Last news in Fakti

8 Септември, 2012 10:13 1 622 1

Исторически рекорд в Хърватия - 7 млрд. евро от туризъм

  • хърватия-
  • туризъм-
  • рекорд
Исторически рекорд в Хърватия - 7 млрд. евро от туризъм - 1
Дубровник

Само за първите осем месеца на тази година Хърватия е била посетена от 9.8 млн. туристи, което представлява абсолютен исторически рекорд за този сектор в националната икономика, съобщава БГНЕС.

В сравнение с миналата година броят на почиващите в Хърватия се е увеличил с 4.2%. "Статистиката е много ясна. Това е най-добрата туристическа година в историята на Хърватия. Страната ни ще бъде лидер в Средиземноморието", каза хърватският министър на туризма Велко Остоич.

"От данните с които разполагаме става ясно, че броят на туристите в Турция, Гърция, Италия, Франция и Малта е намалял в сравнение с миналата година. Само в Испания и Кипър има увеличение, но това е значително по-малко от нашето", каза още Остоич. Според него "месец септември се очаква също да бъде исторически за хърватския туризъм".

Велко Остоич очаква в края на годината приходите от туризма да достигнат 7 млрд.евро. Най-голямо увеличение на туристите е регистрирано в Дубровник и столицата Загреб. "Броят на германските туристи тази година се увеличи с 13 на сто и това е резултат от нашата активна политика на този пазар", поясни министърът. Холандските туристи са се увеличили с цели 14 на сто, а този на поляците с 9 на сто.

Министърът поздрави всички за отличните резултати, но предупреди, че догодина ще бъде трудно да се постигне подобен резултат, ако няма инвестиции и подобряване на качеството в туристически сектор


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bob

    0 0 Отговор
    една държава,която държи на историята си и я поддържа.много е хубаво там.
Новини по държави: