Last news in Fakti

10 Декември, 2019 13:16 2 143 19

Почина бившият кмет на Москва Юрий Лужков

  • юрий лужков-
  • кмет-
  • москва-
  • русия-
  • почина

Той бе кмет на руската столица 18 години

Почина бившият кмет на Москва Юрий Лужков - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бившият кмет на Москва - Юрий Лужков, е починал, предаде ТАСС. Според руски медии Лужков е бил в болница в Мюнхен, където е приет за операция на сърцето.

Юрий Лужков е роден 21 септември 1936 г. в Москва в семейството на дърводелец. Той е кмет на руската столица за рекордните 18 години (1992–2010).

"Юрий Михайлович Лужков почина. Искрено съжалявам, че този енергичен, весел човек, който оглавяваше Москва в трудния постсъветски период, направи много за града и московчани. Съжалявам за близките и приятелите “, написа настоящият кмет на руската столица Сергей Собянин.

Юрий Лужков беше в България през 2010 г. за тържественото откриване на спортно-оздравителния комплекс за деца в Камчия, припомня Би Ти Ви. То се състоя през септември 2010 г. – дни, преди градоначалникът да бъде отстранен от поста. Сред гостите на събитието беше и премиерът Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 3 Отговор
    ПОЧИВАЙ В МИР

    Коментиран от #15

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хрониките на Евразия

    14 9 Отговор
    Изпълни мечтата на всеки руснак ..- Да забогатее в РФ - то и да избяга да умре на по - добро място ..
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Голям Слон

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "Омг":

    ...защото беше следствен заедно с жена си :-)

    Коментиран от #9, #10

  • 6 Borislav Popov

    17 6 Отговор
    А защо във болницата в Мюнхен, в Москва няма ли болници ? Между другото, съпругата на Лужков - Елена Батурина е най богатата жена в Русия и тя съвсем не е станала доларова милиардерка, понеже е била негова съпруга. Не, не, разбира се, тя всичко е постигнала сама, с честен труд и усърдие.

    Коментиран от #16

  • 7 Димитър Талев

    11 9 Отговор
    "И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."
    Русофилията е пандемия,присъща за безродниците.

    Коментиран от #13

  • 8 Кирил

    15 2 Отговор
    Човек колкото и да краде умира и на Оня свят нищо не отнася
  • 9 Омг

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "Голям Слон":

    "Следствен" е за замазване на очи! Разследват те за нещо което си споделил с някой, както аз споделих с шефа на кат Монтана, Елвис Иванов 20 000 евра и ми отказват от Данс да ми вземат случая, понеже той бил човек на боко
  • 10 Borislav Popov

    5 6 Отговор

    До коментар #5 от "Голям Слон":

    Не е бил никакъв следствен, нито той, нито жена му ! Още след свалянето му се носеха някакви подобни слухове, но всичко се потули и утихна много бързо. В Русия, както между другото и във България, много рядко се доказва престъпление на управник от такъв голям ранг ! Спокойно си живееше в близкото Подмосковие, където уж се е занимавал с пчели, иначе с жена си имаха големи недвижими имоти и в австрийските Алпи. А, родния брат на жена му, Виктор Батурин, имаше на времето, някакъв финансов конфликт със сестра си и лежа за това в затвора даже.
  • 11 Бай хой

    9 6 Отговор
    Не знам дали е крал или не, вероятно да, но Москва днес е световен град. А София къде е? Води само по ремонти на ремонтите. А и лужков си е отживял почива на осемдесет и косур години. Правилно подчертават по-горе козячета че е сбъркал с лечението в Мюнхен. В Москва може би щяха да се справят по-добре. Подлъгал се е.
  • 12 Запознат

    8 1 Отговор
    Благодарение на този Марешки продава горива в България.
  • 13 Хахаха

    4 5 Отговор

    До коментар #7 от "Димитър Талев":

    Къде се намира съветска Русия? Освен във вашата глава.

    .
  • 14 Атила.

    2 3 Отговор
    Абе КОЗЛОДУЙСКИ дъртак едно време да не си работил в агенция за погребения само чакаш някъде някой да пукне и почваш с съболезнованията . Че си прост прост си но ако искаш мога да те направя мой трол и да тролиш заедно с останалите ми тролове тук има много матерял и глупаци решавай ще има за всички ако ли не всички в тоя форум ще те намразят и оплюват обещавам ти решавай и пиши чакам.
  • 15 Атила.

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Горе написаното се отнася за теб модератора се опита да ме бъдне и съобщението излезе без отговор да не се чудиш добър съм с хакерството така че чакам отговор.
  • 16 Виж сега

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Е защо пък да не се лекува в Мюнхен бе Борка.Светът вече е толкова глобален,че ако си спомняш преди месец американка беше отишла в Москва на лечение-какво лошо има в това? Във всяка държава имат своите специалисти в медицината-и пациентите отиват там където са добри докторите.Ако не знаеш,американците ходят в Куба на лечение-защото кубинската медицина е на първите места в света...Та намеците са ти доста детски и глупави.
  • 17 Хрониките на Евразия

    2 3 Отговор
    А вие можете ли да си представите , бивш кмет на Мюнхен да умре в Москва ?

    Коментиран от #18

  • 18 Бай хой

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Хрониките на Евразия":

    Бившите кметове умират там където ги застигне смъртта. Знаеш ли колко Българи умират защото болниците не ги приемат за три неплатени вноски? А не им връщат останалите плащани цял живот. И ако ги приемат пак си плащат и такси и макси и всичко. Знаеш ли колко е заплатата на шефа на нзок.? А знаеш ли че тоя назначен от герб има две влезли в сила присъди? Едната за изнасилване другата за присвояване.
  • 19 Шаран БГ

    0 1 Отговор
    Навярно малко български граждани го познават лично. А за да опознаеш един човек, трябва да изядеш със него кило сол - казва народа. Трудно се лекува човек на 83 годишна възраст и то от сърце,независимо къде - дори и в Куба !! Той става/ или го правят/ кмет на град с население на две Българии на едно място на 56 години. В тези 18 години кметуване не всичко му е било по мед и масло. Това , което направи в България - берекет версин - казва турчина. Бог да го прости !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания