Last news in Fakti

1 Януари, 2013 16:47 821 2

Папата се помоли за мира и бедните през 2013 г

  • бенедикт xvi

 

За установяване на мир по света и осъждане на неравенството между богатите и бедните, се помолили в традиционната меса за Нова година в базиликата Свети Петър папа Бенедикт XVI.

Той не пропусна да отбележи, че човечеството има вродено призвание да се бори за мир и помоли този дар, който е мирът, да бъде даден на хората именно тази година.

В празничната служба папата говори за „огнищата на напрежение и противопоставяне, породени от растящото неравенство между класите и от преобладаващия егоистичен и индивидуалистичен манталитет”.

Папата отбеляза Световния ден на мира по време на традиционната меса за Нова година в базиликата Свети Петър.

По време на обръщението на папа Бенедикт XVI присъстваха дипломати, акредитирани към Светия престол, които следващата седмица ще присъстват на годишното обръщение на папата по повод тежкото положение на бедните в света и за регионите, които са разкъсвани от войни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 муспи

    0 0 Отговор
    Безсмислена молитва за еврейски бог, - щом има бедни мир няма да има, щом божия наместник това не го знае, значи е човек на яхвето.
  • 2 ян

    0 0 Отговор
    Сатанаааа
Новини по държави: