Last news in Fakti

1 Декември, 2012 15:27 1 969 2

Товарен самолет се разби в къщи в столицата на Република Конго

  • самолет-
  • се разби-
  • къщи-
  • жертви
Товарен самолет се разби в къщи в столицата на Република Конго - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Товарен самолет се разби в къщи близо до летището в Бразавил, столицата на Република Конго, при опит да се приземи по време на гръмотевична буря, предаде Ройтерс, цитиран от БНР. Инцидентът е станал късно снощи. Загинали са най-малко 32 души, съобщи Конгоанският червен кръст. "Извадихме 32 тела от мястото на катастрофата, но търсенето продължава, може да има още жертви", съобщи служител, пожелал анонимност. Товарният самолет Ил-76, съветско производство, е идвал от Поант Ноар, търговската столица на Централно африканската държава. Поне двайсет от жертвите са загинали на земята, в жилищните сгради, които е помел самолетът, преди да падне в ров, да се разпадне на части и да избухне в пламъци.

Петима от седемчленния екипаж са били арменски граждани, предаде ИТАР-ТАСС, цитирайки арменското външно министерство. След разпадането на СССР обемът на въздушните превози в Армения рязко е намалял и пилотите, работили на товарни самолети, са започнали да сключват договори за работа в чужбина, предимно в Африка. Възможно е в екипажа да е имало и украински гражданин. Самолетът е бил на арменска авиокомпания, взет под наем от конгоански авиопревозвач.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 малинов

    0 0 Отговор
    Това на снимката не ил 76
  • 2 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор
    ujas