Last news in Fakti

15 Октомври, 2012 19:49 1 394 0

Букурещ ограничава достъпа на чужденците до земеделска земя

  • румъния-
  • земеделие

Румъния възнамерява да въведе стриктни условия за чужденците, които се сдобиват със земеделска земя, с което ще защитава местните фермери и ще предотвратява спекулации, съобщи земеделският министър Даниел Константин.

Правителството или ще намали броя на хектарите, които чужденците ще имат право да купуват, или ще изисква от тях да имат богат селскостопански опит, обясни Константин. "Трябва да вземем мерки и да защитим румънските фермери от европейските, които разполагат с повече пари", подчерта той. "Но от друга страна лежи необходимостта от инвестиции в румънското селско стопанство.

Така че ще трябва да създадем и благоприятни условия за привличане на инвеститори". Унгарският премиер Виктор Орбан наскоро обяви намеренията си да изготви нов закон, с който властите ще забраняват на чужденците да купуват земеделска земя. На среща с млади фермери преди дни той се аргументира, че подобни правила вече са в сила в страни като Франция и Австрия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: