Last news in Fakti

2 Август, 2020 17:24 1 878 4

Тайван се готви за икономически възход след края на пандемията

  • тайван-
  • бизнес-
  • бизнес климат-
  • възможност-
  • икономически възход-
  • икономически растеж-
  • маски-
  • индустрии

Президентът на страната заяви, че се работи усилено в посока гарантиране стабилността на тайванската икономика и нейната готовност да се възползва от всяка бъдеща бизнес възможност.

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви, че креативността, иновациите и борбения дух на тайванските фирми ще спомогнат за по-доброто позициониране на индустриите на глобалния пазар след края на пандемията.

Подходът на Тайван към бизнеса се предава от поколение на поколение, каза още Цай, като допълни, че високата степен на обществено единство и доверие ще доведат до икономически възход, задвижван от частния сектор.

Цай направи своето изявление по време на посещение на две големи компании, произвеждащи медицински продукти и електронни компоненти и офис продукти – съответно China Surgical Dressings Center Co. Ltd. и SDI Corp.

Според Цай компанията China Surgical Dressings Center е главен виновник за навременното осигуряване на маски на медицинския персонал на първа линия, а също и за промените в обществените нагласи към тях. Широката гама от привличащи вниманието цветове и модели, предлагани от компанията, превърнаха маските от обикновено предпазно средство в моден аксесоар.

Не на последно място тя подчерта, че основаната през 1947 г. компания е изиграла и решаваща роля за поддържането на социална стабилност в обществото – фирмата е доставила 2,17 милиона маски от заявени 3,17 милиона още през първия ден, което е предотвратило появата на паника сред населението.

По думи на президента на Тайван правителството ще продължава да инициира и развива политики, насочени към създаване на стабилен бизнес климат. Те включват бързо проследяване на индустриалната трансформация и подобрения, а също и привличане на инвестиции в страната и примамване на повече местни компании да върнат операциите си обратно в Тайван.

 


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    3 0 Отговор
    Ние вече сме във възход,ко ша чакаме кат Тайван след пандемията...(поне по думите на премиера).
  • 2 Томбев

    3 3 Отговор
    Възход щото нямат Мангърка, изчакаха си 4-5 месеца и сега бавно са се инмунизирали, ние избързахме 1-2 месеца и сега есента може да стане страшно
  • 3 Оги

    3 0 Отговор
    А мафията в БГ се готви за зверско крадене на милиарди от ЕС. Стадото....кучета го яли. Нека търпи.
  • 4 Олег

    2 0 Отговор
    А Боко се готви да тъпче чекмеджето с пачки.