22 Януари, 2020 14:01 42 111 68

Скандални случаи в турски дюнерджийници

  • дюнерджийница-
  • дюнер-
  • турция-
  • кебап-
  • белина-
  • месо-
  • скандални случаи-
  • пилешко месо

80-85 процента от работещите в сектора не са регистрирани

Скандални случаи в турски дюнерджийници - 1
Снимка: Shutterstock

За шокиращи случаи при дюнерите алармира председателят на Международната федерация на дюнерджиите Мехмет Мерджан.

Сред нередностите в сектора той посочва използването на мазнина, предназначена за сапун, както и негодно пилешко, което се третира с белина, пише вестник "Тюркие".

Мерджан настоя за мерки за контрол върху приготвянето на месото за дюнерджийниците и преминаване към индустриално производство според европейските хигиенни стандарти. Той предлага продажбата на месото да бъде отделена от неговото производство, а дюнерджийниците да бъдат сертифицирани и да получават баркод, без който да не могат да оперират.

Федерацията настоява за проследимост на месото за дюнери "от фермите до вилицата", заяви още Мерджан. По думите му около 80-85 процента от работещите в сектора не са регистрирани, което означава, че и месото не е регистрирано и не се плащат данъци.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 леле

    285 56 Отговор
    Не яжте дюнери особено ако ги продават друговерци

    Коментиран от #9, #30

  • 3 Свински леш

    260 25 Отговор
    Отдавна се отказах от тази фалшива храна, пък и като видиш продавачите да ти се,, прияде,,..!

    Коментиран от #63

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Турчина

    211 7 Отговор
    Съвременният дюнер няма общо с вкуса от едно време.Сегашното е безвкусица и хигиена нула.Ръцете с които ти връщат ресто,после ти пипат арабската питка.Това е навсякъде,не само при дюнерите.Не е тайна,че големите вериги "перат" месото и то после изглежда прясно,а всъщност не е.Застояли меса се пикантоват и после се предлагат,като "месо за готвене".
  • 6 Аз съм виждала с очите си

    159 9 Отговор
    Как,, перат,, месото с калиев перманганат, това е самата истина...!!!

    Коментиран от #15

  • 7 Дюнер Ахмедов.

    124 24 Отговор
    Дюнерите са пълна простотия храна за прасета даже и като го ядеш ставаш като свиня половината от дюнера е отгоре ти и по ръцете ...🐖🐷🐽🐷🐖
  • 8 Пираня

    135 19 Отговор
    Дюнера поне е от месо, а джобовете с които се тъпчат децата ни не се знае колбаса от какво е. Давал съм дюнер на куче или коте, ще изядат и салфетката, давал съм и джоб, нямат желание и животните да ядат, може и да усещат собствения си вкус, не са канибали
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гост

    94 8 Отговор
    В България изядохме месо, което беше на десетки години🤣🤣нищо ни няма, а турците се плашат, че неса били регистрирани, ха де.. ама нке сме европейци.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 бай Кольо

    95 60 Отговор
    Дюнери ям само в Гърция,там се казва гирос и са перфектни-пълни с месо,малко картофи и салати и всичко е прясно.

    Коментиран от #14, #38, #58

  • 14 баба Рада

    67 71 Отговор

    До коментар #13 от "бай Кольо":

    Аз ям дюнер само в Турция. В Турция дюнера си е дюнер, а не с някакво измислено име

    Коментиран от #24

  • 15 James

    35 37 Отговор

    До коментар #6 от "Аз съм виждала с очите си":

    И калиевият перманганат, и сернистата киселина, и белината/хлорът се използват за обеззаразяване на вода, вино и т.н. Стига с тези глупости...

    Коментиран от #25

  • 16 Pompev/zdrave to nad vsichko

    40 29 Отговор
    Още 1 причина да станем вегетарианци
  • 17 То преяждане със свинско

    32 4 Отговор
    Води до сериозно постене...!
  • 18 За последно

    97 8 Отговор
    ядох дюнер в Париж по-миналата година. Беше вкусен, спор няма. Два часа след това щях да пукна - взе да ми се гади, падна ми зверски кръвното, вдигнах температура. Едва се прибрах до хотела. После цяла нощ в кенефа... Заклел съм се такова повече да не кусна.

    Коментиран от #26, #42, #61

  • 19 Я па Я

    43 5 Отговор
    Статията е за Турция,препратете я на Мунчо Дюнера2477
  • 20 СИТ

    56 2 Отговор
    Хайде народе...кеф ти двоен,кеф ти кралски или пък императорски дюнер. Хайде...само тук ще получите турбо-ултра-мега-хипер оферта: два дюнера на цената на едно разстройство!
    Сериозно-българите не се стряскаме от качеството на дюнерите,праскаме ги редовно и окото ни не мига.
  • 21 s7un7

    74 17 Отговор
    Останаха ли глупаци дето да ядът дюнери
  • 22 месара

    33 15 Отговор
    бе не е верно! то в турция е толко хубаво, и храната една вкусна и евтина.........., в гърция и македония също.

    Коментиран от #39

  • 23 Нане

    42 6 Отговор
    спирам да ям такоз!
  • 24 Гост

    54 9 Отговор

    До коментар #14 от "баба Рада":

    То на дюнера в Турция само името му е истинско! Самите турци ти казват какво е, ти пак ядеш! Ми яж!

    Коментиран от #43

  • 25 Гост

    34 1 Отговор

    До коментар #15 от "James":

    Зависи от количеството, нали?!? Не пиеш вода с 20% белина? Или пиеш, а?

    Коментиран от #33

  • 26 PUMA

    22 23 Отговор

    До коментар #18 от "За последно":

    Аз пък ядох кебап в Германия във 1н мол със айрян и беше вкуснотия голяма.Чисто и вкусно!
  • 27 666

    29 6 Отговор
    "Федерацията настоява за проследимост на месото за дюнери "от фермите до вилицата". Това за дюнера с вилица ми хареса.
  • 28 Vw голф

    33 3 Отговор
    Напишете в гугъл "домашен дюнер". Там не е сложно да го сготвите после, и ще забравите за фаст фууда. Тортилите се купуват от Метро.
  • 29 магнум

    29 15 Отговор
    Е точно в Гърция са най-гнусните и безвкусни дюнери. Където и да съм пробвал все са боклук. 3 пъти на различни места съм пробвал и не мога да го доям. Сядам си да си обядвам на заведение като хората. И в България и където и да е по света. Ял съм улична храна и от центъра на Мексико сити и нищо ми е нямало, но предпочита да си обядвам обедни менюта от проверени заведения.
  • 30 Джеймс Хетфийлд

    81 4 Отговор

    До коментар #2 от "леле":

    Аз дюнери не купувам, но веднъж в Пловдив бях доста гладен, не разполагах с време и си взех. Продавачът, това на централна улица - "Иван Вазов", беше от малцинствата. Само ми подава дюнера и почва да ми се хили нещо. На мен ми стана ясно, че има проблем - я, си барал г..за преди малко, я - оная работа, я се е изплюл. Само посегнах докато не си е прибрал моите пари, взех си ги обратно и дюнера му го хвърлих. Разбира се, чувал съм какво правят работниците от малцинствата по консервните фабрики. Повече от тъмнозелени не вземам нищичко. Никакъв контакт с тъмнозелени - никакъв проблем!

    Коментиран от #41

  • 31 Йозеф

    20 15 Отговор
    Дюнер с телешко или агнешко, от турската кухня в МОЛ-а. Никога не съм имал проблеми, освен, че преяждам.
  • 32 Yam vsichko

    2 24 Отговор
    Nese pishete qjte nali posle pak shtego iserete ne otiva na chisto mqsto be hora yajte diuneri yajte sichko qjte uq mi
  • 33 7654

    25 3 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Белината от водата изчезва с ползване на кана с филтър, а белината от дюнера я филтрираш през задника си.
  • 34 Цунимепоху

    39 12 Отговор
    Само простите цигано-българи ядат тази помия , наречена дюнер.

    Коментиран от #65

  • 35 Има ли изненадани ????

    33 3 Отговор
    Ох,дюнер,ох,кеф,ох и после търсихме КЕНЕФ...Тази се знае още като видиш дюнержията и обслужващият ,,персонал"...Това изобретение е за здравите стомаси на араби и анадолци!Там имат създаден защитен механизъм от липсата на хигиена....
  • 36 Симеон сакс

    27 2 Отговор
    За бога братя не купувайте!
  • 37 Гладен Стой

    18 1 Отговор
    От много отдавна се храним с боклуци,добре е,че поне се информираме и до там.
  • 38 Ел Греко

    24 10 Отговор

    До коментар #13 от "бай Кольо":

    От ''гирос'' до ''пита гиро'' найш ли колко е голема разликата, а...иначе верно, пита-гирото е с много месо и обикновенно много ми е трудно да изям две...за турските дюнери не знам, ама и не искам да знам , щото като гледам мизерията на турските продавачи и ми се отяжда веднага..
  • 39 Старото

    26 2 Отговор

    До коментар #22 от "месара":

    А я ти ми кажи, кой турчин яде дюнер правен от цигани? Гледал съм как турците купуват: първо гледа физиономията на дюнерджията, после му гледа ръцете и накрая гледа равномерния цвят на месото. А старите турци искат да видят срез и чак тогава купуват. Явно са се напатили.
  • 40 Шпионин

    29 4 Отговор
    Аз съм бивш служител на дюнер и като гледам как се съхранява месото и д-р.продукти направо ми се отяжда суполите и потта му капеха в бялия сос направо отврат

    Коментиран от #48

  • 41 Скара- бира

    31 2 Отговор

    До коментар #30 от "Джеймс Хетфийлд":

    Ти си много интересен човек. Никога, ама никога няма да видиш турчин да яде нещо правено от цигани. Те и на пазара не купуват нищо от тях - продават им, но не купуват!

    Коментиран от #47

  • 42 Боли те уя 😂😅😂

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "За последно":

    Важното е че е бил вкусен. Ходи пак си вземи.
  • 43 Празно месо

    6 2 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    С Калев перменганат и преписано с урина след Тва празно с бонус екстра да му паднат петната
  • 44 mustafa

    15 2 Отговор
    ехеи все за Турция.Тва туски саит ли е
  • 45 marto

    1 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=_PE2-eUYrFA Другото от вас си,и ще сте спокойни :)
  • 46 d9r spanova

    1 0 Отговор
    kato pese slanz!e go pluat muxite posle kdezata go adat stari mesa I kakvo li owe ne, mowe I serva kato e peseno ne lisi! otvrat za pari !
  • 47 1111

    10 6 Отговор

    До коментар #41 от "Скара- бира":

    Че то каква е разликата нали са си братя .
  • 48 И до кой

    3 0 Отговор

    До коментар #40 от "Шпионин":

    клас викаш се докара
  • 49 ддд

    4 1 Отговор
    Това е статия за Турция, не за Европа или нас. В Германия шишовете пристигаха от дистрибуционен център, поръчва си големи или малки, какво месо и това е. Но за работниците, да, и там не бяха регистрирани, не разбира и немски, работеха за 3-4евро при минимални 8евро.
  • 50 ссс

    12 1 Отговор
    Преди години осъдиха Макдоналдс, че пере месото с амоняк, което се оказа било стандартна практика и си имало допустима концентрация, ама никой не ти казва. Имах познат, който работеше в дюнер, където нямаше вода, само една барака. Не се складира по никаква хигиенна норма, нито се почиства, нито се измива, нищо. Едно и също месо се изполва с дни ако не се продаде, а какви бактерии се въдят никой не се интересува. Така че у нас не е по-висок стадарта отколкото в Турция.
  • 51 Duner Girl

    7 5 Отговор
    Не знам защо, но най-много ми харесва белият сос дето го слагат в дюнера, много е вкусен, питала съм много пъти другарите от Близкия Изток как го приготвят, но те само лукаво се усмихват...
  • 52 The Chef

    17 0 Отговор
    Потъмнялото месо престояло 2-3 часа в студена вода с лед добива свеж червен цвят . Това го правят 2 пъти на ден .
    Ядем боклуци , дишаме боклуци , живеем в боклуци .......
  • 53 Антидюнер

    12 11 Отговор
    Чалмите след като ходят по голяма нужда не си мият ръцете. Само ги бършат в шалварите и готово.

    Коментиран от #54, #55, #59

  • 54 бдабскс

    10 1 Отговор

    До коментар #53 от "Антидюнер":

    Яж си пилешкото със салмонела и 30 годишното говеждо от ирландския резерв, което ти представят за "охладено телешко" от млади телета.

    Коментиран от #62

  • 55 Хасен

    11 6 Отговор

    До коментар #53 от "Антидюнер":

    Аааа, недей да лъжеш..в турските кенефи всека кабинка си има назначен щатен ибрикчия.Като привърши клиента и оня му вкара маркуча в задника ..абе обслужване като в 21 век...
  • 56 Ориенталеца не подлежи на интеграция

    10 6 Отговор
    Каквото и да се прави, където и да се намира, дюнерът си остава дюнер-носи със себе си манталитета от там откъдето произлиза. Няма как дюнерджия да разбере, че не може да му подхвърлят бележки от касов апарат, да пипа сурово яйце излязло от дупето на кокошка в мръсотията, да пипа банкноти, да си гледа телефона, да е татуиран и потен и с тези ръце да пипа храната на хората. Те са толкова зле, че дори недоумяват защо службите им нямат доверие и ги следят, че това убива доверието в клиентите, и че в крайна сметка заради това клиантелата им е намалена с едно 75 %.
  • 57 гладен

    2 3 Отговор
    У нас не съм видял турчин да прави дюнери, а там не хода.
    Така че си ги ям и ми харесват.
  • 58 Какаванин

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "бай Кольо":

    Яж в Германия да видиш какво е дюнер... Стига с вашите дюнери с картофи
  • 59 Alipi

    3 5 Отговор

    До коментар #53 от "Антидюнер":

    Calmite za razlika ot vas kilimyafkite
    Sled
    toaletna si miyat i gaza i racete
    Samo za informaciya cetka za zabi sa polzvali parvo te.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Азззз

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "За последно":

    Е ти в Франция отиде дюнер ли да ядеш???
    Язък.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 bace

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Свински леш":

    fesovete pod noga\

    Коментиран от #64

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 иван

    1 0 Отговор
    Абе те комшийте ги правели само от свинско, затова били толкова мазни...................................
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Мамкави

    1 0 Отговор
    Обаче ги яадете от хуйовиглави да са пак ще ги йадетд а тука в Бг какво йадем развалено полско пилешко европейско отлежало месо 50 годишно и само боклутси яадем
Новини по държави: