Last news in Fakti

16 Септември, 2012 13:45 815 5

Нетаняху: Ядрената програма на Иран е проблем

  • иран-
  • израел-
  • бенямин нетаняху

Израелският премиер Бенямин Нетаняху поднови атаките си срещу иранската ядрена програма, като заяви в интервю за американската телевизия NBC, че ръководителите на ислямската република са водени от "невероятен фанатизъм".

"След появата на ядрените оръжия има страни с достъп до тези оръжия, които винаги преценяват внимателно каква ще е цената и какви ще са ползите. Иран обаче е воден от правителство с невероятен фанатизъм", каза премиерът на Израел.

"Те поставят фанатизма си над своето оцеляване. Те имат камикадзета из цялата страна", заяви Нетаняху. "Не бих се доверил на тяхната рационалност", настоя той, като изтъкна, че Иран не може да бъде контролиран, както Съветския съюз по време на студената война.

Говорейки за насилията, залели мюсюлманския свят след разпространението на обидния за исляма филм, израелският премиер направи връзка с иранската твърда линия като заяви: "Това е същият фанатизъм, който виждате да пали вашите посолства днес. Искате ли тези фанатици да притежават ядрени оръжия?"

В петък Бенямин Нетаняху оправда публичните си упреци към администрацията Обама по отношение на Иран, като отрече да е искал да се меси в американските президентски избори, както бе обвинен от своите противници.

"Това е абсурдно, каза Нетаняху. Въпросът, който ме занимава, не са изборите в САЩ, а центрофугите в Иран", увери той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    0 0 Отговор
    циганите имат атомна бомба;но ш...ните евреи си го търсят и отново заради тях ще има 3-та световна война.пак ние ще страдаме.
  • 2 Луд евреин

    0 0 Отговор
    Пенсионирай се!
  • 3 цфтл

    0 0 Отговор
    Това за атомните бомби е доста относително! Не може САЩ да имат достатъчно , за да заличат цялата слънчева система, а в същото време да се бъркат и да пречат на другите държави - при това положение или всички ще имат или никой- а относно израел иран - ш...ните евреи 1000000% имат ядрени оръжия и следващата твойна или ще е заради тези боклуци или заради ненаситните американци
  • 4 муспи

    0 0 Отговор
    Нетаняху е призовал Иран за мирно съвместно разоръжавае, но се овладял навреме.
  • 5 mct

    0 0 Отговор
    евреите не се добри хора ! всички мизерии по света идват от тях . прочетете книгата " ТЯХНАТА БОРБА " и ще разберете за какво ви говоря !