27 Октомври, 2012 12:10 1 024 2

Погребват поради давност делото Берлускони

  • берлускони-
  • дело-
  • укриване на данъци
Погребват поради давност делото Берлускони - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Адвокатите на бившия италиански премиер Силвио Берлускони ще обжалват присъдата, която той получи вчера от съда в Милано в процес за укриване на данъци, съобщи Би Би Си.

Те ще се обърнат към апелативния съд в рамките на 15 дни – тоест до 10 ноември. Процедурите по обжалването ще се точат дълго и така ще се отвори нова глава в делото, което в края на 2014 година така или иначе ще бъде погребано поради изтичане на давност, информира агенция АНСА.

В петък съдът в Милано даде 4 години затвор на бившия премиер, но наказанието впоследствие беше редуцирано до 12 месеца по силата на италиански закон за амнистията. Берлускони определи присъдата като „непоносима“, изтъквайки, че зад решението на магистратите стоят политически мотиви. По националната телевизия РАИ 1 бившият премиер гневно избухна, че това е „нетърпим съдебен тормоз“ и той бил преследван от ляво ориентираните съдии в Милано.

Пред Италия 1 – един от каналите, които медийният магнат притежава, той бе категоричен: „Това без съмнение е политическа присъда, така както всички останали изфабрикувани обвинения срещу мен са политически!“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Росен Николов

    0 0 Отговор
    Някой да е очаквал нещо друго?
  • 2 николай топалов

    0 0 Отговор
    tova si be6e qsno
Новини по държави: