25 Август, 2020 12:16 4 337 46

Британската армия се отказва от танковете

  • великобритания-
  • армия-
  • танкове-
  • танк-
  • сигурност

Лондон предпочита да инвестира в космически технологии

Британската армия се отказва от танковете - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Великобритания обмисля да се откаже от танковете и това е част от предложение за модернизиране на въоръжените ѝ сили, предаде в. „Таймс”, предаде БГНЕС.

Според вестника правителството на страната проучва тази възможност заради все по-големите разходи за модернизиране на танковете „Challenger 2” на британските въоръжени сили, които бяха счетени за “остарели” миналата година. Британското министерство на отбраната смята, че променящият се вид на военните действия изисква големи инвестиции в кибер оръжията, космически и други съвременни технологии, пише изданието.

Съобщава се, че дискусиите за отказ от танковете са част от правителствен проект, свързан с външната политика, отбраната и сигурността, който трябва да бъде завършен през ноември. “Въпреки че остава възможността да се обновят „Challenger 2” или да се закупят танкове „Leopard 2” от Германия, Великобритания вече обсъжда с партньорите от НАТО предложението да се откаже от тежките бронирани машини и да преразгледа военния си принос към съюза”.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПРАВИЛНО

    18 0 Отговор
    ТАМ НЯМА НУЖДА ОТ ПАМПЕРСИ -НЕ МИРИШЕ
  • 2 оня с коня

    22 6 Отговор
    Значи ли че след тая новина ще следва Подарък за Македония на Танкове "от сърце",по Българския пример от близкото минало?
  • 3 Краси

    19 18 Отговор
    Ах тия турски безпилотни самолети , доказаха колко са безполезни и лесни за прицел танковете .

    Коментиран от #6

  • 4 Нормално

    27 8 Отговор
    Те англетата да се откажат от армията си въобще....какви войници могат да бъдат безполовите ?

    Коментиран от #21

  • 5 Заю Баю

    35 4 Отговор
    Отказват се от танковете заради многото оплаквания от танкистите. При влизане и излизане от машините им се късали чорапогащите, чупели си маникюра и им се цапали скъпите татуировки.
  • 6 123

    21 5 Отговор

    До коментар #3 от "Краси":

    Безпилотните много ги научиха да падат та танкове си трябват
  • 7 Чебурашек

    5 14 Отговор
    Нормално само германофилите с които България е пълна фантазират за Витман танкови победи и тн.простотии.ВВС и най-вече откриването на хеликоптера обезсмислят танковете които така или иначе са лесна плячка в градски условия и с един птурс са аут.Нали сирииците скапаха турските Леопард.А и Френският Леклерк е бая по-добър от немските и британски танкове.

    Коментиран от #35

  • 8 ΞLΞVΛTΞ

    10 16 Отговор
    Като дойдат Б-52 и посипят танков килим ще отиде половината армият барабар с танковете.Умните инвестират във ВВС и космоса.Бъдещата война ще се води от небесата.Това обаче бг кретените няма как да го разберат.Чафка им е изпила мозъка.

    Коментиран от #10, #13, #19, #29

  • 9 Бай Манчо

    12 4 Отговор
    Te от мъжете в армията се отказаха , че от танковете ли , а иначе Русия милитаризира космоса - лицемери са си пиратите но и в космоса ще са си същите .....
  • 10 Кестен

    17 4 Отговор

    До коментар #8 от "ΞLΞVΛTΞ":

    Не съм чул некой нещо да е превзел с бомбардировки

    Коментиран от #17, #22, #28

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гудериан

    14 6 Отговор
    Най доброто средство за спирането на танков клин , е насрещен танков клин ударил го във фланга. Някои тука си мечтаят за небесни краставички . Има много ситуации , които не позволяват удари от въздуха , като плътност на противникова авиация и ПВО, лоши метереологични условия , създаване на димни завеси - ше видиш на танка .ура му, на какво ще спре лазера през кълбата дим ? Танка е работният кон на войната , пазят го няколко рода войски , а накрая той минава и осребрява постигнатото.

    Коментиран от #16, #24

  • 13 Мухахахахахаха

    15 4 Отговор

    До коментар #8 от "ΞLΞVΛTΞ":

    И Б-2 „Спирит” да дойдат, ако имаш С-400, просто хвърчилата нямат никакъв шанс, ама това как да го проумее един гладкомозък като тебе!

    Коментиран от #14, #15

  • 14 ΞLΞVΛTΞ

    3 12 Отговор

    До коментар #13 от "Мухахахахахаха":

    Преди Б-52 минават самолетите за РЕБ и С400 замира.А и С-400 са ПВО а не танкове.

    Коментиран от #39

  • 15 ΞLΞVΛTΞ

    4 10 Отговор

    До коментар #13 от "Мухахахахахаха":

    Преди Б-52 минават самолетите за РЕБ и С400 замира.А и С-400 са ПВО а не танкове.
  • 16 Чебурашек

    2 11 Отговор

    До коментар #12 от "Гудериан":

    Гудериан типичен германофилски глпак.Като вдигна 5 Апачита и си аут с твойте танкове.Германофилите аа доказано тпи с примитивно образование и плоскочели.
  • 17 ΞLΞVΛTΞ

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "Кестен":

    Югославия капитулацията на Япония.Не е малко.

    Коментиран от #36, #40

  • 18 Юсуф

    5 7 Отговор
    С два пикапа и няколко Джавелина и ще ги направя да си говорят сами тия танкове.Хаха.
  • 19 Ох Банана

    11 3 Отговор

    До коментар #8 от "ΞLΞVΛTΞ":

    Докато Б-52 долети до мястото , може да се блъсне я в ракета я в снаряд , изтребител може да си изпробва картечницата , голяма бавна, слабо маневрена цел. Ще има охрана от изтребители , но от долу ще уплътнят квадрата с ракети , и зенитна артилерия с висока плътност , малцина ще се завърнат , останалите ще откажат да летят , има такива случаи от Виетнам. Падането на един такъв самолет , е равносилно на загубата на боен кораб , или подводница . Може да помогне там където населението в възпитано в любов към консумацията на банани , вместо в любов към оръжията , и военните технологии. Прав си за това , че войната ще започне от космоса , но ще завърши с нож и брадва , всичко що е електроника , ще излезе от употреба , възможността да продължиш войната , чрез достъпа ти до световните суровини , ще реши и нейният победител.

    Коментиран от #23

  • 20 рашка е в колапс

    6 10 Отговор
    Танковете са отживелица вече.Това е само за изостанали армии като руската.
  • 21 гост

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "Нормално":

    Тия "безполовите" биха Хитлер преди руснаците !!
  • 22 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Кестен":

    То колко работи още не си чул !!!! Ама това не значи , че не са станали !!

    Коментиран от #27, #38

  • 23 ΞLΞVΛTΞ

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "Ох Банана":

    Е че тоя Б-52 няма да лети сам с няколко Ф-15 и Ауакс наоколо.

    Коментиран от #25

  • 24 гост

    7 5 Отговор

    До коментар #12 от "Гудериан":

    Ти да не живееш още в 20 век бе "експерте" ??? Какви метеорологични условия , какви 5 лева ??? Те откриват от космоса хора в сгради през 5-6 бетонни стени посред нощ , той още за метеорологични условия , дето щели да скрият танковЕ плещи , хахахахах !!!!!

    Коментиран от #45

  • 25 Ей къв съм шемет

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "ΞLΞVΛTΞ":

    Прав си . съвсем забравих за Ауакса . Той Ауакса е брониран с 2678 мм стоманена броня , не може никой да го пробие , за да го свали.

    Коментиран от #26

  • 26 гост

    7 3 Отговор

    До коментар #25 от "Ей къв съм шемет":

    Само до 10-15 години най-много лазерни оръжия базирани на спътници ще изпаряват всяка ракета по света в момента на изстрелването и , барабар с изстрелялите я , да не говорим за танкове , самолети и тем подобни глупости !!! Огледайте се и се събудете , времето на оръжията от 20 век безвъзвратно е минало , а с тях и "силата" на ушанковите ви любимци !!! Новата сила се определя от това , което определя и другите области на живота , от парите !!! И тъй като те липсват в любимата ви "великая и могучая" и предстои да стане треторазряден играч , който не е способен да изгради космически оръжия , а оттам всякакви други стават музейни експонати !! Че и любимите ви ракети ще станат "усмивки от старите ленти" , хаха !!
  • 27 Кестен

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    А па ти колко си чул , а те не са станали.
  • 28 goni

    5 5 Отговор

    До коментар #10 от "Кестен":

    Една от основните причини за загубата на 3-я Райх е пълното превъзходство по въздух на съюзниците! При офанзивата при Ардените, когато Германия има големи шансове да обърне хода на войната се оказва че просто за танковете им няма гориво! Нямат никаква логистична подкрепа! Гланвнокомадващият нарежда танковете да бъдат взривени! За да не попаднат във врага! Въпреки пълното превъзходство по суша Германия губи войната! Изоставането им във ВВС и ВМС е огромно! А, иначе...! При Ардените германците нямат един унищожен танк! Просто са смачкали противника!
  • 29 Бай Манчо

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "ΞLΞVΛTΞ":

    Прав си донякъде - но така може да се унищожат стратегически обекти , но не мине ли кашимерията и кемафите да "прочисти" района все едно битката не е спечелена .

    Коментиран от #30, #33

  • 30 Кестен

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Бай Манчо":

    Баш!
  • 31 Електрошок

    5 0 Отговор
    Преди да се случат Ардените , има 3 повратни точки , които повлияват на хода на ВСВ . Смоленск , за първи път Гудериан обръща танковете на обратно да избегне обкръжение - руснаците печелят време , евакуират хора , техника заводи. Киев - група армии център , оставя Москва и обръща към Киев да помага на група армии Юг . След тежки боеве Киев е превзет , но руснаците печелят време , евакуираните заводи започват да произвеждат танкове , самолети. Ленинград , след тежки боеве група армии Север спира пред Ленинград , Докато Ленинград се държи , Балтийският Флот осигурява транспортните коридори по море с помощ и доставки. Ленинград отделно представлява мощен военно-индустриален район където се правят БМ-13 Катюша , танка КВ , и ред други оръжия. Група армии Север се застопорява в калта , а в тежките дни на руски контраатаки , черпи резерви от други важни фронтове. Германците и там загубват ценно време . Идва зимата . След мощна контраатака под Москва , германците претърпяват капитални загуби на хора и техника , всеки един техен план е провален , хвърчат генералски глави , няма суровини , няма доставки , затънали са надълбоко , и вече само чудо може да ги спаси . Гръмките победи в началото на войната са само приемливи руски загуби срещу време. Ардените са електошок с който да се събуди германският умиращ организъм.
  • 32 незнайко

    0 5 Отговор
    Танкове, на кого му трябват при наличието на дронове !!! Много метална скраб чака да бъде оползотворена .
  • 33 гост

    1 4 Отговор

    До коментар #29 от "Бай Манчо":

    Това къде ти го казаха , във великата "Червена армия" ли ?? Те затова ли дадоха 10 към един загинали повече от съюзниците за единица спечелена територия ?? Щото имаха много танкове , хахаха !!
  • 34 ПЕНКО

    1 5 Отговор
    В ДНЕШНИЯ МОМЕНТ ТАНКОВЕТЕ СА НАЙ - ГОЛЯМАТА ВОЕННА ТЪПОТИЯ !!!!!!!!!!!!!! ПО ГОЛЯМА ДУПКА - ПРЕД ДВИЖЕШИЯ СЕ ТАНК И ТОЙ Е ЕЛИМИНЕРАН - ВЕЛИКИЯ БРОНЕНОСЕЦ !!! НО УТРЕ ЩЕ ИМА И РЕЖЕЩ ЛАЗЕР !!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #37

  • 35 ХХХХ

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Чебурашек":

    Отдавна е намерено решение за хеликоптерите.
    Руски танкове след 1990 г. могат да изстрелват ПВО ракети срещу хилекоптерите.
    Единствения тан проектиран за бой в градски условия е израелския меркава.
    При градски бой и хилекоптерите са уязвими.

    Коментиран от #42

  • 36 ХХХХ

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "ΞLΞVΛTΞ":

    Я прочети малко па тогава пиши.
    Япония капитулира след употреба на оръжие за масово поразяване "атомни бомби".
    С атомни бомби можеш да създадеш пустиня, но не да превземеш нещо.
    Сърбия отстъпва от косово, но не е превзета.

    Коментиран от #44

  • 37 пророк Илия

    6 0 Отговор

    До коментар #34 от "ПЕНКО":

    Утре може да няма вода , да си замиеш ритуално ал ка та ,щото Камчията пресъхва , не е нужно да мислиш толкова напред във времето , има кой да мисли . След 15 години може да има Посейдон 4-то поколение с 500 мегатрона тротилов еквивалент . Истанбул може да го тресне катастрофално земетресение Иелоустон да се събуди, Тунгуският Метеорит да повтори , КОВИД 138 ихххбф да ни затвори по мазетата .
  • 38 Ха на бас

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Като бягаха като зайци при Дюнкерк
  • 39 Да ама самолетите

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "ΞLΞVΛTΞ":

    за РЕБ ще им изгори РЕБ-а от руските оръжия за борба точно с тези самолети за РЕБ.
  • 40 Примерите които

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "ΞLΞVΛTΞ":

    даваш нещо не си ги разбрал. Япония капитулира,защото освен бомбите,които пуснаха американците,руснаците ги бяха натиснали здраво и се готвеше десант в Япония,но бомбите ги изпревариха пак казвам,та Япония беше обречена. Югославия вкараха сухопътни сили под егидата на ООН
  • 41 ОСМАНАГИЧ

    1 0 Отговор
    Да си купят италиански танкове,без ръжда и гнило.Качваш се и караш!😃
  • 42 Емо

    0 6 Отговор

    До коментар #35 от "ХХХХ":

    Като толкова хвалите руската военна техника защо на запад никой не я купува?

    Коментиран от #43

  • 43 ХХХХ

    6 0 Отговор

    До коментар #42 от "Емо":

    Защото има политика не, копувай от икономически конкурент и евентуален военен противник.
    И най-вече пълни краварския джоб.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 любчо луков

    0 0 Отговор
    Това, което е пропуснато в статията е тоталната уязвимост на наземните бронирани средства-танкове и бронирани коли от съвременните щурмови хеликоптери.Един Апачи например поразява с едно натискане на копче до 1190 танка и бронирани коли, което ги превръща в подвижни железни гробници за ппехотата.М.г. Британия извади от въоръжение всичките си 720 танка и около 400 бронирани коли, а Краси-Петте тераси и Продавача на паспорти беше тръгнал да купува 450 бронирани коли по 30 млн. долара парчето...Вероятно с надеждата да завърне поне 200-300 млн. за себе си в някоя офшорна сметка и да осигури горящи железни ковчези на българските пехотинци.Едва го спряха...
Новини по държави: