Last news in Fakti

2 Февруари, 2020 18:52 1 647 1

Евакуация във Венеция. Бомба ...

  • бомба-
  • венеция

Движението на лодки, автобуси и влакове също беше спряно

Бомба от Втората световна война принуди евакуация на пристанище във Венеция тази сутрин. Бомбата е обезвредена и ще бъде взривена в морето, информира АФП.

Операцията на пристанище Маргера, предимно индустриална зона, разделена от туристическия град с вода, изискваше евакуацията на около 3500 жители рано тази сутрин. Движението на лодки, автобуси и влакове също беше спряно по време на обезвреждането на бомбата. Забраниха на самолетите да летят до и от летище "Марко Поло" от 08,30 часа до 12,30 часа, уточнява news.bg.

Бомбата, която е с маса 225 килограма и съдържаше 129 килограма взривно вещество, беше открита по време на ремонтна дейност през януари.

По обяд властите съобщиха, че първите две фази от операцията - евакуирането на жителите и обезвреждането на бомбата - са изпълнени успешно.

Следващата фаза е да се натовари бомбата на кораб и да се транспортира навътре в морето, където да бъде унищожена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    3 0 Отговор
    Американските нацистки сперми эащо са бомбили цивилен обект?
Новини по държави: