24 Август, 2020 22:00 1 529 4

Южна Корея иска да участва в проекта за нови атомни мощности в Чехия

  • атомна енергетика-
  • чехия-
  • южна корея-
  • мощности

Очаква се строителството на нов енергоблок да започне през 2029 година

Южна Корея иска да участва в проекта за нови атомни мощности в Чехия - 1
Снимка: Shutterstock

Южна Корея заяви интереса си към проекта за строителство на нови атомни мощности в Чехия за 6,74 милиарда долара. Това може да проправи пътя на двете страни към по-задълбочено сътрудничество в енергийния сектор, стана ясно от виртуална среща между министъра на промишлеността Сунг Юн-Мо и чешкия му колега Карел Хавличек.

На нея Сунг е посочил, че Южна Корея иска да участва в атомния проект, който Чехия планира да развива на площадката в Дуковани. Очаква се строителството на нов енергоблок да започне през 2029 година, предаде агенция "Йонхап".

„Предстоящият проект ще се превърне във възможност за двете страни да открият ново ниво на сътрудничество“, посочи Сунг. Той е предложил двете страни да задълбочат работата си и в областта на изкуствения интелект.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Натали

    5 1 Отговор
    Аз пък искам да участвам в анексирането на Южна от Северна Корея.Ама .........затова местим задружно.
  • 2 болен болшевик

    1 2 Отговор
    Аа, не! Само социалистически станции може!
  • 3 А при ГРОБ

    3 0 Отговор
    не искат да участват... Показателно е.
  • 4 123

    1 1 Отговор
    Южна Корея продава и строи атомни реактори придобите от трансфер на технология от САЩ. Хората не си унищожават индустрията както в България.
Новини по държави: