3 Юни, 2020 15:41 2 126 4

Банката на Англия: Британските банки да се готвят за твърд Брекзит

  • великобритания-
  • брекзит-
  • ес-
  • банки-
  • финансови услуги

Британският министър Джон Глен заяви, че британската финансова индустрия е от „световна класа“ и е готова за всякакъв изход от Брекзит

Гуверньорът на Банката на Англия Андрю Бейли е казал на банките на острова да засилят плановете и подготовката си за риска Великобритания да не успее да договори търговска сделка с ЕС до края на тази година. Това съобщи Sky News в сряда.

Във вторник Бейли е провел конферентен разговор с най-големите кредитори на острова, подчертавайки че те трябва да засилят плановете си за твърд Брекзит, заяви Sky.

Припомняме, че Великобритания напусна ЕС през януари, като преходният период приключва на 31 декември. След това, без договарянето на преференциална сделка, банките, застрахователите и дружествата за управление на активи ще бъдат ограничени до вида достъп, който блока предоставя на САЩ, Япония и Сингапур.

Британският министър, отговарящ за големия сектор на финансовите услуги на страната, Джон Глен заяви в сряда, че британската финансова индустрия е от „световна класа“ и е готова за всякакъв изход от Брекзит.

„Продължавам да вярвам, че все още сме добре разположени като сектор, независимо от конкретните резултати от преговорите, които ни предстоят през втората половина на тази година“, каза той на семинар.

Високопоставен представител на Европейския съюз също каза миналата седмица, че британските финансови институции трябва да са готови за Брекзит без сделка.

Обединеното кралство иска обвързващи ангажименти от ЕС относно достъпа до финансовите пазари, за да избегне внезапното отрязване на финансовата индустрия на страната от блока. Европейски представители и дипломати заявиха във вторник, че Брюксел е отхвърлил това искане.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Чочо

    5 0 Отговор
    Това е лесно, обръщайте паундите в лева!
  • 3 Хляб и зрелища

    3 0 Отговор
    Кеф!
  • 4 пенчо

    5 0 Отговор
    Предишния министър на финансите на Англия беше Саджид Джавид .В момента министър е Риши Сунак.Няма да е зле да спретнат един валутен съюз с Индия.
Новини по държави: