Last news in Fakti

18 Август, 2020 18:57 5 176 2

Тайвански производители започват износ на мини фабрики за производство на маски

  • тайван-
  • маски-
  • пандемия-
  • covid-19-
  • износ-
  • фабрики-
  • производство

Мини фабриките се побират в контейнер за превоз и включват всичко необходимо за производството на до 600 000 маски дневно

Вместо да изнасят маски, водещите производители планират да експортират цели фабрики за маски, тъй като пандемията, причинена от Covid-19 продължава да взима жертви в цял свят.

С цел задоволяване на глобалното търсене на маски, Taiwan Comfort Champ Manufacturing Co. предлага „цялостно решение“ за производството на такива, включително суровини, производствено оборудване и технология за тестване.

„Ние сме направили мини вариант на нашата производствена линия за маски, така че да се побира в контейнер за превоз. Производството може да започне веднага щом бъде премахнат подът на контейнера“ , заяви председателят на компанията Анди Чен по време на пресконференция.

С изключение  на опаковъчния модул, мини фабриката включва цялото оборудване, необходимо за производството и на нетъкания текстил, който служи за филтър на маските, каза Чен.

Пресконференцията беше организирана от подкрепяния от правителството Тайвански институт за изследване на текстила.

Всяка мини фабрика струва около 5 милиона щатски долара и може да произвежда до 600 000 маски на ден, ако се работи непрекъснато, заявиха от компанията. Предлагат се и модули с по-голям капацитет, способни да произвеждат до 2 милиона маски на ден.

„Поддържането на целия производствен и опаковъчен процес в една и съща зона спестява много разходи за транспорт и прави логистичната верига по-къса“, каза още Анди Чен.

Въпреки безпрецедентното търсене на маски в международен план и множеството поръчки от чужбина, Taiwan Comfort Champ Manufacturing Co. не цели да натрупа бързи спекулативни печалби, а и правителството налага ценови контрол.

Компанията е получила запитвания за мини фабриките от САЩ, Канада, Индонезия, Япония и Испания, но въпреки известното забавяне на производството им от технологично естество от компанията уверяват, че първите готови ще бъдат доставени на Тайланд.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монгола

    5 2 Отговор
    И мини фабрика за памперси ако измислят в Обора ще са много доволни!

    Коментиран от #2

  • 2 Бачо Киро

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Монгола":

    Не става, размерите, които се търсят в САЩ са прекалено големи за мини фабриките.