20 Ноември, 2020 18:56 1 464 4

Великобритания подкрепя атомната енергетика като част от зелената революция

  • великобритания-
  • зелена революция-
  • атомна енергетика-
  • аец-
  • борис джонсън

Според Джонсън постигането на тези цели ще осигури 10 000 работни места

Великобритания подкрепя атомната енергетика като част от зелената революция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският премиер Борис Джонсън подкрепи развитието на големи и малки атомни енергийни проекти в плана си от 10 точки за „зелена индустриална революция“. Предвидени са 525 милиона лири в “помощ за развитие на АЕЦ с голяма и малка мощност, проучване и развитие на нови усъвършенствани модулни реактори“.

Според Джонсън постигането на тези цели ще осигури 10 000 работни места. Планът от 10 точки включва и развитие на офшорни вятърни проекти, производство на водород, електрически автомобили, насърчаване на използването на обществен транспорт, колоезденето, енергийна ефективност и други.

„Въпреки че тази година пое по различен път от този, който очаквахме, не съм загубил визия за осъществяването на амбициозния ни план в страната. Моят план от 10 точки ще създаде, подкрепи и защити стотици хиляди „зелени“ работни места по пътя към постигане на нулеви емисии до 2050 г.“, заяви Джонсън.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Boxer 3.0

    14 1 Отговор
    А нас ни натискат да затваряме АЕЦ и да не строим нови!
  • 2 РЕАЛИСТ

    6 1 Отговор
    Направиха сума ти вятърни турбини и най после осъзнаха очевидното, че от атомната централа по чисто и рентабилно няма. Ако нямаше толкова глупаци в управлението, Белене щеше да е построено и България да е отново на пазара на електроенергия. Не зная как е сега, но помня каква мръсотия бе около ТЕЦ Марица 1,2 и 3. Направиш лятото тен и като се изкъпиш нищо не остава. Сутрин изтупваш чаршафите и сажди падат.
  • 3 Тервел

    3 1 Отговор
    Затова Brexit. Англичани сами да решават за АЕЦ на тяхна територия. Няма да търсят съгласие от Франция и Германия.
  • 4 е х о

    0 0 Отговор
    Да отидат в Чернобил и тогава да бълнуват за зелена революция ! Стоим до буре с барут и надничаме вътре със запалена свещ , това е ядренната енергетика .
Новини по държави: