ФАКТИ.БГ

Скандални случаи в турски дюнерджийници

80-85 процента от работещите в сектора не са регистрирани

Публикувана: 22 Януари, 2020 14:01
68 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 36133
Скандални случаи в турски дюнерджийници
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.9 от 48 гласа.

За шокиращи случаи при дюнерите алармира председателят на Международната федерация на дюнерджиите Мехмет Мерджан.

Сред нередностите в сектора той посочва използването на мазнина, предназначена за сапун, както и негодно пилешко, което се третира с белина, пише вестник "Тюркие".

Мерджан настоя за мерки за контрол върху приготвянето на месото за дюнерджийниците и преминаване към индустриално производство според европейските хигиенни стандарти. Той предлага продажбата на месото да бъде отделена от неговото производство, а дюнерджийниците да бъдат сертифицирани и да получават баркод, без който да не могат да оперират.

Федерацията настоява за проследимост на месото за дюнери "от фермите до вилицата", заяви още Мерджан. По думите му около 80-85 процента от работещите в сектора не са регистрирани, което означава, че и месото не е регистрирано и не се плащат данъци.

Турция

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.9 от 48 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор
леле
2 Отговор
Не яжте дюнери особено ако ги продават друговерци

Коментиран от #9, #30


Оценка:
-56 +284

Свински леш
3 Отговор
Отдавна се отказах от тази фалшива храна, пък и като видиш продавачите да ти се,, прияде,,..!

Коментиран от #63


Оценка:
-25 +260

4
Този коментар е премахнат от модератор
Турчина
5 Отговор
Съвременният дюнер няма общо с вкуса от едно време.Сегашното е безвкусица и хигиена нула.Ръцете с които ти връщат ресто,после ти пипат арабската питка.Това е навсякъде,не само при дюнерите.Не е тайна,че големите вериги "перат" месото и то после изглежда прясно,а всъщност не е.Застояли меса се пикантоват и после се предлагат,като "месо за готвене".

Оценка:
-7 +209

Аз съм виждала с очите си
6 Отговор
Как,, перат,, месото с калиев перманганат, това е самата истина...!!!

Коментиран от #15


Оценка:
-9 +159

Дюнер Ахмедов.
7 Отговор
Дюнерите са пълна простотия храна за прасета даже и като го ядеш ставаш като свиня половината от дюнера е отгоре ти и по ръцете ...🐖🐷🐽🐷🐖

Оценка:
-24 +123

Пираня
8 Отговор
Дюнера поне е от месо, а джобовете с които се тъпчат децата ни не се знае колбаса от какво е. Давал съм дюнер на куче или коте, ще изядат и салфетката, давал съм и джоб, нямат желание и животните да ядат, може и да усещат собствения си вкус, не са канибали

Оценка:
-19 +134

9
Този коментар е премахнат от модератор
10
Този коментар е премахнат от модератор
Гост
11 Отговор
В България изядохме месо, което беше на десетки години🤣🤣нищо ни няма, а турците се плашат, че неса били регистрирани, ха де.. ама нке сме европейци.

Оценка:
-8 +93

12
Този коментар е премахнат от модератор
бай Кольо
13 Отговор
Дюнери ям само в Гърция,там се казва гирос и са перфектни-пълни с месо,малко картофи и салати и всичко е прясно.

Коментиран от #14, #38, #58


Оценка:
-60 +95

баба Рада
14 Отговор

До коментар #13 от "бай Кольо":


Аз ям дюнер само в Турция. В Турция дюнера си е дюнер, а не с някакво измислено име

Коментиран от #24


Оценка:
-71 +67

James
15 Отговор

До коментар #6 от "Аз съм виждала с очите си":


И калиевият перманганат, и сернистата киселина, и белината/хлорът се използват за обеззаразяване на вода, вино и т.н. Стига с тези глупости...

Коментиран от #25


Оценка:
-37 +35

Pompev/zdrave to nad vsichko
16 Отговор
Още 1 причина да станем вегетарианци

Оценка:
-29 +40

То преяждане със свинско
17 Отговор
Води до сериозно постене...!

Оценка:
-4 +32

За последно
18 Отговор
ядох дюнер в Париж по-миналата година. Беше вкусен, спор няма. Два часа след това щях да пукна - взе да ми се гади, падна ми зверски кръвното, вдигнах температура. Едва се прибрах до хотела. После цяла нощ в кенефа... Заклел съм се такова повече да не кусна.

Коментиран от #26, #42, #61


Оценка:
-8 +97

Я па Я
19 Отговор
Статията е за Турция,препратете я на Мунчо Дюнера2477

Оценка:
-5 +43

СИТ
20 Отговор
Хайде народе...кеф ти двоен,кеф ти кралски или пък императорски дюнер. Хайде...само тук ще получите турбо-ултра-мега-хипер оферта: два дюнера на цената на едно разстройство!
Сериозно-българите не се стряскаме от качеството на дюнерите,праскаме ги редовно и окото ни не мига.

Оценка:
-2 +56

s7un7
21 Отговор
Останаха ли глупаци дето да ядът дюнери

Оценка:
-17 +74

месара
22 Отговор
бе не е верно! то в турция е толко хубаво, и храната една вкусна и евтина.........., в гърция и македония също.

Коментиран от #39


Оценка:
-15 +33

Нане
23 Отговор
спирам да ям такоз!

Оценка:
-6 +41

Гост
24 Отговор

До коментар #14 от "баба Рада":


То на дюнера в Турция само името му е истинско! Самите турци ти казват какво е, ти пак ядеш! Ми яж!

Коментиран от #43


Оценка:
-9 +54

Гост
25 Отговор

До коментар #15 от "James":


Зависи от количеството, нали?!? Не пиеш вода с 20% белина? Или пиеш, а?

Коментиран от #33


Оценка:
-1 +34

PUMA
26 Отговор

До коментар #18 от "За последно":


Аз пък ядох кебап в Германия във 1н мол със айрян и беше вкуснотия голяма.Чисто и вкусно!

Оценка:
-23 +22

666
27 Отговор
"Федерацията настоява за проследимост на месото за дюнери "от фермите до вилицата". Това за дюнера с вилица ми хареса.

Оценка:
-6 +29

Vw голф
28 Отговор
Напишете в гугъл "домашен дюнер". Там не е сложно да го сготвите после, и ще забравите за фаст фууда. Тортилите се купуват от Метро.

Оценка:
-3 +33

магнум
29 Отговор
Е точно в Гърция са най-гнусните и безвкусни дюнери. Където и да съм пробвал все са боклук. 3 пъти на различни места съм пробвал и не мога да го доям. Сядам си да си обядвам на заведение като хората. И в България и където и да е по света. Ял съм улична храна и от центъра на Мексико сити и нищо ми е нямало, но предпочита да си обядвам обедни менюта от проверени заведения.

Оценка:
-15 +29

Джеймс Хетфийлд
30 Отговор

До коментар #2 от "леле":


Аз дюнери не купувам, но веднъж в Пловдив бях доста гладен, не разполагах с време и си взех. Продавачът, това на централна улица - "Иван Вазов", беше от малцинствата. Само ми подава дюнера и почва да ми се хили нещо. На мен ми стана ясно, че има проблем - я, си барал г..за преди малко, я - оная работа, я се е изплюл. Само посегнах докато не си е прибрал моите пари, взех си ги обратно и дюнера му го хвърлих. Разбира се, чувал съм какво правят работниците от малцинствата по консервните фабрики. Повече от тъмнозелени не вземам нищичко. Никакъв контакт с тъмнозелени - никакъв проблем!

Коментиран от #41


Оценка:
-4 +81

Йозеф
31 Отговор
Дюнер с телешко или агнешко, от турската кухня в МОЛ-а. Никога не съм имал проблеми, освен, че преяждам.

Оценка:
-15 +20

Yam vsichko
32 Отговор
Nese pishete qjte nali posle pak shtego iserete ne otiva na chisto mqsto be hora yajte diuneri yajte sichko qjte uq mi

Оценка:
-24 +2

7654
33 Отговор

До коментар #25 от "Гост":


Белината от водата изчезва с ползване на кана с филтър, а белината от дюнера я филтрираш през задника си.

Оценка:
-3 +25

Цунимепоху
34 Отговор
Само простите цигано-българи ядат тази помия , наречена дюнер.

Коментиран от #65


Оценка:
-12 +39

Има ли изненадани ????
35 Отговор
Ох,дюнер,ох,кеф,ох и после търсихме КЕНЕФ...Тази се знае още като видиш дюнержията и обслужващият ,,персонал"...Това изобретение е за здравите стомаси на араби и анадолци!Там имат създаден защитен механизъм от липсата на хигиена....

Оценка:
-3 +33

Симеон сакс
36 Отговор
За бога братя не купувайте!

Оценка:
-2 +27

Гладен Стой
37 Отговор
От много отдавна се храним с боклуци,добре е,че поне се информираме и до там.

Оценка:
-1 +18

Ел Греко
38 Отговор

До коментар #13 от "бай Кольо":


От ''гирос'' до ''пита гиро'' найш ли колко е голема разликата, а...иначе верно, пита-гирото е с много месо и обикновенно много ми е трудно да изям две...за турските дюнери не знам, ама и не искам да знам , щото като гледам мизерията на турските продавачи и ми се отяжда веднага..

Оценка:
-10 +24

Старото
39 Отговор

До коментар #22 от "месара":


А я ти ми кажи, кой турчин яде дюнер правен от цигани? Гледал съм как турците купуват: първо гледа физиономията на дюнерджията, после му гледа ръцете и накрая гледа равномерния цвят на месото. А старите турци искат да видят срез и чак тогава купуват. Явно са се напатили.

Оценка:
-2 +26

Шпионин
40 Отговор
Аз съм бивш служител на дюнер и като гледам как се съхранява месото и д-р.продукти направо ми се отяжда суполите и потта му капеха в бялия сос направо отврат

Коментиран от #48


Оценка:
-4 +29

Скара- бира
41 Отговор

До коментар #30 от "Джеймс Хетфийлд":


Ти си много интересен човек. Никога, ама никога няма да видиш турчин да яде нещо правено от цигани. Те и на пазара не купуват нищо от тях - продават им, но не купуват!

Коментиран от #47


Оценка:
-2 +31

Боли те уя 😂😅😂
42 Отговор

До коментар #18 от "За последно":


Важното е че е бил вкусен. Ходи пак си вземи.

Оценка:
-0 +7

Празно месо
43 Отговор

До коментар #24 от "Гост":


С Калев перменганат и преписано с урина след Тва празно с бонус екстра да му паднат петната

Оценка:
-2 +6

mustafa
44 Отговор
ехеи все за Турция.Тва туски саит ли е

Оценка:
-2 +15

marto
45 Отговор
https://www.youtube.com/watch?v=_PE2-eUYrFA Другото от вас си,и ще сте спокойни :)

Оценка:
-0 +1

d9r spanova
46 Отговор
kato pese slanz!e go pluat muxite posle kdezata go adat stari mesa I kakvo li owe ne, mowe I serva kato e peseno ne lisi! otvrat za pari !

Оценка:
-0 +1

1111
47 Отговор

До коментар #41 от "Скара- бира":


Че то каква е разликата нали са си братя .

Оценка:
-5 +10

И до кой
48 Отговор

До коментар #40 от "Шпионин":


клас викаш се докара

Оценка:
-0 +3

ддд
49 Отговор
Това е статия за Турция, не за Европа или нас. В Германия шишовете пристигаха от дистрибуционен център, поръчва си големи или малки, какво месо и това е. Но за работниците, да, и там не бяха регистрирани, не разбира и немски, работеха за 3-4евро при минимални 8евро.

Оценка:
-1 +4

ссс
50 Отговор
Преди години осъдиха Макдоналдс, че пере месото с амоняк, което се оказа било стандартна практика и си имало допустима концентрация, ама никой не ти казва. Имах познат, който работеше в дюнер, където нямаше вода, само една барака. Не се складира по никаква хигиенна норма, нито се почиства, нито се измива, нищо. Едно и също месо се изполва с дни ако не се продаде, а какви бактерии се въдят никой не се интересува. Така че у нас не е по-висок стадарта отколкото в Турция.

Оценка:
-1 +12

Duner Girl
51 Отговор
Не знам защо, но най-много ми харесва белият сос дето го слагат в дюнера, много е вкусен, питала съм много пъти другарите от Близкия Изток как го приготвят, но те само лукаво се усмихват...

Оценка:
-5 +7

The Chef
52 Отговор
Потъмнялото месо престояло 2-3 часа в студена вода с лед добива свеж червен цвят . Това го правят 2 пъти на ден .
Ядем боклуци , дишаме боклуци , живеем в боклуци .......

Оценка:
-0 +17

Антидюнер
53 Отговор
Чалмите след като ходят по голяма нужда не си мият ръцете. Само ги бършат в шалварите и готово.

Коментиран от #54, #55, #59


Оценка:
-10 +12

бдабскс
54 Отговор

До коментар #53 от "Антидюнер":


Яж си пилешкото със салмонела и 30 годишното говеждо от ирландския резерв, което ти представят за "охладено телешко" от млади телета.

Коментиран от #62


Оценка:
-1 +10

Хасен
55 Отговор

До коментар #53 от "Антидюнер":


Аааа, недей да лъжеш..в турските кенефи всека кабинка си има назначен щатен ибрикчия.Като привърши клиента и оня му вкара маркуча в задника ..абе обслужване като в 21 век...

Оценка:
-5 +11

Ориенталеца не подлежи на интеграция
56 Отговор
Каквото и да се прави, където и да се намира, дюнерът си остава дюнер-носи със себе си манталитета от там откъдето произлиза. Няма как дюнерджия да разбере, че не може да му подхвърлят бележки от касов апарат, да пипа сурово яйце излязло от дупето на кокошка в мръсотията, да пипа банкноти, да си гледа телефона, да е татуиран и потен и с тези ръце да пипа храната на хората. Те са толкова зле, че дори недоумяват защо службите им нямат доверие и ги следят, че това убива доверието в клиентите, и че в крайна сметка заради това клиантелата им е намалена с едно 75 %.

Оценка:
-5 +10

гладен
57 Отговор
У нас не съм видял турчин да прави дюнери, а там не хода.
Така че си ги ям и ми харесват.

Оценка:
-3 +2

Какаванин
58 Отговор

До коментар #13 от "бай Кольо":


Яж в Германия да видиш какво е дюнер... Стига с вашите дюнери с картофи

Оценка:
-1 +4

Alipi
59 Отговор

До коментар #53 от "Антидюнер":


Calmite za razlika ot vas kilimyafkite
Sled
toaletna si miyat i gaza i racete
Samo za informaciya cetka za zabi sa polzvali parvo te.

Оценка:
-5 +3

60
Този коментар е премахнат от модератор
Азззз
61 Отговор

До коментар #18 от "За последно":


Е ти в Франция отиде дюнер ли да ядеш???
Язък.

Оценка:
-0 +2

62
Този коментар е премахнат от модератор
bace
63 Отговор

До коментар #3 от "Свински леш":


fesovete pod noga\

Коментиран от #64


Оценка:
-2 +0

64
Този коментар е премахнат от модератор
65
Този коментар е премахнат от модератор
иван
66 Отговор
Абе те комшийте ги правели само от свинско, затова били толкова мазни...................................

Оценка:
-0 +1

67
Този коментар е премахнат от модератор
Мамкави
68 Отговор
Обаче ги яадете от хуйовиглави да са пак ще ги йадетд а тука в Бг какво йадем развалено полско пилешко европейско отлежало месо 50 годишно и само боклутси яадем

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Красимир Каракачанов
Вицепремиерът и министър на отбраната коментира Референдума на Слави Трифонов
Подобен евтин популизъм няма как да бъде одобрен от „Обединени патриоти“"

Още бисери
ТОП 5