Last news in Fakti

12 Юни, 2020 16:17 1 517 3

Австрия намалява ДДС за заведенията, културния сектор и издателския бизнес на 5%

  • австрия-
  • ддс-
  • пандемия-
  • икономическа криза

Планът ще бъде финализиран на двудневно правителствено заседание, започващо в понеделник

Австрия планира да намали данъка върху добавената стойност (ДДС) за заведенията и културния сектор на 5% до края на годината, за да им помогне да се справят с икономическата криза, причинена от коронавирусната пандемия, съобщи правителството в петък. Това предаде Reuters.

Планът ще бъде финализиран на двудневно правителствено заседание, започващо в понеделник. Освен това, за този ход Австрия се нуждае и от одобрение от Европейската комисия.

"Ще намалим ДДС за заведенията, културния сектор и издателския бизнес", каза на пресконференция финансовият министър Гернот Блюмел. Той добави, че новата ставка от 5% ще се прилага до края на годината.

"Този ход ще обхване билетите за кино и музеи, книгите и вестниците, като културния бизнес ще получи различни ставки, предимно 10% и 13%", заяви министърът на културата Андреа Майер. Храните и напитките, продавани в хотели, също ще бъдат засегнати.

Преди време консервативното правителство в Австрия обяви намаляване на ДДС от 1 юли за безалкохолни напитки в кафенета, барове и ресторанти на 10% от 20%, като заяви, че ЕС не позволява редуциране на данъчната ставка върху алкохолните напитки, за което страната ще иска разрешение от Брюксел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баце

    0 0 Отговор
    Копират моя гений.
  • 2 ПЧБ кошмарът се завръща

    2 0 Отговор
    И ние така, ама на ушким. Явно ги печатат разпоредбите на едно мясно, ама Баце ги побългарява у Първа частна.
  • 3 1235678900

    2 1 Отговор
    къде е австрия къде бгСТАНЪТ на боко т кочината
Новини по държави: