9 Август, 2020 22:05 2 337 3

Тайван ще помогне на сирийските момичета-бежанци в Йордания с дарение на стойност 250 хил. долара

  • тайван-
  • йордания-
  • сирия-
  • гражданска война-
  • хуманитарна помощ-
  • маски-
  • дарение-
  • бежански лагер

От седемдесетте години на миналия век досега Тайван и Йордания се радват на стабилни отношения и си сътрудничат в широк спектър от програми и проекти

Икономическият и културен офис на Тайпе в Йордания и базираната в САЩ хуманитарна организация Mercy Corps подписаха меморандум за разбирателство по-рано тази седмица в Аман, с цел повишаване сигурността и благополучието на сирийските момичета-бежанци в Йордания.

Съгласно пакта Тайван ще дари 250 000 долара за изпълнение 12-месечна инициатива, осигуряваща здравно образование и психологическа подкрепа за подрастващите момичета в бежанските лагери в Азрак и Заатари.

Инициативата предвижда да се подготвят и ментори, които да обучават по-младите, да им помагат и насочват, като същевременно това ще допринесе и за създаване на една благоприятна среда, позволяваща на момичетата безопасно да участват в образователни и развлекателни дейности. Освен това финансирането ще помогне и на родителите да подобрят своите умения по отношение на възпитанието и грижите за децата.

По време на церемонията по подписването на пакта бе изтъкнато, че Тайван и Йордания отдавна се радват на стабилни отношения и си сътрудничат в широк спектър от проекти.

Като отговорен член на световната общност, Република Китай е предоставила 20 милиона щатски долара за програми за хуманитарна помощ след избухването на гражданската война в Сирия през 2011 г. и е направила дарение на 200 000 хирургически маски през май тази година като част от усилията за борба с коронавируса.

От своя страна от Йордания благодариха на Тайван за навременната подкрепа в тежки за тях моменти като припомниха, че страната щедро е подпомагала проекти, насочени към задоволяване на неотложни нужди на хората, засегнати от различни кризисни ситуации и размирици в региона, включително инициативи за създаване на младежки и компютърни центрове в бежански лагери и програми, осигуряващи обучение и защита за жени и деца.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мутри вън

    5 2 Отговор
    Факти, харесвам Ви, скоро всичко ще си дойде на мястото, но да търпим ник Адолф.. Ми идва в повече... Български фабриканти и интелегенция , Евреи стотици хиляди ,.. Цигани близо 500 000 и други..

    Коментиран от #2

  • 2 Мутри вън

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мутри вън":

    Моля Ви
  • 3 Българин

    0 0 Отговор
    Давайте ги. Омръзнаха ни рязнополовите ви предшественици....Ще пробваме..Ще видим.