22 Ноември, 2020 20:42 1 696 5

Тайван работи неуморно в посока насърчаване на устойчивото развитие

  • тайван-
  • форум-
  • награди-
  • корпоративна устойчивост-
  • цели за устойчиво развитие-
  • оон

Проведе се 13-тата церемония по връчването на наградите за корпоративна устойчивост

Усилията на тайванския публичен и частен сектор за насърчаване на устойчивото развитие се отплащат, а едновременно с това спомагат за поддържане на програми, насочени към споделяне на опита на страната със съмишленици по целия свят – това заяви президента на Република Китай Цай Ин-уен.

„През последните години правителството не пести сили и работи неуморно по посока на постигане на Целите за устойчиво развитие на ООН“, каза Цай.

Ключов пример за това е включването на кръговата икономика и сектора на зелената енергия в инициативата „Пет плюс две“.

Цай направи своето изявление по време на третото издание на форума за Глобална корпоративна устойчивост и 13-тата церемония по връчването на наградите за корпоративна устойчивост в Тайпе.

Според президента страната може да помогне за насърчаване на устойчивото развитие по целия свят със своя опит и богата експертиза.

Форумът за Глобална корпоративна устойчивост води началото си от юни 2015 г. като съвместна инициатива между Тайван и САЩ, с цел укрепване на многостранното сътрудничество, и оттогава се е разраснал, включвайки Австралия, Япония, Швеция и Холандия. Към днешна дата в рамките на инициативата са организирани общо 28 работни срещи с участието на повече от 900 експерти и държавни служители от около 60 държави, които обхващат области като образование, опазване на околната среда, бедствия, хуманитарна помощ, обществено здраве и овластяване на жените.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 🐷 Боко ТИКВАТА

    3 0 Отговор
    А аз всичко правя от джипката. :-) Вече 4 месеца не спирам да се хваля, излагам и помиярствам, докато другите правят реалната и сериозна политика.
  • 3 Пенсионер

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Не изтривай":

    И защо да те трият?!!!!!!!!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Горд Българин

    1 0 Отговор
    Пълно невежество цари тук по темата. Устойчивото развитие на първо място акцентира върху намаляването на популацията за да се стигне до понижаване потреблението. Напълбо в синхрон с ковида!