Last news in Fakti

18 Юли, 2020 21:27 3 414 18

Тайван е втората най-безопасна страна в света

  • тайван-
  • индекс-
  • престъпност-
  • езопасност-
  • база данни-
  • изследване

Това показаха данни от изследване на индекса на престъпността на Numbeo

Република Китай е втората най-безопасна страна в света и първата в Източна Азия по данни от изследване на индекса на престъпността, публикувани наскоро от Numbeo.

В световен мащаб резултатът на страната за степен на безопасност е 84.74 точки от максимум 100, като преди нея се нарежда единствено Катар с резултат от 88.10. В класацията следват Обединените арабски емирства (84.55) и Грузия (79.50). В Източна Азия Тайван е първенец, следван от Хонконг (79.09), Япония (78.33) и Южна Корея (72.67). На дъното на класацията се нареждат Венецуела, Папуа Нова Гвинея, Южна Африка и Афганистан.

Според Numbeo индексът на престъпността е оценка на общото ниво на криминална дейност в дадена страна. Резултати под 20 определят престъпността като „много ниска“, от 20 до 40 – „ниска“, от 40 до 60 – „умерена“, от 60 до 80 – „висока“ и над 80 – „много висока“. Съгласно този показател Тайван има 15.26 точки.

Република Китай заема първо място и в изследване на индекса на здравеопазването с общ резултат от 86.42 точки при максимум 100, следван от Южна Корея с 82.26, Франция с 80.68 и Япония с 80.23.

Създадената през 2009 г., Numbeo е най-голямата предоставена от потребители база данни в света. Общо 133 държави и територии бяха включени в тазгодишното изследване на индекса на престъпността.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666®

    12 4 Отговор
    Как ще ги стигнем..... китайците.
  • 2 реалиста

    5 3 Отговор
    Най после хубави новини
  • 3 Лайбщандарт

    7 25 Отговор
    За нищо не бих отишъл в тези азиатски кочини смрад ниска хигиена зарази и чакат всеки момент я комунягите от пекин да ги нападнат я да ги удари цунами.

    Коментиран от #5, #10, #12, #17

  • 4 Мисирка Виолина

    5 8 Отговор
    "Срце је моје виолина" Как ще ги стигнем ......Китайците.Добра статия,Тайван е част от Китай.
  • 5 Vaffen SS

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "Лайбщандарт":

    Кой знае в ква дупка мишкуваш,но пък си наглец сякаш си ходил в Югоисточна Азия.

    Коментиран от #6

  • 6 Лайбщандарт

    2 12 Отговор

    До коментар #5 от "Vaffen SS":

    Тихо уе умтерменш сбъркан кривоглед дръпнат малък.Ще ви скачаме по азиатските глави докато не ви изхвръкнат очите поо асфалта.

    Коментиран от #7, #8, #9

  • 7 BENGAL TIGER

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Лайбщандарт":

    а в Харманли кога ше дойдеш бе Африканче да усетиш силата на Кафявата раса
  • 8 BENGAL TIGER

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "Лайбщандарт":

    само да те светна че Югоизточна Азия са от Кафявата раса както и над 6 милиарда от световното население а вие Африканците сте неповече от Милиард така че както казах ела до Харманли да скачам върху керливата ти Африканска черна кратунка докато не се слее с асфалта хаххахаха
  • 9 BENGAL TIGER

    1 6 Отговор

    До коментар #6 от "Лайбщандарт":

    Киртако има една велика раса в света и тя е КАФЯВАТА РАСА която е над 6 МИЛИАРДА ОТ 8 МИЛИАРДНИЯ СВЯТ!!!! всички други сте МАЛЦИНСТВЕНИ капути да не си мислиш че ни пука дали си дръпнат черен или бял макак за нас вие сте еднакви и ви пукаме по норматив
  • 10 Сanible corpse

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Лайбщандарт":

    На село е най-добре,нали?Ако стъпиш в Тайпе,ти гарантирам,че ще се срамуваш от себе си
  • 11 Бай Манчо

    2 7 Отговор
    Тайван е Китайска територия !!!
  • 12 Бай Манчо

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "Лайбщандарт":

    Никой и не те кара да ходиш , стой си в къщи на дивана и пиши по форумите :)))) Ням по хубаво място от Азия (Китай , Таиван , Виетнам , Тайланд ......) , който е бил там и се е докоснал до културата и битът на тези нации знае за какво говоря , а на диванните форумни дървени философи .... никой неможе да им помогне .
  • 13 Проклятието да си бълхарин

    4 10 Отговор
    Фалшива и манипулативна класация!!!Аз съм от 6 години в Исландия...тук е раят на земята!!!Няма убийства,няма престъпност,няма полиция-карам без документи всеки ден до работа и обратно 60 км. и т.н. Исландия е най-безопасната страна!!!Но пък заради протестите в Бълхаристан давай да промиваме мозъци как при китайските комунисти било по-добре...
  • 14 Жоро

    10 2 Отговор
    Преди 2 години бях в Тайван. Препътувах го на длъж и на шир. Невероятно красива, уредена и чиста държава! Невероятни магистрали издигнати високо над земята. За първи път се возих на влак стрела (400 км!ч не се усещат, прекрасно преживяване). Kaohsiung e прилича на Венеция с гондоли. От горе на всичко не е скъпо. За съжаление Тайван е светлини години пред България.
  • 15 Жоро

    11 0 Отговор
    Бай Манчо е прав. Почти няма човек който да се е докоснал до Азия (Тайван, Виетнам, Тайланд, Китай, Япония...и др.) и да не е очарован от културата, битие, красота и прекрасни хора от този край. За мен е невероятно богатството да се докосна до тези държави. Глупаво е да сте с предразсъдъци.
  • 16 Жоро

    10 0 Отговор
    Отидете в Тайван и разгледайте част от университетите и кампусите. Дори ще е смешно и глупаво да се сравняват по ниво, красота и условия, спортни съоръжения, плувни комплекси, стадиони с примерно Студенски град(кочина от където и да я погледнеж).
  • 17 Генералисимус Чан Кайши

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Лайбщандарт":

    Колега, ти си толкова прост, че чак дрънкаш. Тайван са толкова пред нас, че даже е тъжно...
  • 18 СЪСИПНИК

    2 0 Отговор
    НЕКА ПРАТИМ БОЙКО ДА СЪСИПЕ ТАЙЛАНД И ТАКА ЩЕ ИЗПЪКНЕМ В ОЧИТЕ НА СЛЕПИТЕ !