Last news in Fakti

1 Септември, 2012 12:17 627 0

Италия се отметна от закриването на окупирана мина

  • италия-
  • миньори

Няма да бъде закрита мината на италианската въгледобивна компания "Карбосулсис" (Carbosulcis), която в началото на седмица бе окупирана от над 100 миньори, заплашващи да се взривят заради плановете за затварянето й, предаде РИА Новости.

Решението бе обявено от италианското Министерство на икономиката. Известно е, че в понеделник през нощта 100 миньори се спуснаха в държавната мина на дълбочина 373 метра. Различните сведения гласяха, че те са взели със себе си от 350 до 690 кг експлозиви. Правителството планираше да закрие мината на 31 декември.

В заявлението на министерството се посочва, че решението срещу затварянето на рудника е взето след петъчна среща на профсъюзни лидери с представители на администрацията на остров Сардиния и на правителството. На срещата се е обсъждало бъдещето на мината. Освен това е решено да се преразгледа проекта за добив на "чисти въглища", за да стане той икономически по-устойчив.

Няма съобщения как миньорите са приели новината. Те настояваха да се възобнови въгледобива, което предполага инвестиция от 200 млн. евро, и сътрудничество с енергийния концерт "Енел", припомня БГНЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: