Last news in Fakti

28 Декември, 2020 16:33 5 518 18

48 души обвинени в убийството на генерал

  • касем солеймани-
  • иран-
  • убийство-
  • обвинения-
  • държави

Изисква се информация и от редица държави

48 души обвинени в убийството на генерал - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Иран повдигна обвинения срещу 48 души за убийството на генерал Касем Солеймани, който беше ликвидиран след нападение на американски военен дрон в началото на текущата година. "По делото за убийството на Солеймани под отговорност са подведени 48 души", каза секретарят на щаба по правата на човека на Иран Али Бакери.

Изискана е също така и информация от държавите, които са се оказали въвлечени в убийството. "Последната държава беше Германия. До нас достигна информация, че американската база "Рамщайн" е замесена в обмена на информация между американски дронове, които са били задействани при убийството на Солеймани", допълва Бакери.

По-рано Иран съобщи за 30 души подведени под отговорност за убийството на генерала, сред които и американският президент Доналд Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Убйство

    3 20 Отговор
    Не е ли достатъчен ЕДИН?

    Коментиран от #2, #18

  • 2 Работа за прокуратурата

    43 7 Отговор

    До коментар #1 от "Убйство":

    Не! Това е тероризъм, от където и да го погледнеш! При терористична атака се издирват всички замесени и се наказват според решението на съда! Ако ли не, следва отмъщение по подобие за Мюнхен '76!

    Коментиран от #4, #5

  • 3 ke da

    17 31 Отговор
    ИРАН Е НАЙ-ОПАСНАТА ИСЯМСКА СТРАНА, КОЯТО ТРЯБВА ДА СЕ СЛЕДИ И ОЗАПТИ! ИРАНСКИЯ НАРОД ДА ДЕМОКРАТИЗИРА МАНТАЛИТЕТА СИ И ДАДЕ ШАНС НА УМНИТЕ СИ И ПРОГРЕСИВНИ ЧЕДА ДА ИЗГРАДЯТ СВЕТСКАТА ДЪРЖАВА ОТ 21 ВЕК!

    Коментиран от #7, #9, #10

  • 4 КАКВООО

    13 5 Отговор

    До коментар #2 от "Работа за прокуратурата":

    КАКВО СИ СЕ РАЗПИЩОЛИЛ ТУКА БЕ, КЪДЕ БЯХА ТВОИТЕ ЗАСПАЛИ ПРОКУРОРИ ДО ГЕШЕВ, ПРИ КОИТО ОКРАДОХТЕ ДЪРЖАВАТА И ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРИВАТИЗИРАХТЕ ИКОНОМИКАТА! ЗА ИРАН СЕ ЗАГРИЖИЛ, Е НЯМА ВЕЧЕ НЯМА ДА ВИ СЕ ПРОЩАВА, ЩОМ НЕ СЕ ОСЕЩАТЕ В ТОТАЛИТАРИЗТИЧЕСКИТЕ СИ ЗАЛИТАНИЯ, А ЗА ИРАН И ИСЛЯМОФОБСКИ - ТАКА ЩЕ Е!

    Коментиран от #11

  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    13 13 Отговор

    До коментар #2 от "Работа за прокуратурата":

    Преведено на разбираем език-48 са получили смъртна присъда!Не само краварите имат дронове..... и изкуствен интелект....Бай дън и той ли е в кюпа...Ще видим!

    Коментиран от #8, #12

  • 6 Raptor

    19 11 Отговор
    Иииии ама как го размазаха като хлебарка тоя баклюк кеф ми стана
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Присъдата

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Бай дън не е в кюпа ....Но на бай Доню вече са му подготвили и напечатали некролога и само се чака да мине 20 януари 2о21г , когато ще започне надпреварата за стотици ирански камикадзета за които ще е най върховна награда да го издирят и отмъстят за да могат да се прегърнат с очакващите ги в небесата девици...!!!
  • 9 Абе дръвник

    14 3 Отговор

    До коментар #3 от "ke da":

    оди и прочети малко история за Иран бе!
    Ми те са имали демокрация, само че са им спретнали преврат и са инсталирали един шах, който им е разказвал играта на иранците.
    И познай кой е организирал преврата.

    Коментиран от #13

  • 10 Понеже

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "ke da":

    гледам си на тема ислямски държави, Саудитска Арабия която изнася уахабизма и наскоро искаше ядрено оръжие, нея ще я озаптяваме ли или не?
  • 11 Работа за прокуратурата

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "КАКВООО":

    Мунчо, става въпрос за иранската прокуратура!
  • 12 Работа за прокуратурата

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Е, това 48 е малко пресилено. Доколкото разбирам това е само обвинението, а не решение на съда. Ама там законите не ги знаем точно - шериата ли, мешарето ли....един аллах знае!
  • 13 ke da

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "Абе дръвник":

    ДРЪВНИК СИ ТИ И ПОДОБНО МИСЛЕЩИТЕ КАТО ТЕБ! НА ДРЪВНИЦИТЕ ВСЕ ДРУГ ВИ Е КРИВ, ВСЕ ДРУГИТЕ ВИ ОРГАНИЗИРАТ ПРЕВРАТИ И ВИ НАЛАГАТ НЯКАКВИ НЕЖЕЛАНИ ОТ ВАС РЕЖИМИ! АКО НЕ БЯТЕ ДРЪВНИЦИ НЯМАШЕ ДА ПОЗВОЛИТЕ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ! ТО И ЕРДОГАН ГО ИНСТАЛИРАХА ДА ПОГУБИ ТУРЦИЯ ОНИЯ КОИТО НЕ СМЕЕШ ДА НАЗОВЕШ ДОРИ - ТАКА ЛИ? СЕГА КОЙ Е ДРЪВНИК ОНИЯ КОИТО ЗАЩИТИХА ЕРДОГАН ИЛИ ТЕЗИ КОИТО ТОЙ ОСЪДИ И ЗАТВОРИ?! АКО АЯТОЛАХА Е НАЛОЖЕН ОТ ВЪН ТО ПРЕХВАЛЕНИЯ ОТ ТЕБ ИРАНСКИ НАРОД ЗАЩО НЕ ГО ОТХВЪРЛИ, ПАК ЛИ ОНЕЯ СА МУ ВИНОВНИ?! СМЯХХХХ!

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Виж

    8 2 Отговор

    До коментар #13 от "ke da":

    ги фактите първо, дръвник буков. САЩ и Великобритания свалят демократично избраното правителство на Иран само защото иранците искат да получават по-голяма част от печалбата.
    Това вече е разсекретено и го има в Интернета ама дръвник писател, не читател.

    Коментиран от #16

  • 15 каквото има във вакуумна среда

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "ke da":

    това го има и в черепната ти кухина.
  • 16 ke da

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "Виж":

    В Руския интернет ли го прочете, так лъжите са от 1917 година , пропагандната машина на Моцква не е спирала и ти си от нея, ама ви дойде края затова огън и жупел бълваш!
  • 17 Аятолах Али Хамейни 🇮🇷 Хасан Рухани

    2 0 Отговор
    Иранския народ ще отмъсти за убийството на Генерал Солеймани от Западните империалисти!🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
  • 18 Грух

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Убйство":

    Шт !