумацията на марихуана", заяви говорителят му. Новият регламент позволява продажбата на продукти за неизлечимо болни или такива, които са изчерпали алтернативните възможности за лечение.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El Torro

    18 2 Отговор
    Браво, мъдри хора.
  • 2 Студент

    18 2 Отговор
    дорде не се разкарат нафталинените изчадия България ще е векове назад , развитие няма да има. това растение има милион приложения като например Габрово щеше да е центъра на Европа за текстил вместо Китай и т.н. и т.н. ама простите нафталинените безмозъчни гноми са си втълпили че природата синтезира наркотици и това си е.......
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Лупатата

    4 0 Отговор
    Значи ако чиче милиционер гепи некой с трева - пищем дрога, ама тая дума тука я няма нещо бе...., що ли така?
  • 5 Франкенщайн...!

    3 1 Отговор
    За първи път чувам и за този медицински канабис, лесно е се легализира тази,, чудна трева,, която идеално може наистина да послужи за някакво,, ефектно,, облекло при нас(например, както при,, хавайците,,)
  • 6 Ели

    3 6 Отговор
    Съвсем случайно това "произведение" ще се отлежда по ГМО технология, и съвсем случайно Жаир Болсонаро свали Лула и Дилма чрез измислени обвинения и "цветна революция". Съвсем случайно Болсонаро е известен с нацистката си пропаганда и даването на концесия на петролното находище. Съвсем случайно в Украйна се продава земя - чернозем част засят с рапица - същата се отлежда в БГ, следва "цитираната трева" горе.
    Съвсем случайно горя Амазонската джунгла Бразилия.
    Някой зададе ли си въпросът защо? И няма ли аналогия с Виетнам?
    Разчистване на терен за какво и защо?

    Да не забравяме колко "полезен" е макът за мед. цели.

    Към родителите, в някои държави е плъзнала нова мода сред децата в малки метални кутийки продават свободно никотинов концентрат - вече има смъртни случаи, равняващ се на 3 кутии цигари - пазете децата си.

    Коментиран от #7

  • 7 кучето

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ели":

    бегай ма кучеее с простото ти мислене за това сме 100 години назад!! СВОБОДА ЗА ТРЕВАТА ! доло пагона!!!!!
Новини по държави: