Last news in Fakti

8 Декември, 2019 20:47 4 467 5

Вижте къде депутати и кметове се движат с електромобили

  • електромобили-
  • гърция-
  • депутати-
  • кметове

В Гърция искат екологично чисти превозни средства

Вижте къде депутати и кметове се движат с електромобили - 1
Снимка: Shutterstock

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис въвежда в действие стратегията по използване на екологично чисти превозни средства. След депутатите и кметовете започнаха да се качват на електроавтомобили.

По решение на премиера всички депутати сменят служебните си коли с електромобили. По техния пример започнаха да действат и кметовете, и областните управители. За сега не съществува финансова възможност за смяна на целия автопарк, но в рамките на няколко години и това ще стане, коментират гръцките кметове.

Те са на мнение, че "държавната администрация трябва да даде пример на гражданите за използване на екологично чисти превозни средства". Гърция е на последните места в Европейския съюз по използване на електроавтомобили. Една от основните причини е липсата на верига от зарядни станции, предаде БНР.

Правителството предвижда целеви инвестиции за тяхното изграждане, като приоритет имат туристическите райони, както и централната магистрала "Егнатия одос". В скоро време се очаква да се гласуват стимули за покупка, като и освобождаването на електроавтомобилите от общински данък, както и безплатно паркиране.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    17 2 Отговор
    Те гръцките политици да не би с техните заплати да са ги купили, или с джобните които им дава Меркел всяка година, уж да си оправят дълга?
  • 2 Последния софиянец

    9 8 Отговор
    Че то електромобилите са по скъпи.
  • 3 Алфа Вълкът

    11 5 Отговор
    Като прочетох елбракми се сетих за джендари и от там за виц с гръцки джендеракис: 🙃
    Един гръцки кмет на име Мицотакис за да не лежи в затвора след като бил хванат в източване на общината със закупуването на елбракми, си направел операция за смяна на пола и решил да проституира. Избягал в Кипър и се захванал да бачка.
    Обаче един друг мошеник фалшификатор обичал да печата фалшиви долари и да плаща с тях на проститутките. И отишъл точно при нашия Мицотакис.
    Бам-бум, бам-бум свършели работата и оправели сметките.
    Фалшификаторът сега го дразнело и искал да се изфука, че прекарал проститутката.
    На излизане казал: ДОЛОРАКИС - ФАЛШИФИКАТИС. Пък Мицотакис се потупал по новата мушмула и казал: ПУТАКИС - ПИШАКИС!
  • 4 слаботоков

    16 0 Отговор
    То нашите толкова окрадоха че и ролкови кънки не заслужават
  • 5 Ники

    11 1 Отговор
    Явно са измислили някакви еколкогични батерии за тия коли ... че иначе нищо еко няма
Новини по държави: