Last news in Fakti

2 Октомври, 2012 19:49 676 2

Хаос след стачка на градския транспорт в Италия

  • италия-
  • стачка

 

Движението в големите италиански градове беше хаотично заради стачка на обществения транспорт, обявена от основните синдикати в страната, които протестират срещу отказа за подновяване на колективния трудов договор.

Участието на служители в сектора беше "много високо", увериха профсъюзите в общо комюнике. В Рим двете линии на метрото бяха затворени, а процентът на участие на шофьорите на автобуси варираше между 70% за общинската компания Атак и 90% за някои частни компании, съобщи същият източник. Местните влакове също бяха спрени.

В Милано трите линии на метрото бяха спрени, а 75% от автобусите не се движеха. В Торино 90% от автобусите не излязоха на пътя, а в Неапол 50% от автобусите останаха в депата. Положението беше подобно във Венеция, където стачката засегна и малките корабчета част от градския транспорт, както и в Болоня, Бари и Палермо, съобщиха профсъюзите.

"Стачката регистрира голям успех и ако след този протест никой не се размърда, ще засилим борбата, докато не постигнем нов договор, включително чрез голям национален протест, блокирайки напълно услугите", допълниха профсъюзите. Колективният трудов договор на служителите в градския транспорт изтече през 2007 г. и както в други сектори не беше подновен, тъй като синдикатите не успяха да постигнат споразумение с работодателите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Веско

    0 0 Отговор
    Ето това е КОЛЕКТИВ!!!
  • 2 Българин

    0 0 Отговор
    Ний българите, дупедавците само можем да ги аплодираме!
Новини по държави: