16 Юли, 2012 13:29 8 003 14

Путин се размина с глобата за шофиране без номера

  • владимир путин-
  • ескорт-
  • инагурация
Путин се размина с глобата за шофиране без номера - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шофьорът на новоизбраният руски президент Владимир Путин няма да бъде глобен за шофиране на автомобил без регистрационен номер отпред, съобщава руската преса.

Това става ясно от отговор на Държавната автомобилна инспекция към МВР на Русия (руския КАТ) до активистите от движението „Сини кофи“.

Според служителите на реда липсата на регистрационен номер прави невъзможно да се установи на кого принадлежи автомобила, но и кой е шофирал в момента. Проблем е, че не може да се докаже и истинността на предоставените изображения, аргументират се от руското КАТ.

„Сини кофи“ изпратиха до руското КАТ снимки и видео от инагурацията на Владимир Путин, на които се вижда как президентският Mercedes Pullman се движи по пустите улици на Москва с полицейски ескорт, припомня ''РБК дейли''.

От документите се вижда ясно как Владимир Путин тръгва от сградата на правителството и се качва в Mercedes Pullman, който има само отзад регистрационен номер, но не и отпред. Това не пречи бронираният автомобил да се движи в кортеж от мотоциклетисти от МВР.

 

Координаторът на „Сините кофи“ Пьотр Шкуматов отбеляза, че свидетели на нарушението на шофьора на Путин е станала цялата страна, а кадрите с бронирания мерцедес бяха излъчени от централните и телевизионните канали.

„Сините кофи“ е руска неправителствена организация, възникнала в интернет и бореща се спазване на правилата на движение от всички. Те се борят линейките, а не кортежите, да ползват предимство по улиците на Москва, Санкт Петербург и другите големи градове.

По тяхна инициатива в края на май 2012 г. новоизбраният руски президент Владимир Путин подписа указ за съкращаване на използването на сините лампи от администрацията. По официални данни в Русия право да ползват тази привилегия имат само 569 автомобила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 обективен

    0 0 Отговор
    Как може държавата която изпрати човек в космоса да не можа да направи кола за Путин ?!

    Направете си автомобили СРАМНА РАБОТА !!

    Коментиран от #12

  • 2 Грую

    0 0 Отговор
    Голям праз. Дори и да го бяха глобили, едва ли глобата щеше да бъде пагубна за семейния му бюджет. Ако обаче глобят и по-малка сума някой мужик, който си кара 30 годишния москвич то това вече може да се начрече някакъв вид човешка трагедия, защото тогава колкото и малка да е глобата на мужикът ще му е много трудно да я плати и преглътне. Само че на вас това няма да Ви направи никакво впечатление.
  • 3 Тони

    2 0 Отговор
    "няма да бъде глобен за шофиране на автомобил регистрационен номер отпред" Сам аз ли не разбрах какво има в предвид пишещия?!?!
  • 4 хххххххххххх

    0 0 Отговор
    До автора
    "Шофьорът на новоизбраният руски президент Владимир Путин няма да бъде глобен за шофиране на автомобил регистрационен номер отпред, съобщава руската преса."
    Това как да го разбираме, че няма да го глобят защото има рег.номер отпред, че няма рег.номер отпред или и ти не знаеш за какво ма давай да драскаме статии, а какво пише в тях няма значение - всеки да си го разбира както му хареса.
  • 5 123

    0 0 Отговор
    E като няма рег. номер отпред . Пилотна кола нали има. Все пак това е ПУТИН не Плевнелиев.
  • 6 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    imah si az dago globiat.
  • 7 123

    0 0 Отговор
    Вижте в какъв синхрон се движат. Красота. А нашия лети с джипа с 150км. Че и сам го кара.
  • 8 gost

    0 0 Отговор
    Какви са тия глупости бе,хора,не виждате ли че всичко е клип/филмирано/,путин си играе на демокраЦИЯ хахахахаха:))))))))
  • 9 Маримба

    0 0 Отговор
    Просто искам да го видя тоя дето ще глоби Путин . Та той дори Обама надали ще си тури тоя таралеж в гащите . В ръцете на тоя дребен мъж е съсредоточена толкова много сила от всякъкъв вид, че направо не ми се мисли, че човек е способен да се справи с отговорности в такъв мащаб
  • 10 бати батев

    0 0 Отговор
    руснаците винаги са били пълен смях,лошо е че от тях се учим
  • 11 765

    0 0 Отговор
    Обама е един клоун спрямо него
  • 12 888

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "обективен":

    Колата е само една и то се вижда ясно.
  • 13 bolgARIA

    0 0 Отговор
    Putin e na praviya pat,toi ima dobro sarce, shte spasi Rosia, i esstestvenno Balgaria. pochakaite do 2017
  • 14 Към баничарницта,Моля

    0 0 Отговор
    Човека утива да си купи баничка,какво странно има в това.
    :D :D :D
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания