Last news in Fakti

21 Май, 2021 17:54 1 752 5

Доживотна присъда за сириец за атака с нож

  • сириец-
  • доживотна присъда-
  • убийство-
  • гражданска война

21-годишен бе признат за виновен в убийство, опит за убийство и нанасяне на тежка телесна повреда в Германия

Доживотна присъда за сириец за атака с нож - 1
Снимка: Shutterstock

Сириец бе осъден днес на доживотен затвор за атака с нож с ислямистки мотиви, при която уби един турист и тежко рани друг в източногерманския град Дрезден миналата година, съобщи БТА.

Мъжът, идентифициран съгласно законите за защита на личните данни само като Абдула А., 21-годишен, бе признат за виновен в убийство, опит за убийство и нанасяне на тежка телесна повреда, каза говорителка на регионалния съд на Саксония.

Той ще трябва да остане поне 15 години зад решетките. В началото на процеса прокуратурата заяви, че при нападението на 4 октомври 2020 г.

21-годишният сириец е възнамерявал да убие и двете си жертви, защото ги смятал за "неверници".

През 2015 г., Абдула А. е пристигнал в Германия заедно с хилядите му сънародници, избягали от гражданската война в Сирия. Властите го лишили от бежански статут, след като бил осъден през 2018 г. на повече от две години за терористична активност на отделен процес.

Източници от службите за сигурност съобщиха, че е бил класифициран като радикален ислямист и е бил под наблюдение в деня на атаката с нож в Дрезден.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Squad

    17 3 Отговор
    Е Поул Фрийман беше награден с почетен медал за храброст и върнат в кегурската държава на бившите английски затворници
  • 2 Нека да пиша

    20 0 Отговор
    А честито приемайте ги още . Бабо Меркел де така, бързам на молитва в джамията при Мустафа..
  • 3 Време е!!!

    16 0 Отговор
    Ако се беше случило в България, делото щеше да се влачи 3-4 години и накрая виновна ще е наръганата с ножа, а сириеца ще получи тлъсто обещетение
  • 4 "доживотна"?????

    4 1 Отговор
    21+15=36!
  • 5 Иван

    7 0 Отговор
    Малко му е на примата
Новини по държави: