Last news in Fakti

17 Февруари, 2013 00:04 1 748 8

Борисов: Срещата с Груевски премина идеално

  • бойко борисов-
  • никола груевски-
  • македония-
  • скопие

"Идеално" - това е всичко, което Борисов отговори на журналистическия въпрос как е преминала срещата му с премиера на Македония Никола Груевски, предаде електронното издание "Плюс инфо", цитирано от Агенция "Фокус".

Македонският и българският премиер имаха неофициална среща, която продържила с вечеря в един от скопските ресторанти.

Според  македонската телевизия "Алфа" основните теми, които в продължение на два часа и половина са обсъждали двамата, са били свързани с договора за добросъседство, стабилизация и интеграция на региона в Европейския съюз и НАТО.

Добросъседството трябва да се покаже практически на дело. Това може да се изведе като заключение от съвместното съобщение, разпространено след срещата тази вечер в Скопие. Общата констатация е, че "добросъседството трябва да се надгражда и да се дефинира като искреност и посветеност в реализацията на практическите дела".

След срещата Груевски и Борисов, които до вчера държаха в тайна посещението на българския премиер в Скопие, безмълвно отминаха македонските журналисти, без да дадат повече детайли за разговорите.
Македонско-българската среща започнала с разговор "на четири очи" между двамата премиери, после продължила със среща в разширен състав, на която участвали и министрите на външните работи Попоски и Младенов.

Между двете страни е договорено провеждане на съвместно заседание на двете правителства, увеличаване на сътрудничеството във всички области, преди всичко - в икономическата, както и реализирането на проектите от Коридор 8 и железопътната и автомобилна връзка Скопие - София.

Срещата предизвика голям интерес и поради това, че се случва във време, когато е засилен натискът от България за спазване на добросъседските отношения от страна на Македония като условие за българската подкрепа за евроинтегриране й.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 naroden chovek

    1 3 Отговор
    horata haresvat muje a ne serGEIOVCI (i ne mi filosostvaite che nqmalo takava duma)

    Коментиран от #3

  • 2 муспи

    0 0 Отговор
    Ники Младенов иска също една среща на четири очи с този Груевски, макар и да си е попреминал апогея. Но продължителна - поне четири часа.
  • 3 калайката

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "naroden chovek":

    Не съм сигурен че ще има желаещи да " ФИЛОСОФСТВАТ С NARODEN GLUPAK .
  • 4 Куче от Банкя

    0 0 Отговор
    Защо не каже кой го прати толкова екстрено до Македония...та се наложи да отлага маса рязане на лентички...Ама май пак Обама даде команда на каракачанската овчарка от Банкя Буда
  • 5 Св. Климент Охридски

    0 0 Отговор
    По добре да отиде каракачанска овчарка ... отколкото Руска цветна болонка с дамски вход.
  • 6 сгс

    0 0 Отговор
    В Русия преди месец Путин отказа визита поради това че е имало проблем в страната му.В България има проблем в страната но за да се избегне от отговорност трябва да се направи визита.
  • 7 КараИван

    0 0 Отговор
    Нашия вожд гледа далновидно в далечината.А може би съзерцава щастливото бъдеще на България.Какво значи -срещата е минала гладко.При толкова много проблеми,кой от двамата е отсъпил.Или единият е говорил на Български-другият на Македонски и двамата не са разбрали за какво иде реч.
  • 8 истината

    0 0 Отговор
    ББ и ЦЦ - на бунущето........
Новини по държави: