Last news in Fakti

26 Юни, 2020 13:46 1 165 0

Почти една трета от германските фирми очакват Брекзит без сделка

  • брекзит-
  • германия-
  • великобритания-
  • търговска сделка

Великобритания ще излезе от единния пазар на ЕС и митническия съюз на 31 декември

Почти една трета от германските фирми очакват Брекзит без сделка  - 1
Снимка: Shutterstock

Около 30% от германските компании се опасяват, че Великобритания и Европейският съюз няма да постигнат споразумение за бъдещите си отношения преди преходния период, който приключва на 31 декември, показва проучване, публикувано в петък. Това предаде Reuters.

Проучването е проведено през май от одиторската компания Deloitte и немската индустриална асоциация BDI. В него са участвали 248 германски фирми с интереси във Великобритания, като 25% от тях очакват преговорите да бъдат удължени.

Други 26% от запитаните смятат, че двете страни ще стигнат до сделка за свободна търговия до края на годината. 18% пък са казали, че вярват, че ЕС и Великобритания ще постигнат основно рамково споразумение, което ще бъде финализирано догодина.

Двете страни, които имат само няколко месеца до края на преходния период, засилиха преговорите по търговска сделка, която би заменила прекъснатите от Брекзит отношения.

Великобритания ще излезе от единния пазар на ЕС и митническия съюз на 31 декември. От сценария "Брекзит без сделка" се страхуват много фирми, тъй като това би довело до високи мита за продукти и услуги, както и до големи смущения в движението на хора и стоки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: